Şimdi Ara

BİM 23 Mayıs 2014 Aktüel Ürünler (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
2
Favori
17.311
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Evet, 25tl alışveriş yaparsan 10tl ye verriyorlar hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Özellikle tavuk göğsü süper oldu, göğüsleri kuşbaşı doğradım, mangalı biraz yağladım, 10dk da pişti.

Peşine köfte attım, köfteyi yapışmaması için 2-3 defa 30sn aralıkla çevirdim, sonrasında çevirmeye gerek kalmıyor.

Özetle, kesinlikle tavsiye ediyorum. Dumanı çok sayılmaz ama yine de yazın üst komşunuzun camı açıkken sıkıntı olabilir, isi sorun olmaz ama enfes kokusu olabilir

Orijinalden alıntı: carpenokte

Evet, 25tl alışveriş yaparsan 10tl ye verriyorlar hocam

Az once gittim birkaç bisey aldim kasada tam yagi alaçam indirim bitti dedi kizdim yoğurt alip ciktim bari stok bitinceye kadar yapin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpenokte -- 25 Mayıs 2014; 21:05:50 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: abrajj

quote:

Orijinalden alıntı: ersin10

5 liraya büyük mangal ızgarası aldım ben. ormanda 3-5 dal çalı çırpı yanına iki taş karşılıklı. ilkel ama orijinal mangal budur :)

Onu bizde yapıyoruz 5 lira verip almanıza gerek yok ortak mangal alanlarında her zaman saklanmış mangal telleri vardır geriye arayıp bulmak kalır :)) genellikle tuğlalardan oluşan mangal ocaklarıda vardır çalı çırpı bak işte orası uğraştırır çalı çırpı ile köz bulana kadar 1 saatini harcarsın yinede istediğin ısıyı yakalayamazsın fakat kuru ve kalın ağaç dalı bulabilirsen işte o zaman köz yapar etlerinide iyi pişmiş yapabilirsin, bide eti orda avlayıp hemen yapsan onun vereceği haz paha biçilemez.
    İlkel atalarımızın en çok yaptığı şey'den(avla, ateş yak, pişir ye) şu modern zamanda bu kadar zevk almamız ne kadar ilginç değil mi :)

eti drekt orda avlama fikrini beğendim hocam 15dk erken gidip bi yay-ok mekanızması ile bunu halledebilirim sanırım. hatırlatma için teşekkürler. bi de ateşi çakmak taşıyla yakarsanız daha lezzetli oluyor deneyin..

• quote:

Orijinalden alıntı: SlmKbr

quote:

Orijinalden alıntı: 181501

quote:

Orijinalden alıntı: codemaster42

O kadar yorum okudum mangalı alıp almama konusunda hala kararsızım...

Al gitsin alinmiş alinmistir benimde aklimda yoktu aldim geçtim üstüne 25tlkirmizi tas sipariş ettim tüpte var simdi sorun mangallik malzemeyi alip pikniğe gitmek zaten çok nadir giderim durduk yere kendime masraf actim.

Kırmızı lav taşını nereden sipariş verdin hocam, link atarsan iyi olur

ben bugün bu mangalla bir deneme yaptım ama pek memnun kalmadım.hafif rüzgar da vardı. İki de bir ateş sönüyor arada çakmakla yakmak gerekiyor. sonra o ızgarayı kaldırıp, tel ızgara ile yapayım dedim. bu sefer et ataşe çok yakın oluyor, sürekli alev alıyor.Bazı yerler iyi pişti bazıları çiğ kaldı.

taşların hepsini koymadım acaba hepsini koysam daha mı iyi olur bilemedim.Hepsini koyarsak sa sık sık sönen yeri geri yakmak için çakmağı nasıl sokacağız anlamadım.
    Bu işte bir terslik var gibi. beyaz yerine diğer kaliteli taştan alsam çok fark eder mi anlamadım. Sonuçta o da yağ damlayınca alev alacak

Siz bunu önce deneyin direk açken yakıp perişan olmayın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncays44 -- 26 Mayıs 2014; 23:29:12 >

• arandur kullanıcısına yanıt
    bahsettiğiniz ayakkabı koku yapıyor mu ve ayağı terletiyor mu?

Orijinalden alıntı: jorge

bahsettiğiniz ayakkabı koku yapıyor mu ve ayağı terletiyor mu?

Kesinlikle koku yapmıyor ve ayak terletmiyor. Ama bu bir açıdan handikap çünkü ayakkabı dışarıdan biraz hava alan bir model. Soğuk havada giyemezsiniz çünkü rüzgarı falan hissettirir. Ama 3 mevsim sorunsuz kullanım sunar, fiyat/performans canavarıdır. Elbette fiyatından da anlaşılacağı üzere su geçirmez modellerden değildir. Onlar aynı markada dahi iki katı fiyatlardan başlıyorlar. Ara sıra yürüyüş ve trekking yapanlar için biçilmiş kaftandır.
    yürüyüşten ziyade pikniğe giderken giymelik alayım dursun kenarda
    teşekkürler cevap için
    Taş kalitesinden midir nedir artık bilemiyorum tavuk etini 15 dakikada ve fazlasına anca pişirebildi(mangal ile yarı yarıya) tad mangala çok yakın ama tam kömürde pişen tavuklar gibi değildi, hız olarak daha iyisini beklerdim ancak bunada şükür mangal ile 1 saat cebelleştiğimiz günleri hatırlıyorum.
    Köfteler 5 dakikaya pişti, tad olayı köfte nasıl pişerse pişsin lezzetli ona hiç girmeyelim.
    Közleme kalitesi çok iyiydi mangalda bulamadığım tadı burada buldum çünkü köz sepetinde ısı gayet homojen dağılıp dengeli ve sabit bir ısıda pişirdi.
    Tavuklarda duman çok çıktı beklediğimden çok bunu tavuk etinin yağına bağladım çünkü köfltelerde ise duman yok denecek kadar azdı eğer köfte tarzı şeyler pişireceksiniz açık havayada çıkmanıza gerek yok balkon hatta mutfakta bile yapabilirsiniz tavadan fırından çok daha lezzetli pişirdiğini tekrar söylememe gerek yok herhalde.

Sonuç olarak pişirme konusunda mangaldan bir tık yukarıda tad konusunda bir tık aşağıda közleme konusunda 2 tık yukarıda, üstüne birde doğacı, çevreye zararı yok yangın çıkarma gibi derdi yok pislik bırakma yok, herkese tavsiye ederim.

• fertile kullanıcısına yanıt
    Merhabalar arkadaşım bu kadar önyargılı olucağına bitane alıp deneseydin ona göre yorum yapsaydın daha iyiydi bence biz kullandık arkadaşlara gayet güzel cok lezzetli közleri var evet emayeden yapılmıs krom kadar sağlam değil eğer cok sağlamlık istiyosan kromları var onları değerlendirebilirsin sunuda belirteyim CE belgesi varmış firmanın benimde önyargılarım vardı ama kullanınca hiç kalmadı teşekkürler .
  • Hocam ben kullandığım için söyleyeyim o poşetteki taşların hepsini koyuyosunuz sonra cakmakla yakın ondan sonra yanmayan yerler olursa üfleseniz bile yanar tekrar sorun kalmaz . yakma konusuna gelince taşların üstünden yakmaya hiç gerek yok fırın kısmımın camını acıp ordan yakabilirsiniz sonrada üfleyince heryer yanar ben öyle yapıyorum yani

@BgrhnYlmz38
    ön yargılılıktan değil. Mangala yani lav taşlı mangallara sözüm yok ama buna benzer ürünleri görseydiniz anlardınız malzeme kalitesine bakınca diğer ürünlerin yanında pek tatminkar değil açıkçası
    dersenki fiyatına göre ürün sözüm yok inşallah uzun süre götürür sizi ben genede 10-20 tl fazla verip daha dayanıklı alma taraftarıyım. Muhtemelende başka bir markanın lav taşlı mangalını alacağım
    CE belgesini ne kutu üzerinde ne de içindeki kağıtta göremeyince öyle belirttim dediğiniz gibi ise özür dilerim hayırlı olsun güle güle kullanın

• Merhabalar,
    Forumda Lav taşının içinde asbest olup olmadığı sorulmuştu. Kırmızı Lav taşlarında kesinlikle asbest olmaz çünkü tamamen doğaldır yani herhangi bir işleme tabii tutulmamıştır. Mağma içinde 5000 derecelere varan ısı altında ani soğuma ile oluşmuş Allahın Mucizesi taşlardır. Kırmızı lav taşının element yapısını merak eden arkadaşlar için
    MAJOR ELEMENT ANALYSIS OF RED LAVA ROCK

SiO2 48.06
    TiO2 1.86
    Al2O3 18.16
    Fe2O3 8.35
    MnO 0.15
    MgO 5.94
    CaO 7.87
    Na2O 5.64
    K2O 3.63
    P205 0.81
    LOI -0.3
    Total 100
    Bazı arkadaşlarımızda lav taşlı mangalda pişirme işlemi bittikten sonra tekrar yakılacağı zaman yanan yağlar zararlı olur mu diye sormuş.Tecrübeli bir üreticinin mangalında muhakkak yağ kanalı vardır yani akan yağın büyük bölümü burda toplanır. buna rağmen taş üzerine akan yağlar ikinci seferde mangalı yakarken zaten 5-6 dakika taşların kızışma süresi boyunca yanar gider unutmayalım Kırmızı lav taşları aşağı yukarı 700 dereceye kadar ısınır.Lav taşlı mangallar da dikkat edilecek konu bu mangallar yarı kapalı ve açık alanlar için yapılmıştır yani kapalı mutfakta ve evin içinde kullanılmaz, balkonda ve açık alanlarda güvenle kullanılır.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.