EA TR.110. KOÇLUK
Merhaba arkadaşlar,
Çeşitli platformlarda koçluk deneyimi kazandıktan sonra bu sene bireysel olarak çalışmalarımı yürütme kararı aldım. Bunun başlıca nedeni, birçok bilindik sitede öğrencilere haftada sadece 30 dakikalık görüşme imkanı sunulması ve koçların düşük ücretlerle çalıştırılması. Bu durum her iki taraf için de verimsiz geçiyor, çünkü bu kısıtlı süre içinde ne öğrenciye istediğiniz bilgiyi aktarabiliyorsunuz ne de aldığınız ücretle motive olabiliyorsunuz.Sürümden kazanmak yerine az öğrenciyle çok daha yoğun şekilde ilgileneceğim.Diğer sitelerden ve diğer koçlardan farklarımı size anlatmak istiyorum.
Haftalık çalışma programı ve deneme analizine ek olarak, bilindik sitelerdeki haftalık 30 dakika görüşme sınırı yerine, öğrenciye istediğinde görüşme imkanı tanıyorum. Görüşmeler genellikle 1 saat ile 1.30 saat arasında sürüyor ve tüm haftanın detaylı bir şekilde analiz edilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca, diğer zamanlarda telefon veya mesaj yoluyla istediği zaman sorularını sorabiliyor.
Koçluk yapan öğrenciler genellikle eğitim hayatları boyunca başarılı, düzenli ve sistemli çalışan öğrenciler oldukları için öğrencinin durumunu benden daha iyi anlayabileceklerini düşünmüyorum, çünkü birçok farklı sıralama skalasında deneyimim oldu. Üniversite sınavına ilk girdiğimde 300.000. sıralama almıştım ve mezuna kalmak zorunda kalmıştım. Ancak, kararlılıkla çalışarak sıralamamı 15.000. seviyesine çektim ve hukuk fakültesine yerleştim. Hukuk fakültesindeyken 3. sınıfta tekrar üniversite sınavına hazırlanmaya karar verdim. Elimde garanti bir seçenek olsun diye bu süreçte hukuk fakültesini bırakmadım. 2022 YKS ham sıralamada TR.110.'ncı oldum (OBP 77).
Düşük ortaöğretim başarı puanıma rağmen planlı ve detaylı bir çalışma yöntemiyle hedeflerime ulaştım. Hangi konulara ne kadar zaman ayırmam gerektiğini, hangi kaynakları kullanmam gerektiğini ve nasıl stratejileri uygulamam gerektiğini çok detaylı bir şekilde analiz ettim. Bu deneyimlerimi sizlere aktarmaya hazırım.
Bilgi almak için özelden ulaşabilirsiniz. Herkese başarılar.
-Öncelikle 2020 sınavını çok ama çok iyi analiz etmekle başlayın.Çıkan soruları çıkarıp nasıl sorduklarını inceleyin. Hangi konulara ağırlık vermişler analizini yapın. 2020 sınavı referans almanız gereken baş kaynak.
-2020 yılında satılan denemeleri satın almanızı tavsiye ederim.
- TYT daha önemli olacak.Erken bitirme konusunda kendinizi geliştirmelisiniz. Ea isen fende iyi bir konumda olmalısın Mf isen sosyalde sağlam olmalısın.
-TYT Türkçe büyük ihtimalle sınavın en büyük eleyici dersi olacak çıkmış soruları yalayıp yutmak gerekiyor.( tyt-ygs-ales-lys paragrafları-kpss- her şey olur ösym yaptığı)
-Geometrinin ikinci eleyici ders olma ihitmali var dikkatli olun. Her gün düzenli çözmenizi tavsiye ederim.
-AYT için gereksiz zor kaynaklar,olimpiyat benzeri sorular,lys kitapları,öabtler, fizikte ucsuz bucaksız yorum soruları, ne idüğü belirsiz orijinal mat denemeleri çözmeyin,
-AYT Matematik kolay-ortagelme ihtimali yüksek bunun için tmcilerde tarih mfcilerde biyoloji zor gelme ihtimali var. Tesadüf ki bu iki derste konu anlatımlarda olmayan sadece meb kitaplarında olan detaylı gözden kaçan bilgiler mevcut. Bu iki derste meb kitaplarını defalarca okumak gerekiyor.
-AYT Matematik 21 seviyesi gelme ihtimali çok düşük 20-22 bir seviye gelme ihtimali çok yüksek. Apotemi,orijinal denemeleri,3d kırmızılar gibi kaynaklara girmek bence çok ama çok büyük bir taktiksel hata olacaktır. Sınav ile en uyumlu çıkabilcekleri max seviye 345 olacaktır.
-Kolay denemeler çözün ve bunları erken bitirmeye çalışın. Orta seviye denemeler merkezinizde olsun fakat orta seviyeyide erken bitirmeye çalışın kesinlikle. Zor deneme ara sıra çözün sizi geliştirir ama kesinlikle hayatınızın merkezine zor kaynakları koymayın.Deneme ve sb açısından 10 birim zamanım ve enerjim olursa dağıtımım şöyle olur: 3 kolay 5 orta 2 zor( hedef yüksekse). 3 kolay 6 orta 1 zor ( hedef ortalamaysa).
-Kalan sürede olabilecek potansiyel değişimlere hazırlıklı olun ve hızlı adapte olun. Sınav ertelenebilir, tyt süre eklenebilir her şey olabilir bunlara kafayı takmayın sistem eleştirisi yaparak gerçekten elinize hiç bir şey geçmiyor.
-MENTALİNİ KORUYAN, GÜNDEMDEN UZAK DURAN, TARTIŞMALARA VE TAHMİN YÜRÜTMEYE GİRMEDEN DERSİNE ODAKLANAN KİŞİLER BU EKSTREM KOŞULLARDA BAŞARIYA ULAŞACAKTIR...
Fizik :
Konu anlatım:Altuğ Güneş- Bu adam kolay sınav için en mükemmel tercih olacaktır. Gereksiz detaya girmez, kazanımlardan çıkmaz.
Soru bankası: 345+ BS. ( Fizik konusunda lütfen dikkatli olun öyle kaliteli yorum soruları öyle ufuk açan sorular var ki piyasda bunlardan uzak durun zor sınavda bile bu kadar kasmıyorlar bu sene asla öyle bir şey beklemeyin.)
Kimya:
Konu anlatım:Kimya Adası-Gereksiz detaya girmeyen kısa sürede bitilebileceğiniz bir kanal.Normalde görkem hocamızı önerirdim ama fazla detaylı kalıyor.
Soru bankası: 345 veya Palme. 345 çözmedim eminim iyidir. Palmede gereksiz zor sorular yok ve çok fazla soru olduğu için ve kimyada ikinci bir kaynağa pek girmeye gerek olmadığı için palmede güzel seçim olabilir
Biyoloji: Çalışmadığım ve bilmediğim bir alan tek bildiğim meb kitaplarını yalayıp yutmanız gerektiği.
Türkçe: Kolay- zor kaynak ayırt etmeyin yüzde 99 ihitmalle tyt türkçe zor tyt mat kolay gelcek. Tüm çıkmışlara abanılması gerekiyor
Matematik:
Konu anlatım: Çok fazla kaliteli kaynak var size kalmış matematiği kötü olanlar için atölye matematik, orta seviye olanlar için bıyıklı matematik öneririm.( sene başı olsa mikail öneriridim.)
Soru bankası:
21 seviyesinde matematik gelmeyeceği için uzak dur : Apotemi fasikülleri ve denemeleri, 3D Kırmızı denemeler, 3D sbleri ( 3d tyt geo zor değil 3d ayt geo zor 3d tyt fizik aşırı kasıntı 3d ayt mat orta seviye falan filan ama ben olsam 3d topuna hiç girmem dümdüz 345 çözerim) ,paraf , genel olarak çok zor şeylerden uzak durun kolay bir sınavda en kolay gelcek yer her zaman mat oluyor.
Önerceğim kaynaklar: 345-Bs-Endemik.
Tarih:
Konu anlatım: Ramazan yetginden dersi öğrendikten sonra Tonguç ile tekrar .2-3 kez meb kitabı okuması.Zor gelebilir
SB: 345/Limit/Paraf + Ramzan yetgin sb.
Edebiyat:
Konu anlatım: Kolay gelecektir edebiyat bu yüzden tonguç yeterli
SB: 345/Limit/Paraf bunlardan biri yeterli olacaktır 2.sb gerek yok
Coğrafya:
Konu anlatım: Her sene kolay geliyor Tonguç yeterli olur. Haritadan zor soru gelebilir sadece ona dikkat yavuz tuna ve coğrafya cepte harita calısması.Saf ezber bazı konular var maalesef bunlar için coğrafyanın kodları güzel bir tercih olur.
SB: 345 tyt/limit tyt bunlardan biri yeterli olur. Ayt için çözmeye gerek yok meb 1 kere okunsa yeter.
Geometri:
Konu anlatım: Zor gelme ihtimali var. Kenan kara bence en temiz ve sistemli anlatan.
Soru bankası:
Önermeyeceğim:paraf yeni nesil- 3d ayt-karekök lys-sonuç geo
Önerceğim: 3d tyt geo-endemik yeni nesil-birey b- bilgi sarmal- 345-Acil
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
2022 YKS EA 110. SABANCI [Soru-Cevap]
Son Giriş: 7 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Mesaj Sayısı: 5
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 209
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 30.073 (Bu ay: 82)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 227 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar