Şimdi Ara

BİLKENTTE %50 BURSLU OKUMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
14.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yıl bilkentte istediğim bölümün %50 burslusunu tutturursam gitmemi mi önerirsiniz yoksa 1 yıl daha bekleyip tam burslu için çabalamalı mıyım? %50 ile tam burslu arasında hayatına girerken fark olur mu?

• Eğer imkanın varsa %50 de olsa git sakın kacırma. Bilkentin ününü biliyorsunudur zaten. Ayrıca sınıfta kalsan bile bursun kesilmez kesinlikle. İş hayatında farkı yok. zaten genelde bölüm birincileri %50 burslu veya paralı okuyan elemanlar. Belli bir diploma notunun üstünde puan alır sınıfta ilk 3 e girersen bursun %100 e cıkıyor ve baya başarılıysan kapsamlı burs ile ücretsiz kalacak yer ve ayda sana 300-600 arası bi para veriyorlardı hatırladığım kadarı ile.
    Yapay Zekanın Yanıtı

BİLKENT'te %50 Burslu Okumak

BİLKENT Üniversitesi, öğrencilerine çeşitli burs imkanları sunmaktadır. Bu burslar arasında, öğrenim ücretinin %50'sini karşılayan "50% Burs" da bulunmaktadır. 50 burslu olmak, öğrenim ücretinin yarısını burs olarak alma hakkına sahip olmak demektir.

Yüzde elli burslu okumak, öğrencilerin maddi yüklerini azaltarak eğitim hayallerine daha kolay ulaşmalarını sağlar. BİLKENT'teki 50% Burs, öğrencilerin akademik başarılarına, sosyal sorumluluklarına ve ekonomik durumlarına göre değerlendirilerek verilmektedir.

BİLKENT'in 50% Bursundan faydalanmak için öğrencilerin üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra Burs Komisyonu'na başvurmaları gerekmektedir. Başvurular, öğrencilerin akademik başarı belgeleri, sosyal sorumluluk faaliyetlerini gösteren belgeler ve ekonomik durumlarını gösteren belgeler gibi çeşitli belgelerle desteklenmelidir.

Burs Komisyonu, başvuruları değerlendirerek uygun gördüğü öğrencilere 50% Burs vermeye karar verir. Burslar, öğrencilerin eğitim süresi boyunca devam edebilir. Ancak, öğrencilerin akademik başarılarının devam etmesi ve sosyal sorumluluk faaliyetlerine katılmaları gibi bazı şartları yerine getirmeleri gerekmektedir.

BİLKENT'in 50% Burs imkanı, maddi durumu yetersiz olan ancak yüksek öğrenim hedefleyen öğrenciler için önemli bir fırsattır. Bu burs, öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmelerine ve başarılı bir gelecek inşa etmelerine katkı sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • %50 kazanıp sonra ders puanına göre %100 burs kazanamaz mısın? Yani böyle bir imkan var mı.
  • Eğer imkanın varsa %50 de olsa git sakın kacırma. Bilkentin ününü biliyorsunudur zaten. Ayrıca sınıfta kalsan bile bursun kesilmez kesinlikle. İş hayatında farkı yok. zaten genelde bölüm birincileri %50 burslu veya paralı okuyan elemanlar. Belli bir diploma notunun üstünde puan alır sınıfta ilk 3 e girersen bursun %100 e cıkıyor ve baya başarılıysan kapsamlı burs ile ücretsiz kalacak yer ve ayda sana 300-600 arası bi para veriyorlardı hatırladığım kadarı ile.
  • Ortalaman 3.5 üstü ise %50 burstan %100 bursa yükselebiliyorsun ama yoğunluğa ve şansına bağlı
  • peki %100 burstan ,kapsamlı bursa yükselme şansı varmı. şimdi tam burslu girdim diyelim. Not ortalamam yüksekse bana ayda 300 küsur para verirlermi
  • quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

peki %100 burstan ,kapsamlı bursa yükselme şansı varmı. şimdi tam burslu girdim diyelim. Not ortalamam yüksekse bana ayda 300 küsur para verirlermi

Onu bilmiyorum. Ama herhalde sınav sonucuna göre ilk 10binde olman lazım çünkü Bilkent'te ilk 10 bine girip herhangi bir bölüme tam burslu yerleşirsen seni direk kapsamlı bursa yükseltiyorlar.
  • kapsamlı bursa yükselme şansı yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • %50 gidip %100 e ulasabiliyorsun. Diyelim ben sınıfta kaldım ilk senemde daha. Tekrar yüzde 50 bursla mı tekrar yapıcam yoksa burs kaybedilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 29 Haziran 2011; 18:10:14 >
  • ÖSYM yoluyla alınan %50 ve tam burslar kolay kolay kesilmez. hazırlık 2 yıl + 7 yıl bölümde olmak üzere 9 yıla kadar bursun kalır. belli bir sıralamayla gelen öğrenciler (tam burslu olarak yerleşmişse) cep harçlığı ve ücretsiz yurt imkanının da olduğu kapsamlı bursa yükseltilirler. bu burs ta kolay kolay düşmez. %50 burslu veya ücretli okuyan öğrenciler başarılana göre bir sonraki yılı kapsayacak şekilde ödedikleri ücretten %100, %80, %60 vs gibi oranlarda indirim kazanırlar. Bu da üstün başarı bursudur ve başarınızın devamına göre devam eder. Üstün başarı bursunda ücretsiz yurt ve cep harçlığı söz konusu değildir sadece 1 sonraki yılın okul ücretini etkiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nba_

Bu yıl bilkentte istediğim bölümün %50 burslusunu tutturursam gitmemi mi önerirsiniz yoksa 1 yıl daha bekleyip tam burslu için çabalamalı mıyım? %50 ile tam burslu arasında iş hayatına girerken fark olur mu?
  • Hiç durma git
    bende çok araştırdım
    Bilkent Türkiye'nin sayılı Üniversitelerinden
    Her anlamda en donanımlı eğitimi alıp müthiş bir ortamda ve başkentte okuyosun
    zaten %50 burslu diyosun,vereceğin normal bir dershane parası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canales

Hiç durma git
    bende çok araştırdım

Aslında tam olarak parasından değil.İş hayatına yansıması olur mu?Tam burslu okudum demek var bir de %50 demek.
  • odtü elektroniğe girebildiği halde bilkent elektronik %50 burslu tercih eden arkadaşım var liseden ama %50 ile giren ilk kişilerdendi(2008) ve hala tam burs alamadı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girerim -- 29 Haziran 2011; 20:15:34 >
  • quote:

quote:

Hiç durma git
    bende çok araştırdım

Aslında tam olarak parasından değil.İş hayatına yansıması olur mu?Tam burslu okudum demek var bir de %50 demek.

Birde burssuz okuyup,20 milyarı falan basan var hocam

boştamı kalıyor sanıyosun onlar

Ayrıca Odtü,Ege,Boğaziçi,İtü,Marmara ve 9 Eylül ile birlikte en değerli diplomalardan biride Bilkent diplomasıdır

• quote:

Hiç durma git
    bende çok araştırdım

%50 burs normal dershane parası değil.

Para sıkıntı değil ise bende gitmeni öneririm.İş hayatı için sorduğun sanırım diplomada farklılık olup olmaması.Sanırım burslu veya burssuz yazmıyordu diplomada ama yinede okuyan arkadaşlar en net cevabı verecektir.
  • quote:

quote:

quote:

Hiç durma git
    bende çok araştırdım

Birde burssuz okuyup,20 milyarı falan basan var hocam

boştamı kalıyor sanıyosun onlar

Ayrıca Odtü,Ege,Boğaziçi,İtü,Marmara ve 9 Eylül ile birlikte en değerli diplomalardan biride Bilkent diplomasıdır

aynen ha bakıyorum adam 512 puan felan yapmış ama burssuz okuyor adamlarda haklı okul bitsin hakkıyla geri kaldırcak o parayı zaten özel üni bence en mantıklı olanı eğer yapabilsem o kadar puan var düşünmez giderim. başlatma odtüne itüne :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WirLieBen -- 29 Haziran 2011; 20:54:08 >

• Ağa şu anda %50 burslunun fiyatı bilkentte 9.500 tl . Parada sıkıntı yoksa kacırma. İş hayatına acılınca senin Bi İtü lüden bi Marmaralıdan farkın olmaz hatta onlardan daha yüksek bi yerde bile sayılırsın. Bilkent zaten türkiyede kurulan ilk vakıf üniversitesi. Kalitesini sen düşün. Daha gecen faceden bakıyordum bi arkadaş bilkent oyunculuk gibi bi bölümden mezun olmuş. Ankarada cekilen deniz yıldızı diye bi dizi var bilirsin, onda oynuyordu kız. Türkiyede kalite olarak ilk 5 de olduğunu kimse inkar edemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Leopard

Ağa şu anda %50 burslunun fiyatı bilkentte 9.500 tl . Parada sıkıntı yoksa kacırma. İş hayatına acılınca senin Bi İtü lüden bi Marmaralıdan farkın olmaz hatta onlardan daha yüksek bi yerde bile sayılırsın. Bilkent zaten türkiyede kurulan ilk vakıf üniversitesi. Kalitesini sen düşün. Daha gecen faceden bakıyordum bi arkadaş bilkent oyunculuk gibi bi bölümden mezun olmuş. Ankarada cekilen deniz yıldızı diye bi dizi var bilirsin, onda oynuyordu kız. Türkiyede kalite olarak ilk 5 de olduğunu kimse inkar edemez

o kadar arttığını bilmiyordum fiyatın
    fakat şehir dışında okuma hayalleri kuran ankaralı öğrenci,çok yanlış düşünüyor bence
    çünkü şehir dışına en kötü 700 lira para gidiyor abimden biliyorum
    buna birde ekstra okul masrafları,ekstra istenen paralar,falan filan yıllık 10 milyarı buluyor

onun yerine bin otobüse git bilkente
    Ülkenin başkentinde
    Ülkenin En kaliteli üniversitelerden birinde..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Leopard

Ağa şu anda %50 burslunun fiyatı bilkentte 9.500 tl . Parada sıkıntı yoksa kacırma. İş hayatına acılınca senin Bi İtü lüden bi Marmaralıdan farkın olmaz hatta onlardan daha yüksek bi yerde bile sayılırsın. Bilkent zaten türkiyede kurulan ilk vakıf üniversitesi. Kalitesini sen düşün. Daha gecen faceden bakıyordum bi arkadaş bilkent oyunculuk gibi bi bölümden mezun olmuş. Ankarada cekilen deniz yıldızı diye bi dizi var bilirsin, onda oynuyordu kız. Türkiyede kalite olarak ilk 5 de olduğunu kimse inkar edemez

o kadar arttığını bilmiyordum fiyatın
    fakat şehir dışında okuma hayalleri kuran ankaralı öğrenci,çok yanlış düşünüyor bence
    çünkü şehir dışına en kötü 700 lira para gidiyor abimden biliyorum
    buna birde ekstra okul masrafları,ekstra istenen paralar,falan filan yıllık 10 milyarı buluyor

onun yerine bin otobüse git bilkente
    Ülkenin başkentinde
    Ülkenin En kaliteli üniversitelerden birinde..

ya vallahi bana il dışında güzel üniler hariç okumak isteyenlerın çoğu apaçi gençlik gibi geliyor.

adam akıllı de yapamadım puanı gidemiyorum yalan atma şimdi yok hayatı öğrenirsin yok şu yok bu palavra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WirLieBen -- 29 Haziran 2011; 22:19:51 >

• volken dediğinde haklısın, sonuna kadar katılıyorum sana.

ne diyecektim.

bu arada bilkentte %50 okuyorken ortalamanız 3.5 un ustunde olursa belli bir oranda ındırım kazanıyorsunuz, ama işte o da sayılır kişiler. ayrıca o sadece yarım donem iiçin geçerli oluyor, sürekli notlarınızı yüksek tutmalısınız yani. 1 kere kazandım tamamen devam eder olayı yok. ( okurkenki burs kazanmalar ıcın soyluyorum, normal drumda hangı bursla gırdıysenız o kalır)

yani bildiğim kadarıyla

%50 ile girdin, ilk dönem ortalaman 3.5 ün ustunde. ve kendı bolumunde ilk 5 e girdin (kendı bolumunde ılk kaca gırmen gerektıgını bılmıyorum tam) diğer dönem belli bir miktarda indirim kazanıyorsun. o indirim kazandıgın donem 3.5 u yakalıyamazsan öbür dönem tekrar gıdıyor o burs.

bende bilkente girecem bu sene ama kafamda birsürü tilki dönüyor bu yarı burs ve tam burs mevzusuna, bir plan yapıcam bakalım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.