Şimdi Ara

BİLKENT 2019 Soru-Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
14
Favori
18.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, sorunuz varsa sorabilirsiniz. Farklı bölümlerde olan arkadaşları da ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi despinaleaxo -- 17 Ocak 2019; 2:32:52 >

• 1- Hazırlıkta sınıflar kalabalık değil, daha interaktif olması açısından oturma düzeni liseden farklıdır ve sınıflar 20-21 kişiliktir. Bazen kurlara göre değişerek 19 kişilik sınıflar bile olabilir. Bilkent Hazırlık'ın websitesi için;http://idmyo.bilkent.edu.tr/

2- Starbucks, coffee break, cafe inn, mozart cafe, fameo (tek n ile de olabilir hatırlayamadım:)) gibi mekanlar var, biraz pahalı buluyorum ben doğrusu fameo, mozart ve cafe inn'i. Yemekhanede iki farklı menü vardır; fiks ve alternatif menü. Fiks menü şu an 5.5 TL ve alternatif menü her zaman fiksin 2 katı fiyatındadır. Bu fiyatlara yemek için öğrenci kartınıza yükleme yapmak zorundasınız tabii ki. Yemekler ortalama bir devlet üniversitesinin yemekhanesine göre iyi ama geçmiş yıllarda hijyen konusunda çok fazla sıkıntı oluyordu bu yıl biraz daha azaldı ve denetimler arttı.

3- Ben kampüsteki ortamı seviyorum, kampüsü çok seviyorum zaten. Bu yıl 'DUMANSIZ KAMPÜS' uygulamasına geçildi, insanların sigara içebildiği alanlar olabildiğince daraltıldı 2022 yılı itibariyle kampüste sigara içmek yasaklanacak tamamen. Çok büyük bir kampüsümüz var, şehre inmeden birçok ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz. Kışları çok çetin geçiyor 12'den sonra pek kimse bulamasanız bile sıcak zamanlar hareketlidir özellikle merkez ve mayfest çim alan.

4- Hazırlıkta devamsızlık çok fazla önemli. Hatta nottan çok daha önemli. Yeterli notu topladığınız halde devamsızlığınız kur saatinin %10'undan fazlaysa o kurda başarısız sayılıyorsunuz. Bölüm için ise devamsızlığın önemli olduğu dersler de var, olmayan dersler de. Genellikle hazırlıkta bir kur 200 saatten oluşur ve o kur boyunca 20 saat devamsızlık yapabilirsiniz. Geç kalmamak çok çok önemli, toleransları çok az hocaların. 1-2 dakika geç kaldıysanız, geç kaldınız.
    Mezun olunca kolayca iş bulunabiliyor. Ülkede iktisat mezunları arasında üniversitesi duyulduğunda cv'nin kenara ayrıldığı 3-4 üniversite var zaten. Haliyle ön plana çıkma konusunda önde Bilkent mezunları. Sonrası kişisel etkileyiciliğinize kalmış tabii.

İstanbul'da olmaması fiziksel olarak iş görüşmelerine giderken zorluk çıkarabilir, evet. Ne var ki 2019 senesinde hala bağlantı kurmak, insanlarla tanışmak, iş imkanlarını zorlamak için aynı şehirde bulunmak gibi bir kaide kalmadı takdir edersin ki. İnsanlar Amerika'daki şirketlerle yazışıp, anlık kararlar alabiliyor artık. Mektup gönderilip günlerce cevabının beklendiği bir devirde olmadığımızdan bu şehir mevzusuna takılarak kafası karışan gençlerin içleri rahat olmalı diye düşünüyorum.

Refet hoca muazzam bir hoca, ondan alacağın ders lisans düzeyinde alabileceğin en doyurucu derslerden olacaktır, eminim. Fakat birine saygı duymak ve birini sevip, hafızanda iyi anmak ayrı şeyler. Negatif bir şey söylemiyorum, ama kendisini yalnızca akademik anlamda gelişirken örnek alacağın bir figür olarak görmen yararına olur diyorum :)

Kendisinin lisans seviyesinde verdiği tek ders olan ECON 102'nin geçmiş dönemlerden birindeki ders kayıtlarını izleyerek ufkunu açmaya şimdiden başlayabilirsin, belki motive de eder :)

Link : http://video.bilkent.edu.tr/course_videos.php?courseid=17
    Bilkent’te ders alacağın Okan Tekman’ı dünya üzerinde hiçbir yerde bulamazsın hocam en basit örneğiyle :D

Bugüne kadar Koç ve Boun’daki arkadaşlarımın hazırlık eğitimlerine baktığımda Bilkent’in çok farklı yerde olduğunu söyleyebilirim. Zorlar evet ama bölüme geçince sen zorlanma diye zorlar. Bilkent’i kesin düşünüyorsanız en azından yazın biraz çalışmanızı tavsiye edebilirim
  • Hocam işletme bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz? Geçen sene büyük bir atak yaşadı. Ayrıca hazırlığı ün saldığı kadar zor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Hocam işletme bölümüyle alakalı çok bilgim yok ancak çok sağlam mezunları olduğunu biliyorum. Ahmet Orhon yazıp google'da aratabilirsiniz mesela. İşletmeden arkadaşlarım var ve ayrıca konuya diğer arkadaşları ekleyeceğim onlar daha iyi yardımcı olabilir, ben mühendislik fakültesinde endüstri müh. okuyorum.

Hazırlık konusuna gelince, ingilizce öğrenmek için hevesiniz var ve dersleri takip ederseniz çok zorlanmazsınız ama evet, zor bir hazırlığı var Bilkent'in. Hatta bugün PAE vardı, hazırlık atlama sınavı yine dökülen dökülene hazırlıkta ikinci yılı olmalarına rağmen :) Koç, Boun ve Sabancı'daki arkadaşlarımın hazırlıkla ilgili tecrübelerinden, essaylerinden yola çıkarak Bilkent'in yanından geçemeyeceklerini belirtmek isterim, bunu Bilkent'te öğrenci olduğum için değil gözlemlerimden yola çıkarak söylüyorum.
  • benim aklıma takılan bir soru var size sormak istiyorum cevabını çok aradım ama bulamadım hatta okula mail attım geri bile dönmediler hedefim bilkent iibf oldu da kazanırsam yandal gibi bir hedefim daha var peki bir iibf öğrencisi yandaldan yazılım geliştirmeyi seçebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-21B0EEEB6 -- 17 Ocak 2019; 2:23:15 >
  • Evet hocam, aşağıdaki linkte belirtilen ortalama, not vb kriterleri yerine getiriyorsanız yapabilirsiniz.
    http://w3.bilkent.edu.tr/www/yan-dal-programlari/

edit: hukuk fakültesinde olan bir arkadaşım cs dersi almıştı, kendisi data protection alanında uzmanlaşmak ve çalışmak istediği için. Bilkent bu konuda serbest istediğiniz dersi kota varsa alabiliyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi despinaleaxo -- 17 Ocak 2019; 2:27:27 >
  • teşekkür ederim, hazır yakalamışken soruları sorayım

1- sınıflar çok kalabalık mı? asker koğuşu gibi değildir inş.
    2- kampüs pahalı mı? okulun yemekhanesinde yemekler nasıl ve ne kadar?
    3- genel olarak kampüsteki ortam nasıl?
    4- devam zorunluluğu var mı? varsa kaç saat?

cevaplarsanız çok teşekkür ederim.
  • 1- Hazırlıkta sınıflar kalabalık değil, daha interaktif olması açısından oturma düzeni liseden farklıdır ve sınıflar 20-21 kişiliktir. Bazen kurlara göre değişerek 19 kişilik sınıflar bile olabilir. Bilkent Hazırlık'ın websitesi için;http://idmyo.bilkent.edu.tr/

2- Starbucks, coffee break, cafe inn, mozart cafe, fameo (tek n ile de olabilir hatırlayamadım:)) gibi mekanlar var, biraz pahalı buluyorum ben doğrusu fameo, mozart ve cafe inn'i. Yemekhanede iki farklı menü vardır; fiks ve alternatif menü. Fiks menü şu an 5.5 TL ve alternatif menü her zaman fiksin 2 katı fiyatındadır. Bu fiyatlara yemek için öğrenci kartınıza yükleme yapmak zorundasınız tabii ki. Yemekler ortalama bir devlet üniversitesinin yemekhanesine göre iyi ama geçmiş yıllarda hijyen konusunda çok fazla sıkıntı oluyordu bu yıl biraz daha azaldı ve denetimler arttı.

3- Ben kampüsteki ortamı seviyorum, kampüsü çok seviyorum zaten. Bu yıl 'DUMANSIZ KAMPÜS' uygulamasına geçildi, insanların sigara içebildiği alanlar olabildiğince daraltıldı 2022 yılı itibariyle kampüste sigara içmek yasaklanacak tamamen. Çok büyük bir kampüsümüz var, şehre inmeden birçok ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz. Kışları çok çetin geçiyor 12'den sonra pek kimse bulamasanız bile sıcak zamanlar hareketlidir özellikle merkez ve mayfest çim alan.

4- Hazırlıkta devamsızlık çok fazla önemli. Hatta nottan çok daha önemli. Yeterli notu topladığınız halde devamsızlığınız kur saatinin %10'undan fazlaysa o kurda başarısız sayılıyorsunuz. Bölüm için ise devamsızlığın önemli olduğu dersler de var, olmayan dersler de. Genellikle hazırlıkta bir kur 200 saatten oluşur ve o kur boyunca 20 saat devamsızlık yapabilirsiniz. Geç kalmamak çok çok önemli, toleransları çok az hocaların. 1-2 dakika geç kaldıysanız, geç kaldınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi despinaleaxo -- 17 Ocak 2019; 2:51:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ Soru-Cevap
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok ama çok teşekkür ederim dostum gecenin bu saatinde sorularıma cevap verdiğin için.
  • Rica ederim hocam, geçen yıl yerleştirme dönemi konumuz vardı kazanan kişilerden öğrenci kimliklerini istedik ve grup açtık (amacımız trollerin gelmemesiydi) umarım siz de kazanırsınız, grubumuz hala aktif :)
  • inşallah seneye o grupta olmak için ve bilkentte öğrenci olmak için elimden geleni yapacağım bakalım hayırlısı. bu arada derslerinizde başarılar.
  • Selamlar. :)
    Ücretli girip burs kazanmanın olasılığı nedir? (Bu hak kaç kişiye veriliyor bölümde vs.)
    Sitede böyle yazıyor ama sizin çevrenizde var mı, gördünüz mü?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • odtü iktisat vs bilkent iktisat ?

• bilkent kamu yonetimi gelse yazmali miyim yoksa iktisat icin mezuna kalmaya deger mi? is hayatinda siyaset ve kamu yonetimi ne durumda? bu bolumde okuyanlar ne dusunuyor bolum hakkinda?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EE'de ilk dönemimi bitirdim, beni de ekleyebilirsiniz

• caissabasgan C kullanıcısına yanıt
    Hocam bilkent ee eğitim açısından turkiyedeki en iyi ee bölümü deniyor sizce doğrumu söylendiği kadar iyimi

• hocam burslularla tam ücretliler aynı sınıfta okuyunca bi seviye (maddi ve zeka olarak) farkı oluşuyor mu?
  • Sağolun hocam cevabınız için. Gitmeyi çok istediğim kaliteli üniversitelerden biri. Siz de cevaplarınızla kalitesini doğrular nitelikte konuşuyorsunuz zaten.

• almanyalidoktor kullanıcısına yanıt
    Yok Bölümde birbirlerinden haberleri bile olmuyodur bence Hazırlıkta da anca geyiği dönüyo esprisi falan yapılıyo o kadar. Kimse kimsenin bursuyla ilgilenmiyor.

• coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Ders sayısı olarak ODTÜ iktisatın daha yoğun, daha sıkışık bir programı var. Teknik açıdan da daha matematik ağırlıklı. Ancak bu Bilkent'te daha sözel, daha geniş bir eğitim veriliyor anlamına gelmiyor. Ben Bilkent iktisatta okuyorum, bütün matematiksel kavrayış size sunuluyor. Hiçbir zaman bir kavramın matematiksel olarak karşılığının ne anlam ifade ettiğini belirtmeden geçmiyor hocalar, tam tersi durum da geçerli. Okul o içsel kavrayışı çok iyi veriyor diyebilirim. "7/24 formül/grafik ezberleyip şu dersi geçeyim" demek gibi bir şansınız yok konuyu kavramadan. Aynı isimle verilen derslerin içeriklerini incelediğimde ODTÜ, sanırım teknik bir üniversite olmanın da getirdiği bir yaklaşımla, işin anlamsal karşılığına (Bilkent'e kıyasla) daha az ağırlık veriyor diyebilirim. İktisat da teknik kısmı mühim olsa da sonuçta sosyal bir bilim olduğunda Bilkent üniversitesinde okumak daha mantıklı diye düşünüyorum şahsen.

Son 2 yılları karşılaştırınca Bilkent size daha geniş bir imkan tanıyor, seçmeli ders almanız Bilkent'te ODTÜ'ye kıyasla çok daha kolay. Bölüm derslerinizin dışında kendinizi iktisatla ilgili (veya isterseniz ilgisiz) pek çok alanda geliştirmenizi sağlayacak pek çok dersi, hemen hepsi yurtdışında eğitim almış hocalardan alabiliyorsunuz. Akademik camiada devam etmeyi düşünen biri için zaten Bilkent sağladığı imkanlarla ve hocalara erişiminizle ülkede çalışma yapılabilecek en iyi üniversitelerden biri.

Umarım bir fikir verebilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekotor -- 17 Ocak 2019; 15:0:56 >

• (: sanane :) ( kullanıcısına yanıt
    http://w3.bilkent.edu.tr/www/ustun-basari-bursu-uygulama-esaslari/ buradaki koşullara bağlı olarak yapılıyor. Bir arkadaşımın sıralamada 2 kişi ile burs almayı kaçırdığını biliyorum o yüzden var böyle bir şey, evet :)

Bölümden bölüme, bölümdeki sıranızda not ortalamanızın etkisi değişiyor o yüzden "şu ortalamayı yap, şu bursu alırsın" demek gibi bir imkan yok. Linkte de görebileceğiniz üzere biraz detaylı bir sistem. Belli bir yüzdelik dilime girmeniz gerekiyor bölümünüzdeki insanlarla sıralandığınızda. Sonra da sıralamanıza göre belli bir oranda burs alabiliyorsunuz. Tabii her bölümün kontenjanı aynı olmadığı için birinde X kişiye, birinde Y kişiye burs veriliyor olabilir. O konu da bölümden bölüme değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekotor -- 17 Ocak 2019; 15:4:5 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.