Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi CTIS ( Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri ) Tanıtımı ! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
263
Cevap
20
Favori
44.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • karıştırıyor derken
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burakepek01

    karıştırıyor derken

    ctis iyi hoş ama programcı olmaktan öteye gidemezsin. mühendislik ayrı bir şey.
  • -5 okulun bil. mühendisliği haricinde ctis okumak daha mantıklı diye düşünüyorum.

    bunu demiştiniz
  • Ygs1 28800 mf4 te 28800 ne yazsam bilmiyorum ist şehir bilgisayar mı yoksa burası mı sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar ben kendimi yazılım alanında geliştirip amerikada çalışmak istiyorum.ama 3 derenin arasında kalım yardımcı olurmusunuz
    BİLKENT CTİS mi?
    Bahçeşehir Yazılım müh.mi?
    Atılım Yazılım müh. mi?
  • Up .
  • Hocam Bilkent bilgisayar mühendisliği yoksa bu bölüm mü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brksngr B kullanıcısına yanıt
    Bilkent CS den CTIS e geçmiş arkadaşlarımız var bölümde. Eğer özel sektörde yazılım üzerine bir kariyer düşünüyorsan ve stajım bol olsun diyorsan daha mantıklı olabilir.
  • joshua00 kullanıcısına yanıt
    Hocam peki bölüm değişimi nasıl oluyor ? Ortalama ile geçiş mümkün mü puan tutmayan yere ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oss puani ile rahat gecer cs den ctis'e. ha mantikli mi? degil. gecmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 11 Eylül 2018; 23:5:28 >
  • Hocam siz bilkent mezunu musunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AppleFB kullanıcısına yanıt
    evet.
  • Bilkentte ortalama ile bölüm değişimi mümkün mü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mumkun. ama benzer bolumler arasinda oluyor genelde. yani muhendisikler kendi aralarinda gibi gibi.
  • Hocam ben sormuştum onu ben genetik okucam mesela çok iyi ortalama ile geçişler mümkünmüş sanırım bir de matematiğe ve bütün derslerin verilmiş olmasına dikkat ediliyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AppleFB

    Hocam peki bölüm değişimi nasıl oluyor ? Ortalama ile geçiş mümkün mü puan tutmayan yere ?
    Her bölümden her bölüme geçiş yok. Okuduğun bölüme göre değişiyor. Ben CTIS için araştırdığımda matematik bölümü falan görmüştüm.
  • joshua00 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam ben mühendislik dekanına somuştum mail atarak ortalamanın çok iyi olması,matematiğin çok iyi olması ve bütün derslerin verilmiş olması gerekir diye cevap almıştım bunları yapınca geçme şansı artıyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben mezun olarak söyleyebilirim ki şu anki aklım olsa başka bir bölüm okurdum. Bölüm ile alakalı çok fazla sorun var.

    İlk olarak öğretilmesi gerekli temel şeyler yeteri kadar öğretilmiyor. Son konuların yetişmediği çok oluyor. Sınıftaki başarı oranı öğretilecekleri direkt olarak etkiliyor.

    Bazı derslerin öğretim şekli yanlış. Özellikle birkaç hocadan öğrenciler çok şikâyetçi. Kimisinin anlatımı sıkıntı, kimisinin psikolojik problemleri var. Öğrencileri canından bezdiriyorlar.

    Bölümün maddi imkanı çok yetersiz. Hala core 2 duo işlemcili bilgisayarlar kullanıyorlar. Sınavlarda inanılmaz sıkıntı oluyor. Mouse'u sınavda bir uçtan bir uca götürmek 10-15 saniye sürüyordu. Kaç kere şikâyet ettik ancak senelerce bir değişiklik olmadı. Bir keresinde bu donma problemi sınavımı ciddi ölçüde sıkıntıya sokmuştu bunu belirtip ek süre istediğimde sorunun bilgisayardan kaynaklı olmasına rağmen asistan ek süre vermemişti. Benim 4 senelik bölüm hayatımda (ondan öncesi de aynı donanımdı diye tahmin ediyorum) sonunda sadece 1 tane laba core i5 işlemcili bilgisayarlar geldi. 9-10 tane lab var.

    Bölümün en sıkıntılı olduğu noktalardan birisi de asistanlar. Benim dönemimde 6-7 tane asistan aldılar bölüme hepsi teker teker gitti. 2-3 tanesi kaldı. Onlar da ortalaması yüksek bir öğrenciden bile kötüydü. Hocalar artık bu asistan yeni çok üstüne gitmeyin fazla bir şey bilmiyor diyordu. Değerlendirme formunda bir asistan için bayağı kötü şeyler yazılı hatta. Kimseyi zan altında bırakmak istemediğim için asistanlar ve hocalarla ilgili olayları ve öğrenci görüşlerini gizli tutuyorum.

    Bölümde en çok övülen şeylerden biri de mac lab'ı. Yalnızca mobil programlama dersi orada. i5 işlemcili 2015 model macler. İnanılmaz kasıyor ve çok yavaşlar. Sınavları da etkiliyor doğal olarak.

    Erasmus ile ilgili de çok problem yaşadık. Ben dahil pek çok arkadaşım şikâyetçiydi. Almak istediğin dersler uymuyor, dönem uzatmak zorunda kalıyorsun, ilgilenilmiyor vs.

    Staj ve iş deneyimlerini yine tartışmaya açık bir konu. Kimisi stajda hiçbir şey yapmıyor, kimisine stajda hiç iş vermiyorlar, kimisi güzel bir fırsat buluyor, kimisi de kendi emeğiyle güzel bir yere giriyor. Denetlemede ise çok gelişigüzel bir yöntem kullanıyorlar . Yeterli değil. Bu konuda da yazılıp çizilecek çok şey var ancak dedikoduya girmesin umarım düzeltilir diyip geçelim.

    Değinmek istediğim bir diğer nokta ise bölümdeki akademisyenlerin profesyonellikten uzak oluşu. Bilkent'in her dönem sonu öğrenciler tarafından yapılan akademisyen ve ders değerlendirmesi oluyor. Bu forma memnun olduğunuz ve olmadığınız şeyleri yazabiliyorsunuz. Bu form yapılırken hoca ya da asistanın sınıfta durmaması gerekiyor. Ancak hocalar güzel şeyler yazarsanız sevinirim gibi şapşiklikler yapabiliyor ya da yazdığınız olumsuz bir şeyi sınıfa gelip biri bana şöyle yazmış heh heh biri bana şunu demiş diyip tavır takınabiliyor. İşin kötü tarafı ise hocalar, doldurulan formun kimin tarafından doldurulduğunu biliyorlarsa o öğrenciye olan tutumları. Olumsuz şeyler yazdığı için canı sıkılan arkadaşlarım da oldu. Hocanın sınıfta evaluation form yapılırken sıraları gezdiği de...

    Bölümde çok farklı dersler alıyorsunuz ve zaman kısıtlaması yüzünden de bu dersleri introduction düzeyinde öğrenmekle kalıyorsunuz. C dersi görüyorsun ama vector'ü hiç bilmiyorsun çünkü öğretilmeyen pek çok şeyden biri.

    Bölümün en önemli noktalarından biri de tipler. Birisi yazmış çok doğru demiş oradaki öğrencilerin belki de %50'sinden de fazlası alakasız tipler. Bizim zamanımızda gamer ve coder tipler daha fazlaydı ama ilerleyen yıllarda öğrenci profili skalası işletme bölümündeki öğrenci profiline doğru kaydı. Öğrenci profili yüzünden derslerin kalitesi de düşüyor haliyle.

    Ha şunu da söyleyebilirim ki bölüm inanılmaz kolay. Yazdığım nedenlerin de etkisiyle sınavlar, dersler çok kolay geçiyor. Biraz da yatkınlığınız, temeliniz, matematiğiniz varsa gülersiniz ayrık matematikte gösterdikleri şeye. Çalışkan bir öğrenciyseniz 3 ortalamanın üzerine çıkmamanız için hiçbir sebep yok. Ortalamasını yüksek tutup matematiğe geçen de çoktu zamanımızda. Derslerin basit ve yetersiz olduğunu düşünüyorlardı.

    CS'ten CTIS'e geçmek pek de mantıklı değil. CS'ten CTIS'e geçmek için hiçbir sebep yok. CS'teki derslerin zorluğu CTIS'i bine katlar.

    CTIS eskiden ygs-1 ile alırdı şimdi sayısal ile alıyor. Başarı sırasına bakacak olursanız eğer %50 burslu taban olarak 300.000 sıralama ile alıyor. Tam ücretli kontenjanı yok çünkü tam ücretli kontenjan yapsalar girmek isteyen olmayacak ve boş kalacak. CS bakacak olursanız eğer tam ücretlisi taban olarak 30.000 sıralama istiyor. Ders olarak karşılaştırma yapacak olursanız eğer CS'in kat ve kat daha üstün olduğunu görürsünüz. O yüzden CS ile CTIS karşılaştırmaları komik oluyor. Bu bölüme akademik başarınız düşükse yapabileceğinizin en iyisi buysa ve o sıralamada girebilecek en iyi yeri arıyorsanız işte o zaman seçmenizi tavsiye ederim ama beklentinizi düşük tutmanız ve bölümün PR çalışmasına kanmamanızı öneririm. Okuldaki kâle alınmayan bölümlerden biridir CTIS. Bölüm, kampüsün sosyal ortamında dalga konusu olarak da görülür, aşağılanır. Eğitimi olsun, öğrenci profili olsun vs.

    Bu bölümden orta halli bir şekilde mezun olanlar şu anda 3-4 bin lira arası özel sektörde işe başlıyor. Ha tabii şöyle bir şey de var. Bilişim sektöründe kariyer yapmak için kendi kendinizi eğitebilirsiniz. Kendinizi her alanda geliştirirsiniz, bir alana yönelirsiniz ve kariyer haritanızı çizersiniz bu bölümden alacağınız diploma da size bir artı kazandırır, daha fazla kazanırsınız.

    Şu konuya da değinmek istiyorum. Mesela siz C dersini ya da JAVA dersini vs başarıyla bitirdiniz ve o alanda yönelmek istiyorsunuz. Derste öğrendiğiniz şeyler o alanın yalnızca temel kısmı. O alanda başarılı bir meslek sahibi olmanız için çok fazla yol katetmeniz kendinizi çok fazla geliştirmeniz gerekiyor. Yani öğrenmeniz gereken şeyler çok daha fazla. Bölümde herkes mi mutsuz? Hayır tabii ki. Bu biraz da kişinin beklentisine göre değişiyor.

    Ben okulda aldığım seçmeli derslerin, kulüplerin, etkinliklerin ve bölüm dışı derslerin eğitimimde daha fazla faydası olduğunu söyleyebilirim. CS, ECON, SOC, PHIL, IR, POLS, HCIV, HIST, TURK, FA kodlu ve diğer bölüm derslerinde insanın ufkunu genişletecek o kadar değerli dersler var ki. Bu bölüme giriyorsanız iktisata, bilime, felsefeye, sanata, müziğe ağırlık verin. Çünkü Bilkent'te verilen en güzel eğitimler bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justpassenger -- 29 Temmuz 2019; 5:28:19 >




  • bu şikayetleri ilk defa sizden duyuyorum ve erasmusda bilkentin sıkıntı çıkardığını ilk defa duyuyorum
    ve imkanınız varken neden bölüm veya üniversite değişimi yapmadınız ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.