|
Bilkent'te ekonomi öğrencisiyim. Bu dönem 1.sınıfa başlıyorum. Uzun zamandır planım olan bir şey fakat bir çok öğrenci tarafından ciddi anlamda uyarıldım. Bölüm 1.leri veya yüksek gpa'lı arkadaşlar bile sakın bulaşma dediler. Planım biraz daha data science tarafına kaymak ve ekonomi ile bilgisayar bilimleri alanının ortak kesişim kümesinde farklı fikirler üzerine çalışmak istiyorum. Ekonomi bölümü zaten master özellikle doktora kısmı içerisinde ciddi matematik bilgisi gerektiren bir bölüm belki bileniniz vardır. Hatta bölüm tanıtımlarında endüstri müh. öğrencilerinden bir bizim iktisattan farkımız ne deyince hoca siz matematik biliyorsunuz diye cevaplamış.Ki bu durumun handicap yaratmasını istemiyorum benim için. Fakat şöyle bir durum var ki bilkentin matematik derslerini çok zorladğına dair bir duyum aldım. Özellikle yan dal programı içerisinde bulunan math 213 kodlu advanced calculus dersini baya insanın veremediğini duydum. Math yan dalı olmasa CTIS yan dalı yapmayı düşünüyorum ama onunda çok gerekli bir bölüm olmadığını duyuyorum. Onun yerine math +cs dersleri özellikle çok fark yaratacağını düşünüyorum iktisatta. Biraz daha iktisatı teknikleştirmek istiyorum ama altından kalkar mıyım bilmiyorum sizin görüşlerinizi merak ediyorum. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt