Şimdi Ara

Bina Ankastre/Kutu- İBB F/O-YAPA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nerden nasıl başlayayım bilemedim. Üst sokağımızı kazıp İBB F/O döşediler ancak daha o sokaktaki apartmanlara dahi bağlantı yapılmadı. Ancak bir üst sokaktaki binalara bağlantı yapıldı. Bu bize ne kadar zamanda gelir ve bu f/o hattan hangi ISS'ler hizmet verir? Bu ilk sorum.

    İkincisi de binadaki kutu, ankastre artık adına ne deniyorsa aşırı eski. Aşağı yukarı 35-40 yıllık. Gel gelelim sorunu yok, olması gerektiği gibi çalışıyor. Nerden biliyorum? Geçen sene vodafonenet(lanet olası ISS ile taahüdüm gelecek ay bitiyor ve kurtulma peşindeyim) hızım aşırı düşük diye şikayet açtığımda bina içi deyip geçiştirmesi üzerine bina içerisindeki girişteki kutudan modeme kadarki kısmı komple değiştirdim CAT6 ile ancak hız zerre artmadı. Hatta aylar geçtikte değerler düştü. Portum değişmiş muhtemelen, çünkü eskiden aldığım değerlerin altına daha iyi bina içi kablolama ile(eksiz, doğrudan modeme bağlı) düşmem pek mümkün değil, rüzgar vs. etkilenecek bir durum da yok. Bu kutuyu değiştirmeye gerek olur mu? Değiştirmek istersem/gerekirse nereden talep edeceğim?

    Üçüncü ve son olarak da bağlı olduğum santralde Turknet yapa gözüküyor. Hattım da 30-45Mbps arası bir değeri kaldırıyor. Daha önce(vodafonenet ile sorun yaşamadan önce) 38-44Mbps arası download 4Mbps upload ile mutlu mesut kullanıyordum. Şimdi ise 30/3 Mbps civarı, 26Mbps'e kadar düşüyor download. Santral 4-5 sokak aşağıda, aşağıya doğru inen 2 cadde var ve birinden İBB F/O da geçti. Santrale bağlanma mesafesi(toplam mesafe) 300Metre civarında diye hatırlıyorum. YAPA'ya geçersem Turknet'te kafam rahat şekilde 40Mbps down/4Mbps up şeklinde kullanabilir miyim eskisi gibi?







  • Hocam sanırım ibb f/o yazan yerlerde mobese altyapısı oluyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ibb f/o logarlari internet servis sağlayıcılarına alt yapı hizmeti veren ibb nin şirketi isttelekom a ait.



    Alt yapı mobese için de olabilir. Ya da herhangi bir internet servis sağlayıcı için de olabilir.



    Üst sokaklarda evlere kadar geldiğini söylemişsin. O evlerin önlerinde muhtemelen hangi servis sağlayıcısına ait olduğunu belirten ibb f/o kadar büyük olmayan başka kapaklar da olabilir.



    Turkcell in ki mesela yaklaşık 25 cm ebatlarında kare bir gri kapak oluyor. Her evin önünde oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.