Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

BİLKENT hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
1.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Okul,bölümler,konaklama vs. gibi konularda merak ettiğiniz şeyler varsa cevaplayabilirim .

• hazirlik okudunuz mu? okuduysaniz pre-intermediate veya intermediate seviyesinde ingilizcesi olan birinin bir yil okuyarak hazirligi gecme sansi var midir yoksa hazirlikta kalip tekrar hazirlikta okumak zorunda mi
    kalir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam işletme hakkında düşünceleriniz neler

• Hazırlık okudum .

Beginner bile olsan 1 yıl içinde (hiç bi' kurda kalmadan ve yaz okulunda devam ederek ) hazırlığı bitirebiliyorsun.Eğer seviyen pin veya inter ise de yine aynı şekilde 1 yıl da bitirebiliyorsun.Eğer ilk yıl tamamlayamadıysan 2.yıl devam edebilme şansın da var.
  • of süper oldu bayadır forumda bilkentli yoktu sanırım
    bilgisayar mühendisliğini tercih etmeyi düşünüyorum, yandal olarak matematik yapma imkanım var mı? yapan var mı?
    2 kişilik yurtta kaldığımız kişiyi sevmezsek başkasının yanına geçebilir miyiz? ben hazırlığı atlamak istiyorum, sınav nasıl? gramer writing listening speaking şeklinde mi?
    kışın çok kar yağıyor mu?

şimdilik bu kadar hocam cevaplarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terrence -- 4 Temmuz 2015; 22:37:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrteren

Hocam işletme hakkında düşünceleriniz neler

İşletme zaten joker bölümdür.Pek çok şeyi yapabileceğin skalası geniş bi' bölüm, çok mezunu var tabi ki ama iyi bi' üniversite de okunduğunda gayet güzel yerlere gelinebilir. .Bilkent işletme okulun en popüler bölümlerinden biri,tercih listesinde başlarda yer almaya değer bence.
  • İşletmeyi düşünüyorum.Burs olanakları nasıldır aylık?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi nasıl sizce

• Le comte de Monte Cristo kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar muhendisligi düşünüyorum.
    Bolumun zorluk seviyesi nasildir?
    Mezun olunca is olanaklari hakkında bilgin varmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: logarithm_

of süper oldu bayadır forumda bilkentli yoktu sanırım
    bilgisayar mühendisliğini tercih etmeyi düşünüyorum, yandal olarak matematik yapma imkanım var mı? yapan var mı?
    2 kişilik yurtta kaldığımız kişiyi sevmezsek başkasının yanına geçebilir miyiz? ben hazırlığı atlamak istiyorum, sınav nasıl? gramer writing listening speaking şeklinde mi?
    kışın çok kar yağıyor mu?

şimdilik bu kadar hocam cevaplarsanız sevinirim.

1)Yandal için istenilen koşulları sağladığında, aşağıdaki linkte belirtilen tüm bölümlerden biri ile yandal yapabilirsin.

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/admission/yandal.html

2)Yurda yerleştiğinde oda arkadaşınla anlaşmama durumunda çok zaman geçmeden bunu yurt görevlilerine söylersen oda arkadaşın veya odan değişebilir.Ama bunu geciktirmemen lazım ,geciktiğinde yarım dönem istemediğin biri ile aynı oda da kalmak zorunda kalabilirsin.

3)Hazırlık sınavı 2 aşamalı ''COPE''.Writing,listening,reading ve speaking bölümlerinden oluşuyor.

4)Kışın kar yağıyor evet ,hatta bu yıl Nisan'da kar yağdığını bilirim ..hemde bayağı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: b_47

Okulun tüm mühendislik fakülteleri iyi seviyede.Okul'da kolay diyebileceğim bi' bölüm pek yok ,okul seni ödevler,projeler ,sunumlarla sürekli meşgul edecek .Bilgisayar Mühendisliği'de aynı şekilde ama bunlar çalışınca ve organize olunca halledebilecek şeyler.
  • Yurtdışı olanakları nasıl
    Burslulara verdikleri yurt nasıl
    Yatay geçiş şartları ne
    Çap var mı yoksa gelme ihtimali var mı
    Aylık masraf ne civarında
    Hatun durumları nasıl

• hocam bilkent için diyorlar ki sosyal ortamı güzel değil vs. mesela bahar şenliği olsun falan odtünün yanında iyi değilmiş. ben açıkçası 2 okul arasında kaldım. bilkent ortam olarak nasıldır? bir çok kişiden kampüsü ölüdür lafını duydum. (haftasonları falan) sizce nasıl durum?
    bir de ben bilgisayar düşünüyorum. bilkentin hazırlığı dahi zor diyorlar. devam zorunluluğu durumu nasıl hazırlık için. bir de ders yoğunluğu?
    bilgisayar bölümü için de sürekli çok zor sözünü duydum. eğer bilginiz varsa bunun da ders yoğunluğu falan nasıldır? yani şöyle 2 ders arası yarım saat 45 dk aralık olur. oturursun şöyle bi arkadaşlarla bi şey içersin falan. böyle bir fırsat var mı yoksa sabahtan akşama tamamen ders mi dolu?
  • AynştaynınKayıpÇocuğu A kullanıcısına yanıt
    yurtlara bilkentin sitesinden bakabilirsin. fotoğraflarını koymuşlar. ben baktım da hoşuma gitti. hele ki diğer ünilerin yurtlarıyla karşılaştırınca çok daha güzel. rutubetten verem etmez yani insanı.
  • Yurtta her odada banyo wc var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: AynştaynınKayıpÇocuğu

Yurtdışı olanakları nasıl
    Burslulara verdikleri yurt nasıl
    Yatay geçiş şartları ne
    Çap var mı yoksa gelme ihtimali var mı
    Aylık masraf ne civarında
    Hatun durumları nasıl

1)Yurt dışı olanakları ve bağlantıları güçlü bi'okul .Bu linkten anlaşmalı okulları ve kabul edilme şartlarını vs. inceleyebilirsin.

http://www.bilkent.edu.tr/bilkent-tr/academic/degisim_prog.html

2)Kapsamlı burslulara genellikle 2 kişilik karyolalı odalar veriliyor.

3)Yatay geçiş şartları :http://w3.bilkent.edu.tr/www/lisans-programlarina-yatay-ve-dikey-gecis-yonetmeligi/

4)Çap şu an yok ,sadece yan dal programı var .Ama mf puan türüyle yerleşmişsen sanırım şartları sağladığında Fizik ve Matematik bölümlerinde ikinci anadal yapabiliyorsun .Diğer öğrenciler için ;Bilkent Türkiye' ye çap'ı ilk getiren okul ama sonra bazı nedenlerle çapı kaldırmıştır ,zaman zaman ''okula çap geldi '',''çap geliyormuş seneye genjler '' gibi şeyler duyabiliyoruz.

5)Aylık masraf sana bağlı.Bi' rakam vermek zor.

6)Bilkent kızlarının güzel olduğunu söylüyorlar ,yorumsuz...

• fransızee F kullanıcısına yanıt
    burslulara verilende yok. bilkentin sitesinden bak yurtlara. adamlar bayağı fotoğraf koymuş. kendin görmüş olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KediÇatıda -- 4 Temmuz 2015; 23:31:58 >
  • İç mimarlık ve çevre tasarımı yazıcam ilk olarak bölüm nasıldır ve mimarlığa geçiş yapılabilir mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Snefru

hazirlik okudunuz mu? okuduysaniz pre-intermediate veya intermediate seviyesinde ingilizcesi olan birinin bir yil okuyarak hazirligi gecme sansi var midir yoksa hazirlikta kalip tekrar hazirlikta okumak zorunda mi
    kalir?

şimdiden çalışmaya başla, hazırlığı 1 dönemde okulu 4 yılda bitir. zor değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: b_47

Hocam bende istiyorum pc. Ama tam burslu tutmuyo. Sizce yarı burslu mu okumak mantıklı yoksa itü de okumak mı

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.