Şimdi Ara

Bilmeden Senet imzaladım ve bende örneği yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ben bundan iki gün önce bir iş yeriyle sözleşme ve senet imzaladım. İmzalarken sadece sözleşme olduğunu düşünmüştüm ama sözleşmenin altında senet de varmış. Taksit konusunda anlaşamadık çünkü tüm ücreti tek çekimle nakit istediler. Bunun üzerine senetten caydığımı söyleyip bendeki örneği onlara verdim ve ikisini de yırtmasını istedim. Sözleşmeyi yırttılar ama senedi yırtıp yırtmadıklarını bilmiyorum. Her ihtimale karşı senetten cayma hakkımı kullanmak istiyorum, işimi garantiye almak için. Ama senedin örneği bende olmadığı için senet normal senet miydi kambiyo senet miydi bilmiyorum. Şimdi senetten döndüğümü sms yoluyla belirtsem bu iş yerine; bu, benim için ilerde bir kanıt olur mu? Ya da eğer senet kambiyo ise cayma hakkım var mı? Tc kimlik numaram, ev adresim vs hepsi yazıyordu sözleşmede ve çok endişeliyim. Gidip istesem vermezler büyük ihtimalle. Nasıl bir yol izlemeliyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Menfi tespit davası açılabilir. Senedin geçersizliğini takipten önce asıl alacaklıya açarsın tabi tedavüle çıkmış yani birine ciro etmişte olabilirler. Kambiyo senedi ise çabucak el değiştirebilir. Sana matbu bir belge olan bono mu imzalatıldı?

Şöyle bir şeye imza attıysan kambiyo senedidir ;
    Bilmeden Senet imzaladım ve bende örneği yok

Attığın sms sana pek bir fayda sağlamaz. Borçlu olmadığını eğerki kambiyo senediyse iyiniyetli hamile ileri süremezsin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Üzerinde adres bilgisi yazmıyordu sadece tc kimlik no, adım, ödenecek meblağ ve imza vardı. Kefil vs de yazmıyordu. Ama tam hatırlamıyorum üzerinde başka ne yazıyordu. Kambiyo senedi el değiştirirse ona da menfi tespit davası açabilir miyim?senetlerin üç yıl süresi var diye biliyorum. Kambiyo olsun olmasın üç yıl sonra bir şey olmazsa rahatlayabilir miyim? Bir de menfi tespit davasında delil gerekir mi? Ben onlardan senedi istedim vermediler ya da senedi biz gözünüzün önünde yırttık dediler dediğimde bunu kanıtlamama gerek var mı ? Mesajınız ve ilginiz için çok teşekkürler bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saadetsag -- 16 Ocak 2020; 15:53:15 >
  • sms dediğine göre benim önceki konu açan arkadaşımıza yazdığım şeyi okumuşsun.
    onun elinde ödeme ekstresi vardı. senin elinde hiçbirşey yok. yani durumunuz aynı değil. aranızda bir ilişki kalmamışsa karşısında oturduğun adamdan senedi niye almazsınız anlayamıyorum.
    adama git senedi geri iste şu tarih itibari ile aramızda bir ticari ilişki kalmamıştır şeklinde yazı al kaşe basıp imza atsın. yoksa avukata gideceğini söyle. o zaman adam çözülür. vermezse dava edeceksin başka yolu yok.

• Aslında mesajınızı okumadım. İcra alacak vs gibi durumlarda önemli olan yazılı metinlerdir diye biliyorum ondan sms atmak aklıma geldi. Ben daha önce senet imzalamadım ve imzaladığım şeyin senet olduğundan gerçekten haberim de yoktu. Yöneticiyi tekrar telefonla aradım gelip senetlerimi alabilir miyim diye gözünüzün önünde yırtıp attım nasıl verebilirim ki dedi defalarca. Benim için şu an önemli olan
    1) bu kambiyo senedi miydi ? Eğer öyleyse(ya da değilse) üç yıl içinde bir şey yapılmazsa bu mevzu tekrar önüme gelir mi?
    Benden hemen sonra yorum yapan beyefendinin paylaştığı görseldeki gibi adres bilgisi kefil vs yazmıyodu senette. Sadece tc’m adım ve borç vardı. Bu durumda bu kambiyo senet oluyor mu?
    2)eğer bilinçli bir şekilde yanlış adrese tebligat gönderip benim itiraz hakkımı elimden alırlarsa menfi tespit davası açabilir miyim? Açarsam da elimde bir kanıt olmak zorunda mı?

• İlk tebligat yanlış adrese yapılırsa ikinci tebligat zorunlu olarak mernis adresine yapılacaktır. Mernis adresiniz güncel ikametinizle aynıysa takip başlatıldığı takdirde ödeme emri size gelecektir.

• Peki üzerinde kefil ve adres yazmıyorsa imzaladığım senet kambiyo senedi olabilir mi
    Üç yıl sonra senet her türlü düşer mi ne senedi olduğu fark etmeksizin?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.