Şimdi Ara

BİLKENT İKTİSAT + MBA vs. ANKARA/İSTANBUL HUKUK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
2.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git

BİLKENT İKTİSAT + MBA vs. ANKARA/İSTANBUL HUKUK

(En Son Oy Tarihi: 25.12.2022)
Giriş

Orijinalden alıntı: bekotor

İktisattayım hocam ben.

Çalışma şartlarından kastınız nedir? Her meslekte her şirkette değişir yani bu.
    Hocam dersler çok mu ağır iyi bi ortalama yapılabilir mi çok zorlanmadan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yani tek korkum özel sektörün vaktimi fazla çalması.Benim için paradan ziyade vakit daha önemli, hani istediğim haftada 5 gün/günde 8 saat çalışmak.Fazlasını vermek istemiyorum.Sizce Bikent İktisat bitiren insan böyle çalışabilir mi

Birinci sınıfta eğer üniversitenize uyumda bir sorun yaşamazsanız zorlanacağınızı sanmıyorum hocam, iki dönemde de temel seviyede dersler alacaksınız, tabi Boğaziçi gibi bir okulda ortalama bir Anadolu üniversitesine göre çok daha yoğun geçecektir bu dersler, yani hiç kasmadan da olmaz.

İlk sene ağırlık verilmesi gereken kısım matematikte kullanacağınız araçlar ve genel ingilizce becerisi olmalı diye düşünüyorum. Bol bol akademik metinler okumaya ve yazmaya aşina olunmalı. İkinci sınıftan itibaren odağınız ekonomi derslerine kayınca daha da önem kazanacak çünkü bu beceriler.
    Hocam ilk girdiği işte kendi saatlerini ayarlayacak seviyede olacağını sanmıyorum bir insanın. Ancak konumunuz yükseldikçe kendinize ayırabileceğiniz vakti esnetme lüksü kazanabilirsiniz. Bu her bölümün her mezunu için geçerli.

"X okulundan mezun olan 10k maaş + esnek çalışma saatleri imkanı kazanır, Y okulundan mezun olan asgari ücrete haftanın 6 günü çalışır" gibi bir kaide yok.

Tabi ilk işinizde de yine çok zorlanmayacağınız, rahat bir yere girebilirsiniz yeterince şanslıysanız. Fakat onun maaş karşılığı da aynı ölçüde az olur takdir edersiniz ki.

İşletme benlik bölüm aslında. Özel mesajdan size danışabilir miyim hocam işletme okuyorsanız ya da seçecekseniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekotor

Birinci sınıfta eğer üniversitenize uyumda bir sorun yaşamazsanız zorlanacağınızı sanmıyorum hocam, iki dönemde de temel seviyede dersler alacaksınız, tabi Boğaziçi gibi bir okulda ortalama bir Anadolu üniversitesine göre çok daha yoğun geçecektir bu dersler, yani hiç kasmadan da olmaz.

İlk sene ağırlık verilmesi gereken kısım matematikte kullanacağınız araçlar ve genel ingilizce becerisi olmalı diye düşünüyorum. Bol bol akademik metinler okumaya ve yazmaya aşina olunmalı. İkinci sınıftan itibaren odağınız ekonomi derslerine kayınca daha da önem kazanacak çünkü bu beceriler.
    Teşekkür ederim hocam

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.