Şimdi Ara

Bimden Lavaş Aldım Zehirlenebilirim :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ayıptır söylemesi bimden lavaş aldım 12 li 2.5 tl miş.Çok pis kokuyordu plastik gibi desem yeri.Açlıktan 3 tane yedim,bişey olurmu ya

• Yapay Zekanın Yanıtı

BİM'den Lavaş Aldım, Zehirlenebilir Miyim?

BİM mağazalarından satın alınan lavaşlar hakkında zehirlenme şüpheleri gündeme gelebilir. Peki, BİM'den alınan lavaşlardan nasıl zehirlenebilirsin?

Nasıl Zehirlenebilirsin?

• Bayat Lavaş Tüketirsen: Bayat lavaşlar, küf ve bakteri üretebilir. Bu mikroorganizmalar tüketildiğinde mide bulantısı, kusma ve ishal gibi zehirlenme belirtilerine neden olabilir.
    • Kirli Ellerle Lavaş Elersen: Kirli ellerle lavaşa temas etmek, zararlı bakterilerin lavaşa bulaşmasına yol açabilir. Bu bakteriler, tüketildiğinde gıda zehirlenmesi riskini artırabilir.
    • Üretim ve Depolama Sorunları: Lavaş üretimi ve depolanması sırasında hijyenik olmayan koşullar da zehirlenmelere sebep olabilir. Kontamine su veya ekipman kullanımı, lavaşlarda zararlı mikroorganizmaların üremesine neden olabilir.

Zehirlenme Belirtileri

BİM'den alınan lavaşlardan kaynaklanan bir zehirlenmede şu belirtiler görülebilir:

• Mide bulantısı
    • Kusma
    • İshal
    • Karın ağrısı
    • Baş ağrısı
    • Yorgunluk

Öneriler

BİM'den alınan lavaşlardan kaynaklı zehirlenme riskini azaltmak için şu önerilere uyman önemlidir:

• Taze lavaş tercih et.
    • Lavaşları temiz ellerle elle.
    • Lavaşları buzdolabında sakla ve mümkün olan en kısa sürede tüket.
    • Çiğ veya az pişmiş et veya balık gibi bozulabilir yiyeceklerle lavaş tüketmekten kaçın.
    • Zehirlenme belirtileri yaşarsan vakit kaybetmeden bir doktora başvur.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben de o hatayı yapmıştım bir kere. Aman abi ucuz etin yahnisi misali, yiyecekseniz adam gibi parasını verip yiyin, adamlar boşuna ucuza satmıyor vardır bir pisliği.
  • quote:

Orijinalden alıntı: House

Ben de o hatayı yapmıştım bir kere. Aman abi ucuz etin yahnisi misali, yiyecekseniz adam gibi parasını verip yiyin, adamlar boşuna ucuza satmıyor vardır bir pisliği.

Ya abi o nasıl bir kokudur öyle.Tarihide geçmemiş diye yedim.
  • o lavaş harbiden plastik...
  • 2.5 tl'ye 12'lik lavaş mı olur ya... yoğurt ye yoğurt zehirini alsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: hüseyin aydınlı

2.5 tl'ye 12'lik lavaş mı olur ya... yoğurt ye yoğurt zehirini alsın

Bimde oluyor hocam
  • nerden alırsanız alın hazır lavaşlar iğrenç kokar. (bimi desteklemiyorum)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bimden Piliç Kebab Aldım [SS]'li
    12 yıl önce açıldı
    A101'den Multivitamin aldım.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • peynir al emek al hatta balık bile al ama neresi olursa olsun migros tansaş farkyapmaz hazır lavaş alınmaz bozuk olmasa bile berbat tadı olur
  • Hazır lavaşlar bi garip kokar zaten. Ama bim'in lavaşı harbiden çok kötü kokuyor yav.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

peynir al emek al hatta balık bile al ama neresi olursa olsun migros tansaş farkyapmaz hazır lavaş alınmaz bozuk olmasa bile berbat tadı olur

İlkkez aldım.Neden böyle oluyor hocam ? Sıcak paketledikleri içinmi ?
  • Ben seviyorum bimin lavaşını olum soğutmayın adamı.Bimde herşey ucuz hem hepsi kötü o zaman yok öyle bişe.
    Geçen bimde bi görevliyle aramda geçen diyaloğu anlatim yeri gelmişken
    -abi bu çokokremin ülkerinden yok mu?
    -yok ama aynı bunlar zaten aynı fabrikada üretiliyo,ülkerin reklamı var bunun yok işte tek farkı o

çok ikna ediciydi o an aldık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V.aLi -- 2 Nisan 2011; 17:00:08 >
  • Bim lavaş içeriği :

%2 su
    %1 un
    %97 laylon
  • zehirlenmesen de kanser olabilirsin bikaç yıl içinde. bimden inatla alışveriş yapanlar risklerini de alır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.