Şimdi Ara

BILKENT CENG VS ODTU CENG (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
3
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: böylebuyurdudh

Odtuyu kacirmadim odtu çöplugunden kilpayi hacettepe cennetine dusttum..
    Ne mutlu size, ne mutlu bize hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilkente aşırı bir sempatim var.İstanbulda olsa boünden yüksek olurdu bence puanı.

not:tıpspor
  • themontana kullanıcısına yanıt
    O zaman Türkiye bitmiş :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ODTÜ alır 😁

• quote:

Orijinalden alıntı: böylebuyurdudh

Bilkentin yanında odtünün esamesi okunmaz
    Kesin öyledir.

CENG kıyası.

BILKENT CENG VS ODTU CENG

Tam zamanlı öğretim üyeleri toplam alıntı sayısı (Google Scholar, Scopus)

ODTU ~ 50k
    BOUN ~ 40k
    BILKENT 30k
    ITU ~ 30k

Tam zamanlı öğretim üyeleri kişi başı ortalama alıntı sayısı (Google Scholar, Scopus)

ODTU ~ 1700
    BOUN ~ 1800
    BILKENT ~ 1500
    ITU ~ 1200

Tam zamanlı öğretim üyeleri kişi başı ortalama Q1 yayın sayısı (Google Scholar, Scopus)

ODTU ~ 38
    BOUN ~ 37
    BILKENT ~ 30
    ITU ~ 35

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 5 Ağustos 2020; 13:38:44 >

• up çok aradayım

• Eğitim olarak ikisi de Türkiye'nin en iyileri. İmkan olarak Bilkent daha iyi. ODTÜ'de geçmişten süregelen herkesin şikayet ettiği fazla kontenjan sıkıntısı var. İnsanlar istedikleri dersi alamıyor, yemekhanede yemek yiyemiyorsun vs.
  • Aynen öyle. Bu iki okul arasında kalanların yapması gereken akademisyenlerini sidik yarışına tabi tutmak değil, okulların müfredatlarını incelemek ve konsantre olmak istedikleri alana yönelik ne gibi içerikler sunabildiğini görmektir. Gençler büyük çoğunuz okula gidip o devasa alıntı sayıları olan hocaları belki de gram sevmeyeceksiniz, arkasından sövdüğünüz bile olacak. Çoğunuzun akademik amaçları da yok. Dolayısıyla size sunacağı mesleki imkanlar esas olmalı. Akademik amaçlar güden arkadaşlar linkedinden Stanford, Harvard, Caltech gibi yerlere CENG veya EE gibi bölümlerden direkt ne kadar öğrenci gönderdiğine bakmayı deneyebilir misal. Elbette bunlar uç örneklerdir, muhteşem bir akademik performans sonucu gidersiniz buralar. Lakin yine de direkt olarak buralara gitmek her okuldan mümkün değil, okula dair iyi bir gösterge bu. Bu konuda benim bildiğim kadarıyla ODTÜ de Bilkent de iyiler.

Bir dersi tanıtım kataloğuna koymak o dersi alabileceğinizi de garanti etmez, dersin açılıp açılmadığı, açıldığında kontenjanın yetip yetmeyeceği gibi şeyleri ancak okul öğrencisinden öğrenirsiniz. Kataloğa bir beni koymuyor okullar, her şey var maşallah. Şunu ifade edebilirim Bilkent'te hiçbir bölümde kolay kolay "bu derse kontenjan yetmiyor" gibi bir şey olmaz, onu söyleyeyim. ODTÜ öğrencisi biri CENG derslerinin durumuna açıklık getirirse güzel olur. Tahminim bu açıdan Bilkent öndedir.

İnsan kalitesi bakımından ODTÜ daha önde, doğrudur. Mühendisler için o kadar fark eder mi emin değilim gerçi. Bilkent'in mühendislikleri hiç fena öğrenciler almıyor.

• Dediğiniz gibi alıntı sayısı pek objektif bir karşılaştırma unsuru değil. 5.000 alıntısı olan dinazorlaşmış, slayttan ders işleyen hocalar mı, yoksa dünyanın en saygın üniversitelerinden mezun, reputable projelerde çalışmış 500 alıntısı olan genç hocalar mı? Karşılaştırma yaparken çok bir mana ifade etmeyen sayılara değil de icraatlere bakmak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prnwl -- 12 Ağustos 2020; 17:55:14 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.