Şimdi Ara

Bina-Daire ISI YALITIM fırsatları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
6
Favori
17.169
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: heycan

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Balkon çıkmalarının altına uygulanabilir mi?
    Uygulanırsa görüntüyü bozar mı?

Balkon çıkmalarına yapılmasına gerek yoktur. İç mekanla bağlantısı olmadığında dolayı enerji tasarufu sağlamaz.

Ankara içinde mantolama yaptırmak isteyen forum üyelerine her türlü malzeme tedarikinde ve uygulanmasında yardımcı olabilirim, firmamız İZODER üyesidir.

İletişim için pm.

Pm atıldı. Cevap bekleniyor.

Bildiğim kadarıyla Ytong yalıtım için kullanılan köpüklerden bile daha iyi.

ytong un ısı yalıtkanı görevini tam olarak yerine getirebilmesi için 30 cm kalınlığında olmalı
    şu anda genel uygulama 20 cmlik tek sıra uygulama (şu anda oturduğum evde de aynı şekilde uygulanmış)

bunun yanında sadece duvarların ısı yalıtkanı olması evin "yalıtımlı" olduğu anlamına gelmez beton ısıyı ilettiği için ısı kaçağı oluşturacaktır

almanyada adamlar "pasif-ev" konsepti çıkardılar yalıtım işini o kadar ciddiye alıyorlar ki evden çıkacak her bir ısı deliğini kapatmaya çabalıyorlar
    1990 yılından beri uyguluyorlar mesela altta ki termal kamera görüntüsü durumu özetliyor sağda ki mavi ev tahmin edilebileceği üzere pasif-ev

Bina-Daire ISI YALITIM fırsatları

ülkemizde daha çift cam denen şeyi insanlara anlatamazken adamlar 3 camlı pencereler yerleştiriyor her yere

tabi ısı yalıtımı yanında dışarıdan olabildiğince az kaynak kullanmakta pasif-ev dizaynı içinde
    ısı üretimi için güneş ve toprak kaynaklı ısı pompası kullanıyor bunu ise gerek ev havalandırmasında gerek ev ısıtmasında kullanıyor

• Bizde apartmana mantolama yaptircaz ama kime yaptircaz bilemiyoruz.Ucuz ve kalite...

mmo dan geldiler asansörü bozup gittiler sağolsun genç idealist mühendis arkadaşlar

Orijinalden alıntı: xiamen

Bizim binanın duvarları Ytongtan örülmüş. Bildiğim kadarıyla Ytong zaten yatılıma sahip bir malzeme. Binaya tekrar mantolama yaptırmaya gerek varmıdır? Bina sakinleri oarak ikilemde kaldık.

öncelikle güzel bir başlık olmuş. bildiğimiz kadarıyla yardımcı olalım.
    ytong örülü binalar için ekstradan mantolamaya gerek yoktur. binanın ısı yalıtımı devlet tarafından 3 şekilde kabul görüyor.
    1-gazbeton ile örülen dış cephe duvarı, (ytong-AKG gazbeton) gibi
    2-İki adet 8.5 tuğlanın arasına 3-5 cm'lik strafor yerleştirilerek yapılan dış cephe duvarı
    3-tuğla ile örülmüş binaya uygulanan mantolama. (strafor, plastik dübeller, donatı filesi ve fileyi tutan harç malzemesi)

1. devletin kabul ettiğini yapıp günü kurtarmak mı amaç?

2. gerçekten bu işi hakkıyla yaptırmak mı?

önce buna karar verip ondan sonra olaya girmek lazım.

ikinci seçeneği düşünenler için, konuda bilgisi ve uzmanlığı olan arkadaşlar bilgi ve fiyat paylaşırsa çok iyi olur. herkes yazıp çiziyor ama uk.bjk nickli arkadaş sadece ilini, yalıtım cinsini ve fiyat bilgisini paylaşmış. teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: heycan

quote:

Balkon çıkmalarının altına uygulanabilir mi?
    Uygulanırsa görüntüyü bozar mı?

Balkon çıkmalarına yapılmasına gerek yoktur. İç mekanla bağlantısı olmadığında dolayı enerji tasarufu sağlamaz.

Ankara içinde mantolama yaptırmak isteyen forum üyelerine her türlü malzeme tedarikinde ve uygulanmasında yardımcı olabilirim, firmamız İZODER üyesidir.

İletişim için pm.

Olur mu hocam !
    Benim balkon çıkmalarının üzerine odaların 3' te 1 lik kısmı var:

Dış yalıtım var ama balkon altları boş olduğu için ısı kaybı fazla oluyor

ısıyalıtım malzemesiyle kaplandıkdan sonra kartonpiyer geçilir ve bina renginize boyanır yani hiçbir problem olmaz :).

intel Haswell 4670k | Asrock Extreme 4 z87 | 7870 Xt [Tahiti] | Corsair Vengeance Ddr3 2x4 1600 Mhz | Corsair Cx 750 [Moduler] | Corsair Air 540 Case | Corsair 128 Gb Gs Ssd | Corsair H100i [Pull~Push] | Asus Vn247h 1920x1080p Full Hd Monitör | qCk Fnatic edition Mouse Pad | SteelSeries Kinzu v2 Pro | Logitech G105 Gaming Keyboard | Thermaltake Shock Gaming HeadSet

• biz 3-4 ay önce evimize yaptırdık. metrekaresine 25 ile 45 arası fiyat verdiler 37-38 fiyat aldığımız bir ustayla 33'e anlaşmıştık.
    bu işin fiyatı da tabi kalitesine göre değişiklik göstermekte. straforların kalınlığından tutunda boyanın kalitesine kadar herşey fiyatı etkileyebiliyor.
    aynı kalınlıkta farklı sertlikte straforların fiyatları bile değişiyor.maliyeti düşürmek amaçlı olarak bizde ulaşılabiliecek yerlere sert strafor döşendi,
    ulaşılması mümkün olmayan yerlere yumuşak strafor döşendi.bu ve buna benzer şeyler fiyatlarda değişkenlik yaratıyor.bilginize..
  • 4 katlı binamızın 3 katı daire en alt katı dükkan. Binamızın işi geçen hafta bitti. Yapılan uygulama şu şekilde 3 daire 4cm kalınlığında gri karbonlu strafor ile , strafor başına 6-7 dübel kullanılarak duvarlara sabitlendi. Daha sonra üzerine 160gr lık file ve yalıtım için kullanılan malzemelerden tatbik edildi (malzemelerin ismi aklıma gelmiyor şimdi). En üste dekoratif kaplama denilen bir malzeme sürüldü ve onun üzerine binanın boyası yapıldı bu işlemler yapılırken binanın balkon altlarındaki beton kabarmaları falan hepsi tamir edildi. Dükkan katı ise dekoratif denilen malzeme sürülüp boyandı. Yapan firma ile nakit olarak konuşmuştuk ve metresi 27 tl den anlaştık. Toplam 13.500TL ye binamız bitti. Tabi bu fiyata pencerelere ve binanın köşelerine yapılan sövelerde dahil.

Yalıtım yaptıracak arkadaşlara şuna dikkat etmelerini öneririm. Bazı firmalar ve şahıslar, binanın toplam metresinden pencere boşluklarını düşmeden fiyat veriyorlar ve haksız kazanç elde ediyorlar bu tuzağa düşmeyin. Yapılan işlemler aynı olmasına rağmen firmanın biri hatta komşumuz bize 19.500TL fiyat çıkartmıştı biz 13.500tl ye işlemi bitirdik.

• quote:

Orijinalden alıntı: twindiablo

4 katlı binamızın 3 katı daire en alt katı dükkan. Binamızın işi geçen hafta bitti. Yapılan uygulama şu şekilde 3 daire 4cm kalınlığında gri karbonlu strafor ile , strafor başına 6-7 dübel kullanılarak duvarlara sabitlendi. Daha sonra üzerine 160gr lık file ve yalıtım için kullanılan malzemelerden tatbik edildi (malzemelerin ismi aklıma gelmiyor şimdi). En üste dekoratif kaplama denilen bir malzeme sürüldü ve onun üzerine binanın boyası yapıldı bu işlemler yapılırken binanın balkon altlarındaki beton kabarmaları falan hepsi tamir edildi. Dükkan katı ise dekoratif denilen malzeme sürülüp boyandı. Yapan firma ile nakit olarak konuşmuştuk ve metresi 27 tl den anlaştık. Toplam 13.500TL ye binamız bitti. Tabi bu fiyata pencerelere ve binanın köşelerine yapılan sövelerde dahil.

Yalıtım yaptıracak arkadaşlara şuna dikkat etmelerini öneririm. Bazı firmalar ve şahıslar, binanın toplam metresinden pencere boşluklarını düşmeden fiyat veriyorlar ve haksız kazanç elde ediyorlar bu tuzağa düşmeyin. Yapılan işlemler aynı olmasına rağmen firmanın biri hatta komşumuz bize 19.500TL fiyat çıkartmıştı biz 13.500tl ye işlemi bitirdik.

bence fiyat çok iyi. hangi il hangi semt?

• quote:

Orijinalden alıntı: uk.bjk

İstanbul Büyükçekmece.

çatı arası izolasyonu için yaptıran ya da duyan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uk.bjk -- 11 Mayıs 2012; 11:05:40 >

Orijinalden alıntı: twindiablo

quote:

Orijinalden alıntı: uk.bjk

İstanbul Büyükçekmece.

Ilerde bizede lazim olabilir..

Yer-Adana
    8 Katlı ve 18 daire bina

Ağustos 2011 de iskanı alındı yeni apt.

Apt için bu işlemler yapılacak mı?

Tşk.

Orijinalden alıntı: CYBORGXXX

konya da geçen kış tam 1500 metre küp doğal gaz yaktım. pencerelerim ahşap. bakım yapılmadığı için su alıyor. ve son katta oturuyorum. acaba çatıya
    izocam cam yünü serdirsem yakıttan ne kadar kazancım olur.
    bir de izocamı en ucuz kaça alabilirim. serme işini kendim yapabilirim galiba.

Çatıya izocam benim de yaptırmam gerekiyor. Sizin duvarlarınız ve pencereleriniz yüzünden içerideki ısıyı zaten muhafaza etmeniz imkansız, bir de ısınan havanın yükseldiği göz önüne alınırsa binanız tamamen korunmasız halde. İzocam, sıcak havanın tavandan kaçmasını bir nebze de olsa engellese de pencere ve bina duvarlarının yalıtımsız olması nedeniyle çok fazla ısı kazanımı sağlayacağınızı düşünmüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: H.SAHİN

Kusura bakmayın ben konuyu tam anlamadım. Yardımcı olurmusunuz?

Yer-Adana
    8 Katlı ve 18 daire bina

Ağustos 2011 de iskanı alındı yeni apt.

Apt için bu işlemler yapılacak mı?

Tşk.

Bende Adana'dayım.

Öncelikle binanızda yalıtım varmı yokmu önce onu bir öğrenin.Bianyı yapan mütahait net bilgisini verebilir.

Adana'da hangi kanun uygulanıyorki Binalarda Enerji Performans yönetmeliği uygulansın.

Eğerki binanıza yalıtım yoksa kanun gereği 2017'ye kadar bu işlem yapılacak mecburi.

Hatta daha ilerisini söyeyeyim ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DEVLET EMLAK VERGİSİNİ binanızın yalıtım kalitesine göre değerlendirilmiş

A,B,C,D,E,F sınıfına göre vergilendirme koyacak.

Arkadaşlar bu bir bilinç işi ben şimdi yeni daire ararken ,müteahite soruyorum ısı yalıtımlı binamı diye.

Kardeşim parayı yolda toplamıyorum ki niye daha az enerji sarfetmek varken adana gibi bir yerde yaz kış enerji maliyetlerine katlanayım

Ve inanın müteahitler yalıtım konusunda isteğim karşısında pes etmek zorunda kalıyorlar,Hak veriyorlar,ama maliyetleri düşük tutmak için

yapmadıklarınıda itiraf etmek zorunda kalıyorlar.

Ayrıca arkadaşımızın birisi yazmış 30 cm. YTONG haricindeki YTONG,GAZBETON Malzemesi yalıtım malzemesi değildir.

Bir bilgi daha vereyim ŞEKERBANK belirli bir süre için EKO KREDİ adı altında apartmanlara sıfır faizli kredi kullandırıyor.

İnternette Şekerbank Eko Kredi diye arattığınızda ayrıntıları görebilirsiniz.

Malzeme için GÜMÜŞ GRİ -NEO SİLVER denilen karbonlu ürünler öneririm.Biraz pahalıdır,ama malzenin kralıdır,Yalıtımın babasıdır.

Üreticisi dünyaca ünlü BASF firmasıdır.

Bu ürünü kullanan ülkemizde bir çok üretici bulunmaktadır.Ustalara bırakmayın malzemenin dansite kalitesi çok önemlidir.Size 10 dansiteyi 16 dansite

diye yuttururlar .

Her önüne gelen firma artık üretmeye başladı,Çünkü sektör büyüyor.Kentsel dönüşüm yasasıda çıkıyor.Sektör patlama yapacak ,inşaalt firmaları bu

işe ciddi bir şekilde el atmış durumda.

• Arkadaslar bu tur yalitim islerinde, iscilikde malzeme kadar onemlidir. Yaptiracaginiz firmanin mutlka daha once yaptigi binalari gozunuzle inceleyin yada inceletin.

Birde bu yalitim yapilmadan once daire pencerelerinin pvc ile degismesi gerekiyor. siz duvari yalitirsiniz ama pencereden girer soguk, sonradan pencereyi degisirsenizde yalitimla pencere arasinda bosluklar kalir, saglikli olmaz.

Bina duvari gazbeton olanlar aslinda daha sagliklidir. bu strafforlar falan zamanla asinir. zemine yakin olan taraflara, top carpar, bayan surucu carpar, orlar komple zedelenir hemen hemen gazebtonun toplam yalitimiyla, strafor turevi malzemelerin yaltimi birbirine yakindir, zira gazebtounun kalinligi 20 cm, Kullnacaginiz epsnin yada xps nin ise 7 cm falandir.

Bu tur islerle sorusu olan varsa cevap vermeye calisirim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.