Şimdi Ara

Bilkent Hukuk Paralı vs Ankara Hukuk [ÖNEMLİ]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bir süredir siteyi üyeliksiz takip ediyorum. Ancak bu aralar sonunda vereceğim kararın hayatımı etkileyeceği bir çelişkiye düşmüş durumdayım. Çevremde maalesef bu meseleyle ilgili pek bilgi alabileceğim kimse yok. Ben de bu yüzden bilgili şahıs sayısının epey fazla olduğu bu forumdan üyelik aldım. Benim için epey önemli bir mesele bu yüzden bu konuda bilgili olanlar varsa konuyu pas geçmeden beni bilgilendirseler sevinirim. Birde farkındayım yazı çok uzun ama derdimi en iyi şekilde ancak bu şekilde anlatabilirim sanırım

Şimdi, olay şu: Ben hakim, savcı veya avukat olma amacında değilim. Yegane hedefim üniversite de kendimi her anlamda geliştirip yüksek lisans için yurtdışına çıkmak ve akademisyen olmak. Üniversite olarak ise hedefi büyük tutuyordum(Harvard Stanford falan). Hangi alanda diyecek olursanız bu konuda net bir fikrim yok iktisat hariç tüm sosyal bilimler diyebilirim. Bu yüzden temel bir sosyal bilim olan hukuğu okuyup 5 sene sonra alanıma yönelmeyi ve yurtdışı içinde kendimi 5 sene boyunca bilinçli biçimde geliştirmeyi amaçlıyordum. Yurtdışı olarakta hedefi yüksek tutmak gayem vardı. Bunlar içinde Bilkent Hukuk biçilmiş kaftandı. Ancak maalesef sıralamam tutmadı iyi kötü çalışmış olsamda. TM 3 2300...

Şimdi, Bilkentin tam paralısı yıllık 26k. Ankara'da oturmuyoruz bu yüzden gider daha artar. Ancak ailem bunun puanımın yüksek olduğundan dolayı pek içlerine sinmediği(birde biraz eski kafalılar. Ankara'nın Bilkentten kat kat daha iyi olduğunu düşünüyorlar) ama gene de çok istiyorsam gönderebileceklerini söyledi. Ailemin gelir seviyesi Allah'a şükür iyi multimilyarder değiliz ancak bu parayı karşılayabilecek kadar zenginiz en azından. Ama sorun şu buna değer mi? Yani bu üniversite yerine Ankara Hukuk'a gitsem cidden çok şey kaybetmiş olurmuyum? Yani Harvard gibi zor hayaller iyiceden hiç gerçekci olmayan hayal kapsamına girer mi yoksa Ankara Hukuk'a gidip Ingilizce kursuna falan gidip(Ingilizcem aşırı berbat bu arada) diğer konularda da kendimi yetiştirmek için Bilkente gittiğim zamankinden biraz daha fazla çabayla yapılabilinecek şeyler mi? Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim

Birde beyler sadece oraya git falan demek yerine bunun nedenlerini yazarsanız iyi olur. Bu tabiki bir zorunluluk değil ama kısa da belirtebilirsiniz uğraşamam diyorsanız:D.

Edit: Birde sizin bilginiz yoksa dahi olan birini konuya çağırabilirseniz, ya da bilen biriyle görüşmeme olanak sağlayabilirseniz de iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelaRossa -- 2 Temmuz 2015; 17:11:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MelaRossa M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ben Ankara Hukuk öğrencisiyim,2.sınıfı bitirdim.Okulla ilgili her türlü soruna cevap verebilirim ayrıca eklemek isterim ki 2 yıl önceki kendimi gördüm sende.Ben de öncelikli olarak Bilkent istiyordum ama 1475. oldum ve anca %50 burslu tutuyordu.Orta sınıf bir ailenin çocuğu olarak böyle bir lüksüm yoktu parayı yüksek lisansta harcarım dedim ve Ankara Hukuk'a geldim.Öncelikle bilmen gerekir ki bizim okulda İngilizce namına hiçbir şey yok.Evet kağıt üstünde İngilizce dersi var 1.ve 2. sınıfta fakat dersler uzaktan eğitim şeklinde sanal sınıftan işleniyor yani bir şey öğrenmen söz konusu değil.Okulumuzun kontenjanı 820 den 680 e düşse de hala çok kalabalık ve dersler konferans şeklinde işleniyor ve bu yüzden hocalarla birebir diyalog kurma şansın zayıf.Devam zorunluluğu diğer devlet üniversitelerinde olduğu gibi bizde de yok Bilkent'i bilmiyorum ancak sen akademisyen olmak istediğine göre derslere de eksiksiz gelirsin diye umuyorum.Benim akademisyen olma gibi bir amacım yok,sadece Avrupada yüksek lisans yapıp bir alanda uzmanlaşıp avukatlık yapmayı düşünüyorum.İngilizce olarak temelim var özel lise mezunuyum şu an da kurslarla takviye ediyorum seneye de yurdışında dil kursuna gideceğim, Ankara'da iyi kurslar var istersen tavsiye edebilirim.Şimdi gelelim önemli kısma,ben senin yerinde olsaydım ne yapardım ?Eğitimci bir ailenin çocuğu olarak eğitime verilen paraya hiçbir zaman acımam ne kadar yüksek olursa olsun.Ankara Hukuk çok kaliteli bir okul bilgi bakımından kesinlikle eksik kalmazsın bundan emin ol ama Bilkent'in de bazı artıları var ve üst seviyede detaylar fark yaratır.Bizim okula gelirsen Harvard hayal olmaz onu da söyleyeyim her şey azim ve paraya bakar.Saydığın okulların yıllığı 50bin dolar civarı ve hukuk öğrencilerine özelllikle yabancılara burs verilmesi çok çok istisnai bir şey.Fullbright,jean monnet gibi burslar var onları kovalamak lazım.Planlamanı yaparken buna göre yapmanı tavsiye ederim ben sürekli araştırıyorum Avrupa'da bile eli yüzü düzgün okullar 15bin eurodan başlıyor yıllık.Yani sonuç olarak ailenle beraber oturup uzun vadeli bir plan yapman lazım tek başına alabileceğin bir karar değil bence

Ek sorularınız olursa çekinmeyin mesaj atın

• Düşüncelerin ve hedeflerin doğrultusunda imkânın da olduğu için bilkent e gitmeni öneriyorum. Bilkent ayrıca kendi içerisinde öğrencilerine de başarı vs bursları veriyor. Ortalaman ve hocalarla ilişkilerin iyi olduğu takdirde belki de bahsettiğin 26k pek bir sıkıntı olmadan, üstelik maddi destek de elde ederek mezun olabilirsin, Bilkent sana çık şey katar bundan emin ol.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

Düşüncelerin ve hedeflerin doğrultusunda imkânın da olduğu için bilkent e gitmeni öneriyorum. Bilkent ayrıca kendi içerisinde öğrencilerine de başarı vs bursları veriyor. Ortalaman ve hocalarla ilişkilerin iyi olduğu takdirde belki de bahsettiğin 26k pek bir sıkıntı olmadan, üstelik maddi destek de elde ederek mezun olabilirsin, Bilkent sana çık şey katar bundan emin ol.

Burs imkanları falan nasıl tam olarak? Benim bildiğim ilk 10k'ya girenlere verilen aylık 500 lira burs var onun haricinde burssuzdan bursluya geçme vs nasıl tam olarak?

Birde sizde mi Bilkent'te okuyorsunuz hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelaRossa -- 2 Temmuz 2015; 17:08:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MelaRossa

quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

Düşüncelerin ve hedeflerin doğrultusunda imkânın da olduğu için bilkent e gitmeni öneriyorum. Bilkent ayrıca kendi içerisinde öğrencilerine de başarı vs bursları veriyor. Ortalaman ve hocalarla ilişkilerin iyi olduğu takdirde belki de bahsettiğin 26k pek bir sıkıntı olmadan, üstelik maddi destek de elde ederek mezun olabilirsin, Bilkent sana çık şey katar bundan emin ol.

Burs imkanları falan nasıl tam olarak? Benim bildiğim ilk 10k'ya girenlere verilen aylık 500 lira burs var onun haricinde burssuzdan bursluya geçme vs nasıl tam olarak?

Birde sizde mi Bilkent'te okuyorsunuz hocam?

Ben iü hukuk mezunuyum arkadaş bilkentteydi çok bilgim yok ama 5 yıllık devlet Üniv deneyimi var..

• Gel gel pişman olmazsın.

• AdReNaLiN.int kullanıcısına yanıt
    Bilkent'te mi okuyorsunuz acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MelaRossa

Bilkent'te mi okuyorsunuz acaba?

Evet bu sene hazirlik okudum.

• AdReNaLiN.int kullanıcısına yanıt
    Bilkentin hazırlığı yeterli midir? Yoksa üst sınıflarda ingilizce olan dersleri anlamak için hazırlık okurken bir yabancı dil kursuna da gitmek gerekir mi?
    İngilizcem olmadığı için okulu tercih etme konusunda kararsızım. Hazırlığı bitirmiş bi ögrenci olarak görüşünüz nedir?

• Yurt dışı yapıcaksan hukuk okuma. uluslar arası oku ne biliyim mühendislik oku.
    malum senin 5 senede öğrenecegin hukuk TC ANAYASASI olacak. 2 sene yurt dışında bambaşka şeyler öğreneceksin.

Madem kendini geliştirmek istiyorsun evrensel olan şeyleri tercih et.
  • tabiiki bilkent hocam kesinlikle.. düşünmen hata..
  • yurt dışı odaklı çalışma düşündüğünüz zaman ankara üniversitesi çok birşey katmayacaktır, özellikle bilkentin yurt dışı bağlantıları sağlamdır. Keza galatasaray ve bilgi üniversitesi içinde bu durumlar öyle.

Ama size ben şöyle bir yaklaşımda bulunmak istiyorum istediğiniz üniversiteler gerçekten dünya çapında büyük bir üne sahip olmuş okullardır. Bu okullara Türkiye den gitme ihtimaliniz olduğunda en güçlü olmanız beklenen şey dil yeteneğiniz olacaktır. Ben Ankara üniversitesi ya da Bilkent üniversiteli mi diye bakılacağına çok ihtimal vermiyorum.
    Yurt dışından yüksek lisans almak istiyorsanız özellikle öğrencilikten itibaren hedefinizdeki üniversitelerden hocalarla bağlantı kurup iyi ilişkiler kurun özel üniversitelerin en etkili olduğu alan burasıdır işte.
    İngilterede bir okul için ielts 7.0 ve üzeri Amerikada bir okul için TOEFL IBT 100 ve üzeri notları hedefleyiniz.
    Diğer bir nokta yurt dışında yüksek lisansa kabul aldığınızda yaşam için gerekli ve okul masrafları için belli miktarları gözden çıkarmanız gerekmektedir. Bu ücretleri bugün özelde okuyarak mı kullanmak lazım yoksa o zamana mı saklamak lazım, ya da her ikisini de karşılayabilir miyim sorularının cevabı siz olacaksınız.

Herşeyden önemlisi akademisyen olmak istiyorsanız yüksek not ortalaması, yabancı dil yeteneği, referans mektubu, niyet mektubu ve GMAT gibi bir sınavdan yüksek bir not almanız gerekir.

Maddi durumunuz çok çok iyi ise Bilkent ile bu yola başlamanızda fayda var.

yazıyı dikkatle okuduğunuzda aralıklardaki kaymalara, sayısal öğrencilerin davranışlarına ve kontenjan değişikliğine dair bilgiler yer almaktadır.http://www.ozgurhaberci.com/egitim/hukuk-fakultesi-tercih-rehberi-artar-mi-azalir-mi-gelir-mi-gelmez-mi-sorularina-cevap-veriyoruz-h586.html

• quote:

Orijinalden alıntı: ekfgfb

yurt dışı odaklı çalışma düşündüğünüz zaman ankara üniversitesi çok birşey katmayacaktır, özellikle bilkentin yurt dışı bağlantıları sağlamdır. Keza galatasaray ve bilgi üniversitesi içinde bu durumlar öyle.

Ama size ben şöyle bir yaklaşımda bulunmak istiyorum istediğiniz üniversiteler gerçekten dünya çapında büyük bir üne sahip olmuş okullardır. Bu okullara Türkiye den gitme ihtimaliniz olduğunda en güçlü olmanız beklenen şey dil yeteneğiniz olacaktır. Ben Ankara üniversitesi ya da Bilkent üniversiteli mi diye bakılacağına çok ihtimal vermiyorum.
    Yurt dışından yüksek lisans almak istiyorsanız özellikle öğrencilikten itibaren hedefinizdeki üniversitelerden hocalarla bağlantı kurup iyi ilişkiler kurun özel üniversitelerin en etkili olduğu alan burasıdır işte.
    İngilterede bir okul için ielts 7.0 ve üzeri Amerikada bir okul için TOEFL IBT 100 ve üzeri notları hedefleyiniz.
    Diğer bir nokta yurt dışında yüksek lisansa kabul aldığınızda yaşam için gerekli ve okul masrafları için belli miktarları gözden çıkarmanız gerekmektedir. Bu ücretleri bugün özelde okuyarak mı kullanmak lazım yoksa o zamana mı saklamak lazım, ya da her ikisini de karşılayabilir miyim sorularının cevabı siz olacaksınız.

Herşeyden önemlisi akademisyen olmak istiyorsanız yüksek not ortalaması, yabancı dil yeteneği, referans mektubu, niyet mektubu ve GMAT gibi bir sınavdan yüksek bir not almanız gerekir.

Maddi durumunuz çok çok iyi ise Bilkent ile bu yola başlamanızda fayda var.

yazıyı dikkatle okuduğunuzda aralıklardaki kaymalara, sayısal öğrencilerin davranışlarına ve kontenjan değişikliğine dair bilgiler yer almaktadır.http://www.ozgurhaberci.com/egitim/hukuk-fakultesi-tercih-rehberi-artar-mi-azalir-mi-gelir-mi-gelmez-mi-sorularina-cevap-veriyoruz-h586.html

Teşekkür ederim. Peki hocam bu söylediğiniz şeyleri Bilkente gitmeden yapmak çok mu zor? Ben daha yolun başında olduğum için bunlara sadece dışarıdan bakabiliyorum pek bir fikrim yok işin açığı zorluğuna dair

• MelaRossa M kullanıcısına yanıt
    hayal ettiğiniz okullara gitmek master yapmak her türlü zor öncelikle bunu görmek gerek ama ankara üniversitesinde okuyup çok iyi bir ortalama + yüksek dil becerisine sahip olup bir anda daha avantajlı duruma da gelebilirsiniz. Ama imkanlarınız el veriyorsa bilkent hukukta okumanızda fayda var. ŞAyet bana maddi konular söz konusu olmadan orta halli birisi başvuru yapıp yardım istemiş olsaydı ankara hukuk tercihi yapardım ama sizin durumunuza amacınız farklı bilgi ve yeditepe üniversitesi ile de özellikle görüşün derim bağlantılarını öğrenin oralarda burslu da okuyabilirsiniz.
  • ekfgfb E kullanıcısına yanıt
    Tamam teşekkür ederim.
  • sorunun cevabı direk ne kadar paran olduğunda. paran varsa, bilkentin ücreti aile ekonomisini sarsmayacaksa bilkent. tam tersiyse ankara.
  • Bugün Bilkent tanıtım günlerindeydim. Benim sıralamam da 1257 %50 tutsun diye bekliyoruz ama tutmazsa da gideceğim. Başarı bursuyla ilgili aldığım bilgiyi şöyle aktarayım: ücretli girersen hazırlıkta ve 1. sınıfta 26k'yı paşa paşa ödüyorsun. Sonra 1.sınıftaki ortalamana bakıyorlar. Eğer ücretli giren hukuk öğrencileri arasında sınıf notun ilk 5te ise 1.ye %100, 2.ye %80 şeklinde %20şer azalmak üzere burs veriyorlar. Mesela bugün beni gezdiren mentorun söylediğine göre ücretli giren bir arkadaşı 3 senedir bu bursla ücretsiz okuyormuş. Bilmiyorum bilkenti gezdin gördün mü ama ben de aynı ikilemdeydim rektörünü dinleyince direkt kararımı verdim. Benim biraz alt sıralardaki tıplara yeten mf puanım da var üstelik ama hayallerimin peşinden gideceğim. Eğer yazacak olursan da dmden iletişime geçelim hocam memnun olurum.

• Hakim savci olmak istemiyorsan bosuna ankara hukuk yazma, bilkentte oku yurtdisi icin cok cok cok daha yararli olur.

• Trafalgar Law Güzel nickmiş dostum,Konuyu Liseler bölümüne taşırsan daha çok cevap alabilirsin
  • ScanA kullanıcısına yanıt
    Saol. Orada alta iniyor hemen. Ama bakarım gene de
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.