Şimdi Ara

'Bilmediğiniz araçlar hakkında atıp tutmayın' muhabbeti. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dnz60

İnsanlar emeginin karsılıgı kazandıgı paralarla arabalar alıyorlar
    sonra veledin biri,babasının abisinin arabasını kendinin gibi gösteren biri,
    dedesinin babasının hediye ettiği aracı kullanan biri v.b'leri
    cıkıp diyecek ki;
    -fransızlar çöp
    -japonlarda sadece motordan olusuyor(onu da kabul etmeyenler de var)
    -koreliler uçan teneke
    -çinliler zaten geç...

Ben araç alırken mesela dış tasarıma bakarım önce.
    kore menşei bir pıck-upa biniyorum.
    Alırken ilk dış tasarımına ok.dedim sonra takasda gayet iyi teklif aldım,iyi indirim aldım
    sonra 3yıl bakım hediye ettiler,
    arka kabini hediye ettiler,biçok donanım zaten vardı kendimce ölçüp biçip aldım.

Geldim buraya Cihanair arkadaşım hocam çok çirkin dedi
    Farklı tasarım araçları severim bu da bazı hatta cogu arkadasıma çirkin gelebilir.

Başka bir arkadaşım ise malzeme kalitesi iyi degil,ön konsol asimetrik dedi.
    Malzeme kalitesi 2003Bora ile üç aşagı beş yukarı aynı benim gözümde
    ön konsolunda sürücüye dönük olması ise bnm hoşuma gidiyor.

Böyle kritikler yapan arkadaşlara sözüm asla yok ama sıpanın biri gelip
    o ne biçim isim
    kore malı değil mi işte
    dediğinde ise hiç sallamıyorum.

Bu yüzden dış tasarım hakkında konusacaksanız araca önce bakın.
    iç mekan kalitesi hakkında konusacaksanız gidin içine oturun,
    motorundan bahsedecekseniz test edin,
    dökülüp dükülmeyecegini söyleyecekseniz uzun süreli aracı kullanmış
    malını övmeyen,objektif araç sahipleri ile diyologa geçin
    sonra burda ahkam kesin.

İki örnek vereyim herkes Taner abi,Haluk abi ve bikaç arkadaşım var
    onlara karşı gayet saygılı neden?Bu arkadaşlar emegin kıymetini biliyor
    araba arabadır nsanlarla sidik yarısına girmenin manası yok.

Sonuna kadar katiliyorum. Arkadasin teki gelsin hurdai desin hemde her konuda kimisi yok teneke desin sonra da yaptigimiz fanatiklik olsun.yok boyle birsey. Bircok kisi camur at izi kalsin mantiginda. Bu da cok yanlis bir davranis.

• quote:

Orijinalden alıntı: smg05

Sadece hyundai değil benim 1.3 astramın gittiğini kimseye inandıramadım.........

hala bilmeyen varmı ki sadece ilk ivmelenmede biraz hantal kaldığını ama birazcık daha devirli kalkış yapılırsa gayet de güzel ivmelendiğini ve öle son hızda falan da pek bir sıkıntısı olmadığını.

öyleyse eğer işiniz zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

quote:

Sadece hyundai değil benim 1.3 astramın gittiğini kimseye inandıramadım.........

hala bilmeyen varmı ki sadece ilk ivmelenmede biraz hantal kaldığını ama birazcık daha devirli kalkış yapılırsa gayet de güzel ivmelendiğini ve öle son hızda falan da pek bir sıkıntısı olmadığını.

öyleyse eğer işiniz zor.

hocam aynen öyle ilk bi hantallık var arabanın üstünde sonra gayette güzel gidiyor 185 yaptıgımı niliyorum ben astra ile =)

• quote:

Orijinalden alıntı: musch-lee

quote:

quote:

öyleyse eğer işiniz zor.

hocam aynen öyle ilk bi hantallık var arabanın üstünde sonra gayette güzel gidiyor 185 yaptıgımı niliyorum ben astra ile =)

ben zamanında çok ön yargılı yaklaşmıştım sonrasında arkadaşım verdi 2 gün al kullan bakalım diye. o zaman hatalı olduğumu anladım. Hantallığını çok çok az yakıtı ve nispeten konforuyla amorti ediyor benim kanımca

• Forumların genel takıntısıdır
    Herkes kendi kullandığını satın aldığını ön plana cıkarmaya ve yanlış bir seçim yapmamış olmak için övmeye çalışır.

Birisi araba veya eşya hak tavsiye istese ben kullandım tavsiye ederim der
    Genelde pozitifleri söyler eksileri de kendine göre bertaraf eder oracıkta
    Sahip olduklarımız hakkında objektif olmamız çok zor
    Tıpkı ana- baba- kardeşi gibi seviyoruz eşyalarımızı arabalarımızı
  • Valla isteyen herkes binmediği araç hakkında yorum yapabilir, benim açımdan hava hoş çünkü forumda güvendiğim bir kesim dışındaki kişilerin tavsiyelerini ve eleştirilerini çok da sallamam..

HYUNDAI ACCENT ERA alırken taksicilere sordum, foruma değil.. Sebebi ortada..

Sorduğum adamlar sabahtan akşama kadar ERA kullanan kişiler.. Onların sözlerine güvendim, aldım, bir yıl içinde (tutukluk yapan ve yağlayınca düzelen bagaj kilidi dışında) zerre kadar sorun yaşamadım..
    Belki zamanla canım sıkılır, "bunun korna sesi niye bu kadar tiz" diye konu açarım burada..

Düşüncelerim budur, buyrun meydan sizin, atış tutuş serbest..
  • quote:

quote:

öyleyse eğer işiniz zor.

300 km lik uzun yol yaptım yeri geldi ışıklarda durdum, bazende rampa çıktım ve 170-180 arasında gezindim bazen sonuç olarakta 110 km/h a sabitledim ort. 4.4 lt. km de 16 krş yakar daha ne olsun....

• quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Forumların genel takıntısıdır
    Herkes kendi kullandığını satın aldığını ön plana cıkarmaya ve yanlış bir seçim yapmamış olmak için övmeye çalışır.

Birisi araba veya eşya hak tavsiye istese ben kullandım tavsiye ederim der
    Genelde pozitifleri söyler eksileri de kendine göre bertaraf eder oracıkta
    Sahip olduklarımız hakkında objektif olmamız çok zor
    Tıpkı ana- baba- kardeşi gibi seviyoruz eşyalarımızı arabalarımızı

evet haklısın kendi arabam çok yakıyor diye yazdım aforoz edildim topikden 4 de uyarı aldım onlarca insan hakaretler gözü dönmüş gibi ,
  • quote:

Orijinalden alıntı: musch-lee

quote:

quote:

öyleyse eğer işiniz zor.

Kalkışını beğenmeyen mübarekler sanki her dakika drag yapıyor.O değil, öyle bir anlatıyor ki sanırsın araba yerinden kalkmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Kim ya o vw almayin

HURDAİ

Alin diyen

:::))))

Şimdi bu şahısa nasıl bir cevap yazmak uygun olur sizlere soruyorum.

Bana göre bu yazı(yorum diyemeyeceğim) insanların zevkleri ve ekonomik durumlarıyla düpedüz dalga geçmektir.Saygısızlıktır,terbiyesizliktir.

Daha önce burada paylaşılmıştı.Yanlış hatırlamıyorsam Antalya'da bir amca dacia almış ve kullanmadığı için (kendisini çarpıyormuş) klimasız olan versiyonunu tercih etmişti ve yazılanlara göre hali vakti yerinde bir kişiymiş.Adamın tercihi bu doğrultuda saygı göstermek lazım.

Ben aracımı alırken kıstaslarım,sıfır olması,dizel olması,klimasının olması ve tipinin benim hoşuma gitmesi idi.Gittim Era aldım.Şimdi benim bu tercihime Hurdai veya Kore bidonu,uçan teneke yapıştırmasını yapan şahıslara teşekkür mü etmem gerekiyor.

Her zaman söylerim hiç bir yerde hiç bir şeye saygımız yok.Hani bir mesele vardır,eminim bir çoğunuz bunu bilir.Adam oğluna hep sen adam olamazsın diyormuş,çocuk okuyup vali olmuş ve babasını ayağına çağırıp,bak baba bana adam olamazsın diyordun,gördüğün gibi vali oldum değince.Babası oğlum ben sana vali olamazsın demedim,adam olamazsın dedim.demiş.Konu da bundan ibaret,biraz uzun oldu kusura bakmayın.

• Madem bazı markalar belirtilmiş bunlar hakkındaki önyargılarımı yazayım.

Menşei Çin olan araçlar hakkında kalite-sağlamlık-güvenlik konularında derin kaygılarım var.
    Kişisel gözlemim çelik aksamı bir alman arabası gibi esnek-sert ve kalın değil. Parmakla bastırınca eziliyor.
    Aracın her tarafında olan rulman ve bilyaların haliyle tamamı Çin malı ve ben kaç km.de dağılacakları endişesini yaşıyorum. Bir kazada ne olacağı konusunu hayal bile etmek istemiyorum. Durum böyle olunca günümüzde satılan Çin menşei araçların ucuz görünmesine rağmen kalitesine göre çok pahalı olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca markanın karizmasınında bulunması gerekir Citroen Oltsit modelini hatırlarsınız; baktı Citroen faydadan çok markasına zarar verecek vazgeçti markasını kullandırmaktan. İşte bu nedenle bir şekilde Çinlilerin üretim veya yönetimine katıldıkları markardan uzak duruyorum bana itici geliyor. Belki gelecekte Çin kaliteli üretim yapar, geçmişte ilk Japon mallarıda çok kalitesizmiş ama şimdi durum değişti.

Kore malları Çin malı ile bir tutulamaz. Hyundai hak ettiği yerde değil bence. Aslında ABD de pekçok kere ödül aldı ama yetersiz bence. Buna rağmen eskiden kullandığım yumurta kasa olarak isimlendirilmiş modelde vitese geçmeme sorunu vardı. Özellikle geri vitese geçmezdi bazen. Birinci vitese takıp hafif hareket ettirmek gerekirdi. Sırf bu nedenle rampada arabayı birkaç kere kaçırdım ve ufak hasarlar olmuştu. Yeni modeller nasıldır bilemiyorum. Hyundainin ticari araçlarınıda kullandım: Burunsuz imal edecek kadar düşüncesiz olmalarına hayret ediyorum. Ticari araçların kaza testlerine girme zorunluluğu binekler gibi değil. Bu nedenle Hyundai bu konuda çok umursamaz. Aslında yeni modellerinde burun var fakat halen bazı modellerde yok. Tabi Türkiye'de üretim yaptığı için bu markayı kutlamalı sonuçta iş kapısı açmışlar. Sadece yerli olması nedeniyle birkaç arkadaşım Hyundai aldı ve memnunlar.

• quote:

siz 0-100 9 saniyede çıkıyodunuz () galiba forumda baya eleştirilmişti hatta yeni astra j konusuydu yanılmıyorsam belki o yüzden inanmamışlardır

• Fanatikliğe gerek yok...her marka yerini bilecek...vw almayın hyundai alın olayları gülünç tabi...araba olayı kuruş köfte olayıdır...gerçek bu....adam araç almadan önce 18000 bine en uygun araç arıyorum diye konu açıyor ve bulduğunu alıyor...sonra onu VW ile kıyaslıyor...ne diyebiliriz ki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj appıah

quote:

siz 0-100 9 saniyede çıkıyodunuz () galiba forumda baya eleştirilmişti hatta yeni astra j konusuydu yanılmıyorsam belki o yüzden inanmamışlardır

Ne içtiysen bende ondan istiyorum......
    Benim opel astra h 1.3 cdti ve hiçbir zaman öyle bir iddaam olmadı.....

• BP nin " agzi olan konusuyor yav" reklamini
    kimse paylasmamis konuda ?

google amca sagolsun buldum:
    www.viddler.com/explore/baris/videos/8/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4638581F3 -- 15 Ağustos 2011; 2:06:57 >
  • Arkadaslar her aracın birbirine karsı bir kısım üstünlükleri vardır aslında olaya fiyat performans oranını göz onnde tutarak ve araçtan beklentilerimizin bilincinde olarak bakarsak daha objektif bir yorum getirmiş oluruz

ben aracımı alalı 1 ay olmadı ama alana kadarda resmen 3-4 ay dusundum tasındım hatta bazı araçların kasa deiştirmesini bekledim . mesela yeni focus yeni elantra

önce elantra almak istedim tasarımı cok hosuma gidiyodu fakat etrafımdaki hyundai düşmanları basımın etini yedi desem yeridir . Elantradan vazgecmemn sebebi fiyatı ve Full donanımında bile Bluetooth özelliginin olmamasıdır benm için cok önemli bir özellik cunku cok fazla kullanıyorum işim geregi .

yeni focusun iç tasarımını begenmedigimden almadım ve acıkcası oda pahalıydı benim için ( kendi aracımında iç tasarımına bayılmıyorum )

en cok yeni astrayı istemiştim fakat bütçem yetmedi ona da baslangıc fiyatı bile 44 binliraydı ben aldıgımda . sonunda c4 de karar kıldık aracımı 39 bin tl ye aldım ve istedigim bir cok donanımda mevcut . evet satarken problem yaşıyacaım ama kullanırken zevk alarak kullanıyorum . . kimseyede aracımı övmüyorum cunku citroen bir wv ya da opel kadar tutulan bir marka deil biliyorum .

velhasıl kelam bu araçları zor bela alıyoruz onlarca lira verip sadece buna saygısı olan biri bile yok senin aracın hurda çöp gitmez çekmez gibi yorumlar yapmamalı diye dusunuyorum saygılar

• İyide arkadaşlar şimdi genel olarak hyundai diyosunuz hyundai nin hiçmi güzel arabası yok Sonata olsun genesis coupe ler falan ( Bizde 2000 model H-100 var 500 bin küsür da ve ihtiyacımız olmadığı için kiraya verdik arabayı hala çalışır yürür durumda ve motor yapmadık arabaya ) Bence ön yargılısınız
  • hepsini geçtim geely ile volvonun kalitesine aynı denmesi çok komiğime gidiyor firmanın hisseleri satılmış olabilir hatta komple bile alınmış olabilir ama geely geely volvo volvodur kalite aynı olsa volvoyu kim ne yapsın ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dj appıah

quote:

Ne içtiysen bende ondan istiyorum......
    Benim opel astra h 1.3 cdti ve hiçbir zaman öyle bir iddaam olmadı.....

http://forum.donanimhaber.com/m_40232138/mpage_2/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StevenGerrard -- 15 Ağustos 2011; 12:36:12 >

• Neyin ne olduğunu bileceksin! Boş konuşmayacaksın...Vay efendim amacı:''Benim asıl amacım forumdaki boş insanlara haddini bildirmek.
    Körü körüne fanatik olanlara, iki lafından biri yalan dolan olanlara dur demek''..Sanamı kaldı millete haddini bildirmek,dur demek,el alemin derdi senimi gerdi?..Sende çok boş konuşuyorsun,milletin aracını kötülüyorsun kısacası senin emeğe karşı hiçbir saygın yok!..Sen milletin emek vererek aldığı araçları(HEP HYUNDAİ BAŞKA YOK ZATEN) kötüle,küçümse sonra X marka aracın sahipleri neden bunlar fanatik?..Sen burada boşa el aleme haddini bildirecen ha?..YAVAŞ bu forumdakiler neyin ne olduğunu çok iyi biliyor..Nerede hyundai konusu sen orada,nerede b.ktan konu sen orada..Sen böyle markaları kötülediğin sürece o markaya sahip olan insanlar sana HADDİNİ bildirir..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.