< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi despinaleaxo -- 17 Ocak 2019; 2:32:52 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi despinaleaxo -- 17 Ocak 2019; 2:32:52 > |
Böyle sorular sormayın, teşekkürler.
|
1- Hazırlıkta sınıflar kalabalık değil, daha interaktif olması açısından oturma düzeni liseden farklıdır ve sınıflar 20-21 kişiliktir. Bazen kurlara göre değişerek 19 kişilik sınıflar bile olabilir. Bilkent Hazırlık'ın websitesi için;http://idmyo.bilkent.edu.tr/
2- Starbucks, coffee break, cafe inn, mozart cafe, fameo (tek n ile de olabilir hatırlayamadım:)) gibi mekanlar var, biraz pahalı buluyorum ben doğrusu fameo, mozart ve cafe inn'i. Yemekhanede iki farklı menü vardır; fiks ve alternatif menü. Fiks menü şu an 5.5 TL ve alternatif menü her zaman fiksin 2 katı fiyatındadır. Bu fiyatlara yemek için öğrenci kartınıza yükleme yapmak zorundasınız tabii ki. Yemekler ortalama bir devlet üniversitesinin yemekhanesine göre iyi ama geçmiş yıllarda hijyen konusunda çok fazla sıkıntı oluyordu bu yıl biraz daha azaldı ve denetimler arttı. 3- Ben kampüsteki ortamı seviyorum, kampüsü çok seviyorum zaten. Bu yıl 'DUMANSIZ KAMPÜS' uygulamasına geçildi, insanların sigara içebildiği alanlar olabildiğince daraltıldı 2022 yılı itibariyle kampüste sigara içmek yasaklanacak tamamen. Çok büyük bir kampüsümüz var, şehre inmeden birçok ihtiyacınızı karşılayabiliyorsunuz. Kışları çok çetin geçiyor 12'den sonra pek kimse bulamasanız bile sıcak zamanlar hareketlidir özellikle merkez ve mayfest çim alan. 4- Hazırlıkta devamsızlık çok fazla önemli. Hatta nottan çok daha önemli. Yeterli notu topladığınız halde devamsızlığınız kur saatinin %10'undan fazlaysa o kurda başarısız sayılıyorsunuz. Bölüm için ise devamsızlığın önemli olduğu dersler de var, olmayan dersler de. Genellikle hazırlıkta bir kur 200 saatten oluşur ve o kur boyunca 20 saat devamsızlık yapabilirsiniz. Geç kalmamak çok çok önemli, toleransları çok az hocaların. 1-2 dakika geç kaldıysanız, geç kaldınız. |
Mezun olunca kolayca iş bulunabiliyor. Ülkede iktisat mezunları arasında üniversitesi duyulduğunda cv'nin kenara ayrıldığı 3-4 üniversite var zaten. Haliyle ön plana çıkma konusunda önde Bilkent mezunları. Sonrası kişisel etkileyiciliğinize kalmış tabii.
İstanbul'da olmaması fiziksel olarak iş görüşmelerine giderken zorluk çıkarabilir, evet. Ne var ki 2019 senesinde hala bağlantı kurmak, insanlarla tanışmak, iş imkanlarını zorlamak için aynı şehirde bulunmak gibi bir kaide kalmadı takdir edersin ki. İnsanlar Amerika'daki şirketlerle yazışıp, anlık kararlar alabiliyor artık. Mektup gönderilip günlerce cevabının beklendiği bir devirde olmadığımızdan bu şehir mevzusuna takılarak kafası karışan gençlerin içleri rahat olmalı diye düşünüyorum. Refet hoca muazzam bir hoca, ondan alacağın ders lisans düzeyinde alabileceğin en doyurucu derslerden olacaktır, eminim. Fakat birine saygı duymak ve birini sevip, hafızanda iyi anmak ayrı şeyler. Negatif bir şey söylemiyorum, ama kendisini yalnızca akademik anlamda gelişirken örnek alacağın bir figür olarak görmen yararına olur diyorum :) Kendisinin lisans seviyesinde verdiği tek ders olan ECON 102'nin geçmiş dönemlerden birindeki ders kayıtlarını izleyerek ufkunu açmaya şimdiden başlayabilirsin, belki motive de eder :) Link : http://video.bilkent.edu.tr/course_videos.php?courseid=17 |
Bilkent’te ders alacağın Okan Tekman’ı dünya üzerinde hiçbir yerde bulamazsın hocam en basit örneğiyle :D
Bugüne kadar Koç ve Boun’daki arkadaşlarımın hazırlık eğitimlerine baktığımda Bilkent’in çok farklı yerde olduğunu söyleyebilirim. Zorlar evet ama bölüme geçince sen zorlanma diye zorlar. Bilkent’i kesin düşünüyorsanız en azından yazın biraz çalışmanızı tavsiye edebilirim |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-21B0EEEB6 -- 17 Ocak 2019; 2:23:15 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi despinaleaxo -- 17 Ocak 2019; 2:27:27 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi despinaleaxo -- 17 Ocak 2019; 2:51:37 > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekotor -- 17 Ocak 2019; 15:0:56 > |