Şimdi Ara

Bill Gates -Volkswagen atışması ^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Katıldığı bir seminerde Bill Gates son 25 yılda bilgisayar teknolojisindeki gelişmeyi anlatmak için şunları söylemiş
    - Eğer Volkswagen üretim teknolojisini bizim kadar geliştirseydi bugün otomobil fiyatı 25 dolara inerdi. Bir depo benzin 1 000 km yeterdi.

Volkswagen : Biz Microsoft un teknolojisiyle otomobil üretseydik, bu otolar yollarda hep stop eder, hava yastıkları açılmadan önce, Emin misiniz? diye sorardı.

Microsoft Başkanı Bill Gates in ABD nin en büyük bilgisayar fuarı olan Comdex i gezdikten sonra, bilgisayar teknolojisindeki hızlı gelişimi örneklemek için yaptığı açıklama, ünlü otomobil üreticisi Volkswagen i (VW) kızdırdı. VW, Gates in sözleri üzerine yaptığı açıklamada, otomobil üretiminin Microsoft teknolojisi gibi olması halinde neler yaşanacağını anlatıyor.

İşte, VW ye göre Microsoft teknolojisi ile üretilen otomobiller:

1. Ortada hiç bir neden yokken otomobiller günde en az iki kere stop ederdi.

2. Yol çizgileri her yeniden boyandığında yeni bir otomobil almak zorunda kalırdınız.

3. Otoyolda giderken birdenbire otomobilin bütün göstergeleri kilitlenir ve sizin bunu kabullenip arabayı baştan çalıştırmanız gerekirdi.

4. Bazen sağa dönüş gibi basit bir manevra, arabanın tamamen stop etmesine neden olur ve bu durumda motoru yeniden yüklemenizi gerektirirdi.

5. Macintosh, güneş enerjisi ile çalışan daha güvenli, çok daha süratli bir otomobil yapar, ancak araba mevcut yolların sadece yüzde 5 ine girebilirdi.

6. Yağ, hararet ve akü ikaz ışıklarının hepsi ortadan kalkar ve tek bir Genel Koruma Hatası sinyali olurdu.

7. Yeni koltuklar herkesin aynı boy ve kiloda olmasını gerektirirdi.

8. Hava yastıkları açılmadan evvel, Emin misiniz? diye sorardı.

9. Bazen araba durup dururken kilitlenir ve aynı anda kapı kilidini açıp, marşa basıp bir elle de anteni tutmadıkça blokaj çözülmezdi. (ctrl+alt+delete)

10. VW her yeni model otomobili piyasaya çıkardığında müşterilerin araba kullanmayı baştan öğrenmeleri gerekirdi.

• Volkswagen : Biz Microsoft un teknolojisiyle otomobil üretseydik, bu otolar yollarda hep stop eder, hava yastıkları açılmadan önce, Emin misiniz? diye sorardı.

8. Hava yastıkları açılmadan evvel, Emin misiniz? ahahahaa bu çok iyiymiş
    next or cancel ,
  • İki firmada kendi işlerinde uzman..

Kapışmaları yakışmamış..
  • Reklam Kokan Hareketler Bunlar Diyecem Ama Reklamada İhtiyacları Yokki
  • Madem üretim teknolojisini Microsoft kadar geliştirseydi araba fiyatı 25 dolar olurduda, siz o kadar geliştirdiğiniz halde neden Windows fiyatları 130 dolardan başlıyor diye sorarlar adama
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shadow_catcher

Madem üretim teknolojisini Microsoft kadar geliştirseydi araba fiyatı 25 dolar olurduda, siz o kadar geliştirdiğiniz halde neden Windows fiyatları 130 dolardan başlıyor diye sorarlar adama

birader bilmeden konuşma ya. adam tamamen haklıs sadece vw lafı hazmedememiş

eğer windows olmasaydı sen şu anda 128 mb ekran kartını 1,5 milyon dolara alırdın. ama 150 dolara alıyorsun şimdi.
    eğer windows olmasaydı hala kocaman bilgisayarlarda sokoban oynuyordun.
    windows olmasaydı ne ibm ne intel ne sun kalırdı bu dünyada...

şimdi abartma diyenler çıkacak ama doğru. windows olmasaydı şu anda bilgisayar sistemlerinde dünya devi olan bir çok şirket açlıktan yok olmuştu. linux un bile çok kullanıldığı dünyamızda bu byük şirketler nasıl ayakta kalıyor sanıyorsunuz. ayrıca windows u pahalı yapan adamların pahalıya satması değl. türkiyede enflasyonun ve vergilerin çok olması.
    siz hiç bir devlette eğlence vergisi duydunuz mu. peki oyun alırken eğlence vergisi ödediğinizi biliyormusunuz.

eleştirmeye önce kendimizden başlasak amerika yerine biz olurduk dünyanın merkezi

• quote:

Orjinalden alıntı: aVu_silver

quote:

Madem üretim teknolojisini Microsoft kadar geliştirseydi araba fiyatı 25 dolar olurduda, siz o kadar geliştirdiğiniz halde neden Windows fiyatları 130 dolardan başlıyor diye sorarlar adama

eğer windows olmasaydı sen şu anda 128 mb ekran kartını 1,5 milyon dolara alırdın. ama 150 dolara alıyorsun şimdi.

şimdi abartma diyenler çıkacak ama doğru. windows olmasaydı şu anda bilgisayar sistemlerinde dünya devi olan bir çok şirket açlıktan yok olmuştu. linux un bile çok kullanıldığı dünyamızda bu byük şirketler nasıl ayakta kalıyor sanıyorsunuz. ayrıca windows u pahalı yapan adamların pahalıya satması değl. türkiyede enflasyonun ve vergilerin çok olması.
    siz hiç bir devlette eğlence vergisi duydunuz mu. peki oyun alırken eğlence vergisi ödediğinizi biliyormusunuz.

eleştirmeye önce kendimizden başlasak amerika yerine biz olurduk dünyanın merkezi

Yurtdışında da pek ucuz sayılmaz ama TR'de gerçektan çok pahalı.
    http://www.amazon.com/Windows-Vista-Home-Premium-Upgrade/dp/B0013O54P8/ref=sr_1_14?ie=UTF8&s=software&qid=1240924835&sr=8-14
    http://www.mavibilgisayar.com/ud/3433

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Türkiye'de pahalı olmayan bir şey varmı?
  • Kaynak?

F
  • A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silgiadam -- 28 Nisan 2009; 17:14:49 >
  • o değil de,vw boş konuşmuş. bill gates üretim teknolojisi üzerine laf atmış,vw tutmuş microsoft teknolojisi ile üretilen otomobiller hakkında misilleme yapmış. ayrıca ctrl alt delete olayı da saçma olmuş,onun 3lü olmasının amacını bile kavrayamamışlar. ama zannetmiyorumki kulvarları farklı iki firma birbiriyle böyle basitçe atışma yapsın.
  • Şehir Efsanesi
  • kaynak Ben ve Bill gates
  • quote:

Orjinalden alıntı: aVu_silver

quote:

Neyi bilmeden konuşma arkadaş.Ben diyorum dibin kara, sen diyorsun gel bize bazı bazı.Microsoft keşke olmasaydı diyenmi var.
    Vergi vergi diyorsunda yurtdışında bile 100 dolardan başlıyor zaten.

Şuanda ucuz bir araba fiyatına 2000 tane Windows Vista alınıyor.Arabayı 25 dolara alıyor olsaydık o zaman Windows'un sakız fiyatında olması gerekirdi.Demek istediğim çok alakasız ve saçma bir fiyat olmuş.Konu zaten şehir efsanesi.Kaç yıl önce okumuştum ben bunu.Rakamlar ile dalga geçmek için mesaj attım nereden ne anlamışsın komik olmuş açıkçası.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.