Şimdi Ara

Bilkent Endüstri vs İtü Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet bu iki bölüm arasında kaldım sizce ne yapmalıyım eğitimleri açısından vs kıyaslayabilir misiniz bi de geleceği açısından

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• upiko

• bilkent yurt disi imkanlari vs daha iyi hangi meslegi istiyorsan onu sec biri armut biri elma

• up yavv

• Birinin armut birini elma olduğunu söyleyen arkadaşa katılıyorum ayrıca şu aralar inanılmaz bir bilgisayar mühendisliği furyası var ve bu bana inanılmaz anlamsız geliyor. Muhtemelen bir kaç kişi gelip itü bilgisayarı gördüğü anda "bilgisayar alır moruqqqq, nasıl karşılaştırma bu lol bilgisayar tabi ki" falan diyecek bu tarz tipleri ciddiye alma önemli olan hangi mühendisliği istediğin ama çok kararsızsan bilkent endüstride alanında kendini geliştirme ve yurt dışına çıkma imkanın itü bilgisayardan bariz daha fazla olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mrpenguin

Birinin armut birini elma olduğunu söyleyen arkadaşa katılıyorum ayrıca şu aralar inanılmaz bir bilgisayar mühendisliği furyası var ve bu bana inanılmaz anlamsız geliyor. Muhtemelen bir kaç kişi gelip itü bilgisayarı gördüğü anda "bilgisayar alır moruqqqq, nasıl karşılaştırma bu lol bilgisayar tabi ki" falan diyecek bu tarz tipleri ciddiye alma önemli olan hangi mühendisliği istediğin ama çok kararsızsan bilkent endüstride alanında kendini geliştirme ve yurt dışına çıkma imkanın itü bilgisayardan bariz daha fazla olacaktır.
    Sağolun hocam ben de öyle düşünüyorum

• Hocam bi kere bölümler aynı değil nasıl bi karşılaştırma bekliyorsun?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-151CCB885

bilkent yurt disi imkanlari vs daha iyi hangi meslegi istiyorsan onu sec biri armut biri elma
    Ne var armut ve elma kıyaslanamaz mı? Mesela ben elma derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onedays

Ne var armut ve elma kıyaslanamaz mı? Mesela ben elma derim.

Alıntıları Göster
    olsada yesek

• Yurtdışına çikma imkanin net bi şekilde bilgisayarda daha fazla.

• Yurt dışına çıkma imkanın net bir şekilde bilgisayarda daha fazla değil endüstride de daha fazla değil ya da makinada bilkentte daha fazla sadece. Bu bölümlerin ikisi de yurt dışında geçerliliği olan bölümler bölümleri yurt dışına çıkma olanağı olarak değerlendirmek yersiz bilgisayar mühendislerinin çalıştığı yerler başlığında bir derleme vardı orada görünen rakamlardan hangi üniversitenin yurt dışı vizyonunun daha geniş olduğu belli oluyor.

• Mrpenguin M kullanıcısına yanıt
    Universite olarak tabii ki bilkent daha avantajli,bölüm bazinda bilgisayarcilar master yapmadan yurtdisinda calisahiliyor.Baktigin konuda sadece bilgisayarcilardan bashetmişti hatirliyorum.

• Bilkent yurtdışı açısından avantajlı ama sen önce hangi bölüm istediğine karar ver bilgisayar istiyorsan bilkent endüstride işin olmaz zaten

• Bu durum kişinin kendisini geliştirmesiyle alakalı odtü endüstri mühendisliği mezunu tanıdığım yüksek lisans yapmadan Microsoft kanada da sistem mühendisi olarak çalışıyor mühendislik dalının - seni donanımlı olarak mezun eden bir üniversite çıkışlıysan- yurt dışına çıkmakta çok da bir etkisi yok burda üniversitenin sana kattığı vizyon ve misyon önemli. Örnek olarak veriyorum boğaziçinde bir matematik öğretmenliği öğrencisi de makine mühendisi de kendi şirketini kurmanın peşinde olur çünkü üniversitenin gerek mezun topluluklarının yaptığı yardımlar gerek havası bunu destekler niteliktedir. Yıllardır boğaziçinin kattığı vizyon budur. Aynı durum bilkentin yurtdışı vizyonu için geçerli. Adam bilkent arkeoloji mezunu ama şu an amerikada şerif olarak çalışıyor(tabi burdaki mesajım bilkent arkeoloji okursanız yurt dışına çıkma olasılığınız itü bilgisayardan fazla olur değil) . Eğitimin kalitesinden bile farklı bir durum bahsettiğim konu. Bilgisayar mühendisliği geçerli olabilir yurt dışında ama endüstri de en az bir o kadar geçerli mesleğinde yeterliysen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mrpenguin

Bu durum kişinin kendisini geliştirmesiyle alakalı odtü endüstri mühendisliği mezunu tanıdığım yüksek lisans yapmadan Microsoft kanada da sistem mühendisi olarak çalışıyor mühendislik dalının - seni donanımlı olarak mezun eden bir üniversite çıkışlıysan- yurt dışına çıkmakta çok da bir etkisi yok burda üniversitenin sana kattığı vizyon ve misyon önemli. Örnek olarak veriyorum boğaziçinde bir matematik öğretmenliği öğrencisi de makine mühendisi de kendi şirketini kurmanın peşinde olur çünkü üniversitenin gerek mezun topluluklarının yaptığı yardımlar gerek havası bunu destekler niteliktedir. Yıllardır boğaziçinin kattığı vizyon budur. Aynı durum bilkentin yurtdışı vizyonu için geçerli. Adam bilkent arkeoloji mezunu ama şu an amerikada şerif olarak çalışıyor(tabi burdaki mesajım bilkent arkeoloji okursanız yurt dışına çıkma olasılığınız itü bilgisayardan fazla olur değil) . Eğitimin kalitesinden bile farklı bir durum bahsettiğim konu. Bilgisayar mühendisliği geçerli olabilir yurt dışında ama endüstri de en az bir o kadar geçerli mesleğinde yeterliysen
    Teşekkür ederim hocam yurtdışı düşünüyorum ben de

• Bilkent endüstri öneririm

• up
  • Ben olsam bilkent endüstri yazardım, kendi kararını kendin vermek en doğrusu ikisini de git gez bol bol, itü genelde top 5 üniversite denkleminin bir tık dışında kalıyor bunu yazıyorum diye taşlanmaktan çok korkuyorum ama, top şirketlerin okul ziyaret programları da genelde 5 üniversiteye yönelik oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.