< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
Üff moruq odtü bee yine aldım biramı elime devrimde gitar dinliyorum uff super über bi yer odtü nün yanında boğazici bilkent kim uff baba parasiyla okuyolar burasi bilim yuvası uff kral odtunun kampusu en iyisi hacettepe kim bunlar bizim ayagimizin tozunu siler... bu kafadaki odtululer yuzunden odtuden tiksindik tiksinmeye devam ediyoruz tek düsundugunuz kampus hayati kari kiz yeme icme gezme tozma bundan 20 sene onceki saygın odtu maalesef yok
|
Bilkentin yanında odtünün esamesi okunmaz
|
Sen kafayi siyirmissin. Ben mantikli bi kiyaslama yaptim bence kampus ve ogrenci kalitesi bakimindan odtu daha iyi. Baska ozellikler bakimindan da bilkent daha iyidir belki. Sen gelmis bilkentin yaninda odtunun esamesi okunmaz yazmissin. Neyse kac puanla kacirdin odtuyu
![]() |
Burs imkanları aynı olunca, bilkentin çok bir cazibesi kalmıyor odtü karşısında.
Kampüs ve insan kalitesi olarak odtü fersah fersah önde. İki okulun hocaları aynı geleneğin hocaları. Yani ODTÜ geleneğinin. |
Aynen oyle MIT ile yarisirlar ama Bilkent burun farkiyla alir bence de hocam
|
Kesin öyledir.
CENG kıyası. ![]() Tam zamanlı öğretim üyeleri toplam alıntı sayısı (Google Scholar, Scopus) ODTU ~ 50k BOUN ~ 40k BILKENT 30k ITU ~ 30k Tam zamanlı öğretim üyeleri kişi başı ortalama alıntı sayısı (Google Scholar, Scopus) ODTU ~ 1700 BOUN ~ 1800 BILKENT ~ 1500 ITU ~ 1200 Tam zamanlı öğretim üyeleri kişi başı ortalama Q1 yayın sayısı (Google Scholar, Scopus) ODTU ~ 38 BOUN ~ 37 BILKENT ~ 30 ITU ~ 35 |
Aynen öyle. Bu iki okul arasında kalanların yapması gereken akademisyenlerini sidik yarışına tabi tutmak değil, okulların müfredatlarını incelemek ve konsantre olmak istedikleri alana yönelik ne gibi içerikler sunabildiğini görmektir. Gençler büyük çoğunuz okula gidip o devasa alıntı sayıları olan hocaları belki de gram sevmeyeceksiniz, arkasından sövdüğünüz bile olacak. Çoğunuzun akademik amaçları da yok. Dolayısıyla size sunacağı mesleki imkanlar esas olmalı. Akademik amaçlar güden arkadaşlar linkedinden Stanford, Harvard, Caltech gibi yerlere CENG veya EE gibi bölümlerden direkt ne kadar öğrenci gönderdiğine bakmayı deneyebilir misal. Elbette bunlar uç örneklerdir, muhteşem bir akademik performans sonucu gidersiniz buralar. Lakin yine de direkt olarak buralara gitmek her okuldan mümkün değil, okula dair iyi bir gösterge bu. Bu konuda benim bildiğim kadarıyla ODTÜ de Bilkent de iyiler.
Bir dersi tanıtım kataloğuna koymak o dersi alabileceğinizi de garanti etmez, dersin açılıp açılmadığı, açıldığında kontenjanın yetip yetmeyeceği gibi şeyleri ancak okul öğrencisinden öğrenirsiniz. Kataloğa bir beni koymuyor okullar, her şey var maşallah. Şunu ifade edebilirim Bilkent'te hiçbir bölümde kolay kolay "bu derse kontenjan yetmiyor" gibi bir şey olmaz, onu söyleyeyim. ODTÜ öğrencisi biri CENG derslerinin durumuna açıklık getirirse güzel olur. Tahminim bu açıdan Bilkent öndedir. İnsan kalitesi bakımından ODTÜ daha önde, doğrudur. Mühendisler için o kadar fark eder mi emin değilim gerçi. Bilkent'in mühendislikleri hiç fena öğrenciler almıyor. |
Dediğiniz gibi alıntı sayısı pek objektif bir karşılaştırma unsuru değil. 5.000 alıntısı olan dinazorlaşmış, slayttan ders işleyen hocalar mı, yoksa dünyanın en saygın üniversitelerinden mezun, reputable projelerde çalışmış 500 alıntısı olan genç hocalar mı? Karşılaştırma yaparken çok bir mana ifade etmeyen sayılara değil de icraatlere bakmak gerek.
|
Eğitim olarak ikisi de Türkiye'nin en iyileri. İmkan olarak Bilkent daha iyi. ODTÜ'de geçmişten süregelen herkesin şikayet ettiği fazla kontenjan sıkıntısı var. İnsanlar istedikleri dersi alamıyor, yemekhanede yemek yiyemiyorsun vs.
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |