Şimdi Ara

BİLKENT İKTİSAT + MBA vs. ANKARA/İSTANBUL HUKUK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
2.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLKENT İKTİSAT + MBA vs. ANKARA/İSTANBUL HUKUK

(En Son Oy Tarihi: 25.12.2022)
Giriş
  • İşletme ve iktisatta 1 numara Boğaziçidir. Koç da iyi. Bunlardan sonra Bilkent geliyor. Güzel okul. İst hukuk bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de iibf ve hukukta kararsızdım. Şimdi şöyle düşünüyorum hukuk mezunu birisi ticaret yapabilir, en azından hukukçu olmak istemezsem ticarete atılırım ama iibf mezunu hukukçu olamaz, daha sonra içimde ukde kalmasını istemem.
    Yabancı dil de öğrenirse bence Ank./İst. hukuk daha mantıklı olur, tabii iibf'ye daha istekli değilse.
  • Ben Hukuk diyorum.Çünkü özel sektörde iş köpeği olacaksın.Çalışmaktan başka amacın olmayacak.Kariyer kariyer kariyer...Ailene vakit ayıramayacaksın.Çok kazanacaksın ama harcayacak vaktin olmayacak.Hobilerine vakit ayıramayacaksın.İş stresin fazla olacak.Mesela McKinsey örneği, tamam çok para veriyorlar ama çok çalıştırıyorlar.Bazen gece 10'a kadar çalışmalar oluyormuş.(Kaynak:Ekşi) Bence hayat sadece çalışmaktan ibaret değil.Mesela Ankara Hukuk yazarsan 4-6 yıl sonra(aptal olmadıktan sonra) kamuda güzel bir işle başlarsın.Hakim savcı kaymakam olabilirsin.Normal memur sayılırsın.İş yükün çalışma şartların daha iyi olur.Ayrıca en büyük artılardan biri prestijin ona göre daha fazla olur.Her yerde saygı görürsün.Bu prestijin insana verdikleri parayla ölçülemez.Önün çok açık olacak.Ayrıca torpil diyenlere bakma.Ankara Hukuk kazanan biri orada çok güzel çevre edinir.Onlardan ala torpil mi olur?

Ayrıca özel sektörde hayatının anlamı şirketlerin çıkarları olacak(Çok anlamsız).İnsanlarla uğraşacaksın.Sürekli kendini geliştirmek zorunda kalacaksın.Üstelik devletteki kadar iş garantin olmayacak.(İşten atılman daha kolay)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerKrc -- 4 Temmuz 2019; 19:55:37 >

• SerKrc kullanıcısına yanıt
    yanlis dusunuyorsun.cogu milletvekilinin bile torpili yetmiyor bu hakimlik isine. ya saglam.bir burokrat tanidigin olacak ya da parti icinde etkin bir siyasi

Çevre ediniriz hocam koskoca Ankara Hukuktasın ediniver bir zahmet, ayrıca şunu söyleyeyim geçen yıl 750 kişiden 150 kişi kabul edilmiş hakim savcılığa Ankara Hukuktan.Yani demem o ki 150 kişi arasına da giriverelim bir zahmet

• Gir mezunlara bak. Boun İktisatla bilkenti bir tutamazsın, imkan yok. Bilkentin mühendislikleri yarışabilir bounla fakat Boğaziçi işletme ve iktisat ülkenin en iyisi Koçla birlikte. Öğrenci profili de etkiliyor bilkent burssuz bir sürü adam giriyor çoğu da boş adam

lütfen hiçbir şey bilmeden konuşmayın, aşırı komik oluyor.

ekonomi ve iktisata farklı şey diyen bi güruha anlatmak ne kadar zor oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerKrc -- 4 Temmuz 2019; 20:57:31 >

Orijinalden alıntı: SerKrc

Ben Hukuk diyorum.Çünkü özel sektörde iş köpeği olacaksın.Çalışmaktan başka amacın olmayacak.Kariyer kariyer kariyer...Ailene vakit ayıramayacaksın.Çok kazanacaksın ama harcayacak vaktin olmayacak.Hobilerine vakit ayıramayacaksın.İş stresin fazla olacak.Mesela McKinsey örneği, tamam çok para veriyorlar ama çok çalıştırıyorlar.Bazen gece 10'a kadar çalışmalar oluyormuş.(Kaynak:Ekşi) Bence hayat sadece çalışmaktan ibaret değil.Mesela Ankara Hukuk yazarsan 4-6 yıl sonra(aptal olmadıktan sonra) kamuda güzel bir işle başlarsın.Hakim savcı kaymakam olabilirsin.Normal memur sayılırsın.İş yükün çalışma şartların daha iyi olur.Ayrıca en büyük artılardan biri prestijin ona göre daha fazla olur.Her yerde saygı görürsün.Bu prestijin insana verdikleri parayla ölçülemez.Önün çok açık olacak.Ayrıca torpil diyenlere bakma.Ankara Hukuk kazanan biri orada çok güzel çevre edinir.Onlardan ala torpil mi olur?

Ayrıca özel sektörde hayatının anlamı şirketlerin çıkarları olacak(Çok anlamsız).İnsanlarla uğraşacaksın.Sürekli kendini geliştirmek zorunda kalacaksın.Üstelik devletteki kadar iş garantin olmayacak.(İşten atılman daha kolay)
    mckinseye alınan kişi sayısı yılda 5 falandır. Girmeyi kolay mı zannediyorsunuz?

• legal tender kullanıcısına yanıt
    Hayır, kolay olduğunu söylemedim.3,9 ortalama gerekiyor en az, fakat benim dikkat çekmek istediğim şey o değil.Kimi insanlar çalışmayı çok sever kimi insanlar yaşamayı.Ben çalışmayı o kadar sevemiyorum hocam(8-9 saatten fazla ve haftada 5 günden çok)

Orijinalden alıntı: SerKrc

Hayır, kolay olduğunu söylemedim.3,9 ortalama gerekiyor en az, fakat benim dikkat çekmek istediğim şey o değil.Kimi insanlar çalışmayı çok sever kimi insanlar yaşamayı.Ben çalışmayı o kadar sevemiyorum hocam(8-9 saatten fazla ve haftada 5 günden çok)
    evet ama hakim olmak için torpil gerekiyor.

Orijinalden alıntı: Masturchiknaste

Ariana Grande | Neden Bilkent?

ea_guru | Hocam ucuz değil biliyorum ama sonrasında arkadaşın da dediği gibi parası hayli hayli çıkıyor.

4yilmezun | Teşekkür ederim hocam.

Disenchantment | Her 2 bölüme de eşit uzaklıkta (kardeşim). Hangi bölüme giderse gitsin severek okuyacağını söylüyor. Tek isteği benim gibi para Çok para kazanmak istiyor. Haliyle kafası karışıyor. Bu konuda önerileriniz neler?

Ankete katılan herkese teşekkür ederim. Hangisini neden oyladığınıza dair birkaç cümle yazarsanız çok sevinirim, benim için çok önemli.
    Bilkentte iktisat okuduktan sonra uluslararası alanda vs birçok kapı açabilirsin yanılmıyosam yurtdışı istiyodun hocam

• QualityDommage kullanıcısına yanıt
    Hocam boğaziçi bir tık iyi olabilir ama aralarında dağlar kadar fark olduğunu düşünmüyorum.Linkedin üzerinden ben de kontrol ediyorum zaten ve hemen hemen hepsinin birbirine yakın olduğunu görüyorum.Son olarak burssuz girip burslulardan daha başarılı olan çok fazla insan var.Ayrıca hocalar boş adamlara göre ders işlemez kasabildikleri kadar kasarlar.Eğitim seviyesinde herhangi bir düşme olmaz.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.