Şimdi Ara

BILKENT CENG VS ODTU CENG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
3
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • burs imkanı aynı.bunun dışında karşılaştırırsak hangisi daha iyi sizce?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Üff moruq odtü bee yine aldım biramı elime devrimde gitar dinliyorum uff super über bi yer odtü nün yanında boğazici bilkent kim uff baba parasiyla okuyolar burasi bilim yuvası uff kral odtunun kampusu en iyisi hacettepe kim bunlar bizim ayagimizin tozunu siler... bu kafadaki odtululer yuzunden odtuden tiksindik tiksinmeye devam ediyoruz tek düsundugunuz kampus hayati kari kiz yeme icme gezme tozma bundan 20 sene onceki saygın odtu maalesef yok
    Kesin öyledir.

CENG kıyası.

Tam zamanlı öğretim üyeleri toplam alıntı sayısı (Google Scholar, Scopus)

ODTU ~ 50k
    BOUN ~ 40k
    BILKENT 30k
    ITU ~ 30k

Tam zamanlı öğretim üyeleri kişi başı ortalama alıntı sayısı (Google Scholar, Scopus)

ODTU ~ 1700
    BOUN ~ 1800
    BILKENT ~ 1500
    ITU ~ 1200

Tam zamanlı öğretim üyeleri kişi başı ortalama Q1 yayın sayısı (Google Scholar, Scopus)

ODTU ~ 38
    BOUN ~ 37
    BILKENT ~ 30
    ITU ~ 35
    Aynen öyle. Bu iki okul arasında kalanların yapması gereken akademisyenlerini sidik yarışına tabi tutmak değil, okulların müfredatlarını incelemek ve konsantre olmak istedikleri alana yönelik ne gibi içerikler sunabildiğini görmektir. Gençler büyük çoğunuz okula gidip o devasa alıntı sayıları olan hocaları belki de gram sevmeyeceksiniz, arkasından sövdüğünüz bile olacak. Çoğunuzun akademik amaçları da yok. Dolayısıyla size sunacağı mesleki imkanlar esas olmalı. Akademik amaçlar güden arkadaşlar linkedinden Stanford, Harvard, Caltech gibi yerlere CENG veya EE gibi bölümlerden direkt ne kadar öğrenci gönderdiğine bakmayı deneyebilir misal. Elbette bunlar uç örneklerdir, muhteşem bir akademik performans sonucu gidersiniz buralar. Lakin yine de direkt olarak buralara gitmek her okuldan mümkün değil, okula dair iyi bir gösterge bu. Bu konuda benim bildiğim kadarıyla ODTÜ de Bilkent de iyiler.

Bir dersi tanıtım kataloğuna koymak o dersi alabileceğinizi de garanti etmez, dersin açılıp açılmadığı, açıldığında kontenjanın yetip yetmeyeceği gibi şeyleri ancak okul öğrencisinden öğrenirsiniz. Kataloğa bir beni koymuyor okullar, her şey var maşallah. Şunu ifade edebilirim Bilkent'te hiçbir bölümde kolay kolay "bu derse kontenjan yetmiyor" gibi bir şey olmaz, onu söyleyeyim. ODTÜ öğrencisi biri CENG derslerinin durumuna açıklık getirirse güzel olur. Tahminim bu açıdan Bilkent öndedir.

İnsan kalitesi bakımından ODTÜ daha önde, doğrudur. Mühendisler için o kadar fark eder mi emin değilim gerçi. Bilkent'in mühendislikleri hiç fena öğrenciler almıyor.
    Dediğiniz gibi alıntı sayısı pek objektif bir karşılaştırma unsuru değil. 5.000 alıntısı olan dinazorlaşmış, slayttan ders işleyen hocalar mı, yoksa dünyanın en saygın üniversitelerinden mezun, reputable projelerde çalışmış 500 alıntısı olan genç hocalar mı? Karşılaştırma yaparken çok bir mana ifade etmeyen sayılara değil de icraatlere bakmak gerek.
  • Burs imkanları aynı olunca, bilkentin çok bir cazibesi kalmıyor odtü karşısında.

Kampüs ve insan kalitesi olarak odtü fersah fersah önde.
    İki okulun hocaları aynı geleneğin hocaları. Yani ODTÜ geleneğinin.
  • themontana kullanıcısına yanıt
    Fersah fersah demek, odtu ceng mi bilkent cs mi okuyordunuz bu arada bu yorumu yaptığınıza göre?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JuernofbaN kullanıcısına yanıt
    Fersah fersah degil tabiki ama ogrenci kalitesi ve kampus bakimindan bence de odtu daha iyi

• Bilkentin yanında odtünün esamesi okunmaz

• böylebuyurdudh kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle MIT ile yarisirlar ama Bilkent burun farkiyla alir bence de hocam

sebebi nedir hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTÜ CENG VS IYTE CENG
    5 yıl önce açıldı
    Hacettepe ceng
    geçen yıl açıldı
    Hacettepe ceng vs Bilkent CTIS
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • SilentReader kullanıcısına yanıt
    Üff moruq odtü bee yine aldım biramı elime devrimde gitar dinliyorum uff super über bi yer odtü nün yanında boğazici bilkent kim uff baba parasiyla okuyolar burasi bilim yuvası uff kral odtunun kampusu en iyisi hacettepe kim bunlar bizim ayagimizin tozunu siler... bu kafadaki odtululer yuzunden odtuden tiksindik tiksinmeye devam ediyoruz tek düsundugunuz kampus hayati kari kiz yeme icme gezme tozma bundan 20 sene onceki saygın odtu maalesef yok

Sen kafayi siyirmissin. Ben mantikli bi kiyaslama yaptim bence kampus ve ogrenci kalitesi bakimindan odtu daha iyi. Baska ozellikler bakimindan da bilkent daha iyidir belki. Sen gelmis bilkentin yaninda odtunun esamesi okunmaz yazmissin. Neyse kac puanla kacirdin odtuyu

• Odtuyu kacirmadim odtu çöplugunden kilpayi hacettepe cennetine dusttum..

• < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ha bu arada odtü fizikçilere saygım sonsuz severiz kendilerini garezimiz digerlei ile

• Bilkent CS
    Not: odtüspor

• sebebi nedir hocam

• Bu kampüs muhabbeti nedir? İki kampüsü de gezdim. Biri 30k öğrenci için kurulmuş diğeri 12k. Tabii ki büyüklükleri farklı olacak. Onun dışında kampüsler arasında çok bir fark yok. Bilkent daha bakımlı doğal olarak ve bilkentin ankuva center’ı var. ODTÜ’nün güzelliği akşam 6’dan sonra. Bilkent kampüsü bu saatlerde boş olur. ODTÜ daha canlı. İkisi de güzel kampüsler ben ikisini de gezip bilkenti daha güzel bulmuştum da fersah fersah fark olacak kadar ne buldunuz merak ediyorum.

Öğrenci kalitesi olayına hiç girmiyorum. Nasıl yorum yapabilirsiniz iki okulda da yeterince iyi süre geçirmeden?

• yüzbeşnet Y kullanıcısına yanıt
    Online eğitimde odtüden soğumam, bilkentte nasıl bilmiyorum ama odtü çuvalladı. En azından benim aldığım dersler açısından.

• quote:

Orijinalden alıntı: JuernofbaN

Fersah fersah demek, odtu ceng mi bilkent cs mi okuyordunuz bu arada bu yorumu yaptığınıza göre?
    Bilkent’te 1, ODTÜ’de 2 yol geçirmiş birisi olarak kampüs ve insan kalitesi olarak ODTÜ’nün fersah fersah önde olduğunu yineleyeceğim.

ODTÜ’de ee okuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheFourBarMechanism

Online eğitimde odtüden soğumam, bilkentte nasıl bilmiyorum ama odtü çuvalladı. En azından benim aldığım dersler açısından.
    Bilkent’te de soruları - cevapları cheggden bulunabilecek sınavlar vardı hocam. Arkadaşlarımdan biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wubba Lubba Dub Dub

Bu kampüs muhabbeti nedir? İki kampüsü de gezdim. Biri 30k öğrenci için kurulmuş diğeri 12k. Tabii ki büyüklükleri farklı olacak. Onun dışında kampüsler arasında çok bir fark yok. Bilkent daha bakımlı doğal olarak ve bilkentin ankuva center’ı var. ODTÜ’nün güzelliği akşam 6’dan sonra. Bilkent kampüsü bu saatlerde boş olur. ODTÜ daha canlı. İkisi de güzel kampüsler ben ikisini de gezip bilkenti daha güzel bulmuştum da fersah fersah fark olacak kadar ne buldunuz merak ediyorum.

Öğrenci kalitesi olayına hiç girmiyorum. Nasıl yorum yapabilirsiniz iki okulda da yeterince iyi süre geçirmeden?
    ‘fersah fersah’ lafını ben kullandığım için cevap veriyorum.

İki okulda da bunları diyebilecek yeterli zamanı geçirdim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.