Şimdi Ara

Bingöl üniversitesi ingiliz dil ve edebiyatı HAKKINDA !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi personofinterest46 -- 15 Nisan 2023; 13:16:48 >

• acil arkadaşlar !
  • öncelikle sen nerelisin büyük şehirdemi yaşıyorsun. cevapları buna göre verebilirler biraz daha ayrıntı ver
  • keten kullanıcısına yanıt
    edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi personofinterest46 -- 15 Nisan 2023; 13:17:8 >
  • açıkca söyleyeyim hiç bir şeye karışmam sadece okumaya gidiyorum diye gidiyorsan çok dikkat çekersin bingölde. Çünkü doğuda insanlar eskisi gibi deil adam 30 yaşına gelmiş hala evi barkı yok serseri. Sen okuyorsun o okuyamadığı için senden hoşlanmıyor. İlla sana çatacak bişeyler buluyor, yani çevren olmalı orda. Demem o ki ilk 1 sene bingölden kaçmassan ve iyi kürtçe öğrenirsen esnafla iyi geçinirsen, gaz bombasına alışırsan, birazda ezik görünürsen çok güzel anıların olur. Ama karar senin ben sert bi mizacın sağlam piskolojin yoksa gitme derim.
  • terör olayları yoğun mu cidden orada ? yani bu tür zorlamalara maruz kalınıyor mu ?
  • köyler nasıl bilmiyorum ama merkezde terörist yok terör propandası yapanlar var. Ama öğrenciyle alakaları yok. En önemli problemin serserileri çünkü herkes allaha emanet sayılır, polisi "ulan bitsede gitsek" modunda pek bişeye karışmazlar destek gelmeden olaylara bile girmezler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya ben öyle bir insan değilimdir yani kolay gaza gelen olaylara giren. polis çocuğuyum ben pek öyle kavgacı yetişmedik. sessiz sakinimdir. okuluma gider gelirim. yurt da çıkarsa değme keyfime. bana biraz daha bingöl'den bahsederseniz hocam mesela gelen öğrenciler hep doğudan mı ? fiyatlar ne durumda ? gezilecek yerler var mı ?
  • Polis çocuğu mu :) arkadaşım anladım ben seni bingöl senin kişiliğin için uygun ama babanın polis olduğunu söyleme bi yerlerde. Milliyetçi duygularını bastır. Kürtçe öğrenmen şart çünkü yaşlıları hemen hemen hiç türkçe bilmiyor. Evler bitmiş tükenmiş dersin ama evlerin önünde son model arabalar vardır. Esnafı yabancıya karşı çok temkinli yaklaşır, Esnafa yakın dur çünkü bingölde esnafların sözü hakikaten dinleniyor. Eğer ailenin gönderdiği parayı bi miktarını biriktirirsen murat 124 falan almanı öneririm çünkü kaçak benzin bingölde rahat bulunur. En azından eğlenmek için paso gezersin. Öyle işte başka ne öğrenmek istiyosun ?
  • hocam ben milliyetçi değilimdir. ne soyumu ne sopumu sorguladım. ne takım tutarım ne de siyasi parti. bu tür tartışmalara hiç girmem. esnafı da severim yakın durmaya çalışırım. tek istediğim can güvenliğim olarak okumaktır. bu mümkün müdür ?

ve hocam siz orada mı yaşadınız yoksa okudunuz mu ?
  • ben 2-3 yazı orda geçirdim annemin memleketi elazığ sayılır bigöldede arkadaşları olduğu için çok kaldım. Ama hiç orda ne okuyan gördüm nede üniversite olduğunu biliyodum :). Can güvenliği konusu şöyle: tüm devlet kurumlarını jandarma koruyor yurtlardada güvenlik üst düzeydedir diye düşünüyorum. kaldıki ne esnafı nede insanı katil değil terorist deil. Ama görüyoruz yurtlara molotof atıyorlar tarıyorlar vs. vs.. Ama büyükşehirde terör saldırısında ölme şansın bingölde ölme şansından yüksekdir emin ol.

"kaldıki ne teröristi nede insanı katil değil terorist deil." yazmışım, yazım hatası :D yanlıs yazmısım k.bakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keten -- 22 Temmuz 2011; 22:31:17 >
  • peki dostum sen olsan ne yapardın ?
    bingöl'de 4 sene ingiliz dili okumak mı ?
    yoksa başka yerlere bakmak mı ? sence okunacak bir yer mi orası ?
  • Piskolojim yanlızlığa dayanabiliyorsa kendi kendime vakit geçirmesini biliyorsam, çokda milliyetçi değilsem, giderdim. Hatta kesin giderdim. Ama unutma Serseriler, terör, can mal güvenliği mevzuları hiçbişey. Olay sende bitiyor dondurup döneyim diye bişey aklına geldiyse 1 an bile, senin için o okul bitmiştir illaki dönersin çünkü doğuda okuyan çok arkadaşım bırakıp kaçtılar.
  • Okunmaz arkadaşım, asla okunmaz.
    Ankara Üniversitesi Alman, Fransız Dili ve Edebiyatı,
    Veya Hacettepe'de Almanca Öğretmenliği,
    Dokuz Eylül'de de Mütercim-Tercümanlık İÖ açıldı bu sene. Bunları denesen çok daha iyi olur.
  • bolumu istiyorsan git bence. Kürt olmayan bir arkadasim Van'a gitti Tıp okumaya, son derece memnun. Dogunun insani sıcakkanlıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laurent

Okunmaz arkadaşım, asla okunmaz.
    Dokuz Eylül'de de Mütercim-Tercümanlık İÖ açıldı bu sene. Bunları denesen çok daha iyi olur.

Almanca ve Fransızca'nın geleceği nedir acaba ?
    Bunlara puanım yetiyor fakat gözüm yetmiyor.
    Eskişehir'de Fransızca okumak isterdim fakat fransızcanın geleceğinden emin değilim.
    İngilizce evrensel dil fakat fransızca ?
    Ayrıca bunu tekrardan öğrenme olayı var
    Dil yerine 2 yıllık myo seçmek gibi bir dara düşeceğim sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafacan46

quote:

Eskişehir'de Fransızca okumak isterdim fakat fransızcanın geleceğinden emin değilim.

Aksine ortada İngilizce öğretmeni olmak için çırpınan aşırı fazla insan var. Fransızca'da yetkin insan sayısı ise nispeten çok daha az, yani gideri fazla merak etmeyin.
    Nitekim Fransızca da evrensel bir dildir.
    Tabii hangi alanda ilerlemek istediğinize de bağlı bu seçim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mustafacan46

quote:

Aksine ortada İngilizce öğretmeni olmak için çırpınan aşırı fazla insan var. Fransızca'da yetkin insan sayısı ise nispeten çok daha az, yani gideri fazla merak etmeyin.
    Nitekim Fransızca da evrensel bir dildir.
    Tabii hangi alanda ilerlemek istediğinize de bağlı bu seçim.

Açıkçası benim elimde olsa bilişim üzerine bir bölüm okurum fakat maalesef istediğimiz gibi olmuyor herşey
    bir arkadaş bana 4 senelik dil okuyup üstüne bilişim üzerine yüksek lisans yapmamı söylemişti. böyle birşey oluyor mu olursa nasıl olur ?

ve son olarak
    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM) İngiliz Dili ve Edebiyatı (İÖ) : 329 puanla ve 16bin sıralamayla

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İngiliz Dili ve Edebiyatı (İÖ) : 337 Puanla ve 15bin sıralamayla

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ (KARS) : 305 Puanla ve 18,500 sırlamayla geçen sene öğrenci almışlar
    Ben 290 puan ve 19bin sıralama aldım Dil-1 bölümünden
    Bu üçünü zorlamalı mıyım ? Gelirse eğer çekilir üniversiteler midir ?
    Eskişehir'de Fransızca Öğretmenliği mi okumalı ?
    Yoksa dil sevdasından vazgeçip 2 senelik bilgisayar programcılığı myo'lara mı bakmalı

çok kararsızım

• ALES puanınıza göre yapabilirsiniz yüksek lisansı elbette.
    Ankara Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Hacettepe gibi üniversiteler okuduğunuz bölüm için üst seviyede üniversiteler ve sizi öne çıkaracak üniversiteler. Bunlar dışında geride kalırsınız maalesef.
    Tereddüt etmeyin derim Fransızca, Almanca veya İngilizce.
  • quote:

ALES puanınıza göre yapabilirsiniz yüksek lisansı elbette.
    Ankara Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Hacettepe gibi üniversiteler okuduğunuz bölüm için üst seviyede üniversiteler ve sizi öne çıkaracak üniversiteler. Bunlar dışında geride kalırsınız maalesef.
    Tereddüt etmeyin derim Fransızca, Almanca veya İngilizce.

tam 2 yıllık myo'ları kafama koymuşken bunu söylemeniz tüm fikirlerimi değiştirdi :)
    geçen sene 17.300 ve 318 puan ile öğrenci almış ankara üniversitesini denemekte fayda var öyle ise
    ya da eskişehir fransızca öğretmenliğini

sınava girmekten zor gerçekten tercih yapmak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.