Şimdi Ara

Bilkent ve Bilkent EE incelemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
101
Cevap
17
Favori
9.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • git kitap ezberle

• Faydalı

• Yine tartismali bi soru aslinda, bu sorunun kesin bir evet hayir cevabi yok ama cevap gri bolgede denebilir. Bilkent bs diplomasi oldukça güçlü bir diploma, yurt icinde kendisi ile cok sey basarabilirsiniz akademiyi saymazsak, hatta yurt icinde bazi researcher pozisyonlarina bile duz bs ile rahatlikla girilebiliyor adam eksikligindem (bundan sonra sirket genelde master yapmaya teşvik ediyor/zorluyor orasi ayrı)

Yurt disi sektörü için lisansustunun sektörde en buyuk farki researcher tarzi ust pozisyonlarin kilidini acmasi ve bazi seviyelerden sonra yukselmeye devam etmeyi sağlamak (gorece nadir), ama bizim gibi lisansustune yurt disindan gelen insanlara en buyuk katkisi sizi o ulkeye atmasi denebilir, zaten milletin abuk subuk okullar da olsa mastera kacmasinin nedeni bu. Ozellikle us e gecis daha sıkıntı oldugu icin (emea to emea gecislerine gore) bizim okulda orta us okullari daha iyi avrupa okullarina gore daha cok tercih ediliyor denebilir. Eger saf sektor dusunuluyorsa isin adabi amerikada bi yerden tumlesik phd kabulü alip masteri alip cikmak durumuna donmus durumda zaten.

Lisansustu kabulleri ise daha karmasik konular. En onemli indikatörler gpa, mektuplar ve research gecmisleriniz, sonrasi eger doğrudan hoca filan tanimiyorsaniz lotoya kalıyor adeta (caltech kabul stanford red gibi seyler mantıkla aciklanilabilen seyler degil yani).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç bilgisayara geçmeyi düşünmediniz mi bilkentte duymuştum bir sürü ee den bilgisayara geçen

• Bizim cohortta (2020 regular girisliler) cs e donen kimse yok, cs 2020 1.si (belki de 2dir bilkentliler tanir zaten onu) haricinde cs donen cok fazla adam bilmiyorum zaten

Cs okuyacağıma kendimi asarım daha iyi 

Neden hocam ne var cs in

• Guest-D38C48ADC G kullanıcısına yanıt

Altdalimiz  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 24 Mart 2023; 18:29:6 >
  • Up, ml related dersler, yurt disi tr lisans farki, master vs bachelor dersi nasıl fark ediyor, projeler nasil tarzi sorular da gelebilir artık.

• yemek en kötü problem bence

• Mesut Özil’in manitası burada okuyor.

• Su an noldu bilmiyorum ama yemekhane 30 kusur, yemekhane olmayan en uygun ve yenebilen yemek olan bilka tavuk izgara 65 olmus galiba disaridaj yemege girmiyorum bile benim gibi tutumsuz biriyseniz 300e filan gununuz cikabiliyordu cok rahat

• Öncelikle öğrenciler rahattan ziyade mutlu ve bu benim sinirimi cok cok bozuyo 

Ben acikcasi trdeki lisans egitiminin gomuldugu kadar olmadığını dusunuyorum. Para olmadigi icin nis alanlara yönelmek gibi seyler zor tabi, ama dersler kalitesiz/az sey görüyoruz muhabbeti bence kesinlikle yok, hatta avrupada masters biraz daha normallesmis bisey oldugu için turkiyeye nazaran, bence lisans programlari bizde 5.kareye gidebilirkej onlarda bazen 4te kaliyor gibi kapsam açısından. Burada tabi mentalite farklari da var, kita avrupasinda kucuk ama cok ders olayi cok yaygin. Yani sinyalden cok fazla bir sey bilmeyen ama azcik quantum da gormus sekilde çıkabiliyotlar lisansta. Trde ise quantum tarzi nis alanlar tamamen yok ama atiyorum sinyalde cok daha ileri derecede bilgi ile mezun olunabiliyor lisansta, yani bazi dersler trdeki amerikanvari okullara alisanlar ixin gorece hafif kalabilir (burada 3 yıllık bachelor sisteminin cok yaygın olmasi da etkili denebilir).

Vizyon tartışma konusu, beni o top öğrenci klasmanina koyarsaniz benim vizyonum ankuva bluejayi alıp yerine borekci acmak yani. Zeka olarak (burasi cok buyuk bir bence cunku cok fazla yabancı tanimadim acikcasi) bachelordakiler uber zeki filan değiller bence beklediginiz kadar, hatta bazi ulkelerdekiler daha kisa ve erken baslayan zorunlu egitim yüzünden hala cocuk olarak bile nitelendirilebilir. Ama lisansustune gelince isler degisiyor ki burada cidden iyi okullarda en kaynak tabakayi topladiklarini gorebiliyoruz. Burada benim gidip bachelor giriş dersini almadigim konuda master programindaki master icinde bile advanced sayılabilecek bir dersi almam ds etkili olabilir ama.ben mesela ilk defa hayatimda akademik bir çevrede below average (baya baya below) hissediyorum yani.

++

benim de günlük 200 falan rahat gidiyor. içim dışım bilka köfte tavuk pirzola falan oldu (yakında kanatlarım çıkabilir). sıkılıp dışarıdan sipariş verirsem 1.5 katını falan ödüyorum bi öğünün

• pandie kullanıcısına yanıt

dışarıdan sipariş verilince, verilen paraya da değmiyor gelen yemek çoğu yer de  iyileri de sürekli söyleyince bayıyor

orası kurtarıyor bir nebze

online geçince tüm paranın yemeğe gittiği daha da belli oldu  

• aynen. fazla çeşitlilik de yok burgerci diyor ki 1000tl altı sipariş göndermiyorum, akşam komagene minimum 400'e falan çıkarıyo yine tavuğa kalıyo insan. yeme zevki falan da kalmadı protein diye yiyip geçiyorum

• pandie kullanıcısına yanıt

minimum 100 falan yazıp yemek başı 400 falan başlatan troller de var hocam ad vermiyim  

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.