Şimdi Ara

Bilişim Teknolojileri Alanı İyi mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
12.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar . Ben 9. Sınıfa geçtim . Ama Tercihte Neleri Yazacağımı Bilemiyorum . Yani Matematiğim 3.5 yada 4 gibi civarlarda . Sbs Ortalamam 342 puan Bu Puana Bilişim Teknolojileri oluyor . Yani gidipte Pişman Olan akrabalarım var . Ne Yapmalıyım . Allah Rızası İçin Bi Yardımcı olun . Ben Bilgisayarı İyi Biliyorum . Ne Yapmalıyım ? Ne olur Bi Yardımcı olun :(

• aynı yeri karedşimde tutturmuş ama bilgisayarı şu şekilde düşün okul bitince hangi üniversiteleri okumak ıstıyorsun hadı okudun bıttı bu alanda neler yapabılırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

aynı yeri karedşimde tutturmuş ama bilgisayarı şu şekilde düşün okul bitince hangi üniversiteleri okumak ıstıyorsun hadı okudun bıttı bu alanda neler yapabılırsın

İşte Kardeşim Bende Size Onu Soruyorum . Çalışırsam İyi Bi Yere GElebilirmiyim ?
  • Bence önü açık bi okul bu liseden sonra mutlaka bilg. mühendisliği okumalısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

Bence önü açık bi okul bu liseden sonra mutlaka bilg. mühendisliği okumalısın

Teşekkür Ederim . ama Bilgi Mühendisligi İyi mi ? Yani İyi Para Kazanabilir miyim ?
  • arkadaşım ben bilişimden mezun oldum . Söyle biraz kaba taslak özet geçeyim sınıfı . Sınıfta bilgisayar okumaktan memnun sadece 5-6 kişi vardı . Gerisi sadece lise olsun ne olursa olsun diye gelmiş :) alan dersleri girince zorluk çekmeye başladılar . Keşke gelmeseydik diyenler çok oldu . Ben bölümümden gayet memnun bir şekilde mezun oldum şu anda yazılım müh okuyorum . Bilgisayarda herşey sana bağlı . Eğer kendine programlamayı yapabileceğine güveniyorsan iyi para kazanırsın . Ama ben devlet işi olsun rahat edeyim dersem farklı bölüm seç derim . Şu anda bile bilgisayar mezunları 90 küsur kpss ile alınıyor . Yani devlet hemen hemen kapalı :) ama bilgisayar muhendisligine gidip Kendimi sürekli geliştirecem dersen iyi para kazanırsın :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoCkBanG

arkadaşım ben bilişimden mezun oldum . Söyle biraz kaba taslak özet geçeyim sınıfı . Sınıfta bilgisayar okumaktan memnun sadece 5-6 kişi vardı . Gerisi sadece lise olsun ne olursa olsun diye gelmiş :) alan dersleri girince zorluk çekmeye başladılar . Keşke gelmeseydik diyenler çok oldu . Ben bölümümden gayet memnun bir şekilde mezun oldum şu anda yazılım müh okuyorum . Bilgisayarda herşey sana bağlı . Eğer kendine programlamayı yapabileceğine güveniyorsan iyi para kazanırsın . Ama ben devlet işi olsun rahat edeyim dersem farklı bölüm seç derim . Şu anda bile bilgisayar mezunları 90 küsur kpss ile alınıyor . Yani devlet hemen hemen kapalı :) ama bilgisayar muhendisligine gidip Kendimi sürekli geliştirecem dersen iyi para kazanırsın :)

saolun teşekkür ederim . Yani Bilgisayar Kullanmayı Çok Seviyorum . Ama Bilgisayar Mühendisi Olunca Nerede Çalışıcam ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dediğim gibi herşey Sende bitiyor . Sen lisede orta derecede projeler geliştirip yarışmalara katılırsan ismin yavaş yavaş duyulur . Çevreni yazılım üzerine kurarsan daha rahat edersin . Bilgisayar mühendisliğinde proje geliştirmeye devam edersin . Senin iyi bir şirkete gireceğini rahatlıkla söyleyebilirim . Sonuç olarak mühendis artık sadece diploma da belli oluyo . Sende aynı ekipte çalışıyorsun şirkette mühendiste:) iş dediğim gibi Sende bitiyor

• quote:

dediğim gibi herşey Sende bitiyor . Sen lisede orta derecede projeler geliştirip yarışmalara katılırsan ismin yavaş yavaş duyulur . Çevreni yazılım üzerine kurarsan daha rahat edersin . Bilgisayar mühendisliğinde proje geliştirmeye devam edersin . Senin iyi bir şirkete gireceğini rahatlıkla söyleyebilirim . Sonuç olarak mühendis artık sadece diploma da belli oluyo . Sende aynı ekipte çalışıyorsun şirkette mühendiste:) iş dediğim gibi Sende bitiyor

Peki Sen Bilişimden Mezun oldun . Memnunmuşsun . Peki Şimdi Ne Yapıyorsun ?
  • ben memnunum sıkıntım yok :) proje olarak fazla birşey yapmadım yattım sürekli :) şimdi keşke proje geliştirseydim lisede diyorum . Şimdi yazılım müh 1.sınıfım bakalım önümüzde 4 sene var :) projeye çok önem vermeyi düşünüyorum bundan sonra

• quote:

ben memnunum sıkıntım yok :) proje olarak fazla birşey yapmadım yattım sürekli :) şimdi keşke proje geliştirseydim lisede diyorum . Şimdi yazılım müh 1.sınıfım bakalım önümüzde 4 sene var :) projeye çok önem vermeyi düşünüyorum bundan sonra

tmm teşekkür ederim . Ben Bilişime Gideceğim o zaman . Ama Tercih Yaparken Turizm & Otelciliği Bide Radyo Televizyonu Yazayım . Hangileri tutarsa Seçimimi Yaparım . Tekrar Teşekkür Ederim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: qRadeLive

quote:

ben memnunum sıkıntım yok :) proje olarak fazla birşey yapmadım yattım sürekli :) şimdi keşke proje geliştirseydim lisede diyorum . Şimdi yazılım müh 1.sınıfım bakalım önümüzde 4 sene var :) projeye çok önem vermeyi düşünüyorum bundan sonra

tmm teşekkür ederim . Ben Bilişime Gideceğim o zaman . Ama Tercih Yaparken Turizm & Otelciliği Bide Radyo Televizyonu Yazayım . Hangileri tutarsa Seçimimi Yaparım . Tekrar Teşekkür Ederim .

ağ işletmeciliği oku birde cisco sertifikası havada kaparlar seni

• kardeş ilk okuldaki şişirilmiş mat notlarına bakma bence lise1 matematiği zor.. bu arada ben programlamadan falan pek anlamam ama bi arkadaşım ciddi seviyede matematik zekan olması lazım demişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: YouAreMyDream

quote:

quote:

Hocam nerede kapıyorlar ya , Cisco - HP - Enterasys - Juniper bilgim var sınavlarına girsem her türlü sertifikasını alırım CCNA , HP AIS vb .. 800 TL maaşla havada kapıyorlar .. Hayat böyle ..

Ayrıca matematiği düşük bir insana mühendislikten bahsediyorsunuz , meslek lisesine (teknik yada atl farketmez) giden bir arkadaş myo'ya mahkumdur. Ozel universiteye gitmediği sürece bir myo'ya gider. Önlisans diplomasını alır ,mesleğinde iş bulamaz başka alana yönelir ve hayatını sürdürür ...

Bence elektrik alanına git sonra 2 yıllık elektronik haberleşmeyi bitir. Hedefim buydu ama olmadı.

Hayatta başarılar.

• @operator11

yanlış düşünüyorsun . Bir insan anadolu yada Fen lisesine gitti diye Üniversite kazanmıyor . Azimle çalıştıkları için kazanıyolar . Üniversite hayal ederek değil çalışarak kazanılıyor . Tabi ki meslek lisesinin şansının az olması göz önünde bulundurulması gereken bir Durum . Fakat sen çalışmak istersen lise 1de çalışmaya başlayıp Fen liseleri ile yarışacak düzeye gelirsi

• bölüm olarak önerebileceğim uçak bakım alanı var . Sbs puanı ile yerleşme ihtimalin düşük fakat diploma ile deneyebilirsin . Uçak bakımda iş bulma olasılığı daha fazla bildiğim kadarıyla

• quote:

Orijinalden alıntı: operator11

quote:

quote:

quote:

Hocam nerede kapıyorlar ya , Cisco - HP - Enterasys - Juniper bilgim var sınavlarına girsem her türlü sertifikasını alırım CCNA , HP AIS vb .. 800 TL maaşla havada kapıyorlar .. Hayat böyle ..

Ayrıca matematiği düşük bir insana mühendislikten bahsediyorsunuz , meslek lisesine (teknik yada atl farketmez) giden bir arkadaş myo'ya mahkumdur. Ozel universiteye gitmediği sürece bir myo'ya gider. Önlisans diplomasını alır ,mesleğinde iş bulamaz başka alana yönelir ve hayatını sürdürür ...

Bence elektrik alanına git sonra 2 yıllık elektronik haberleşmeyi bitir. Hedefim buydu ama olmadı.

Hayatta başarılar.

dostum bende atl bilişim mezunuyum.kesinlikle çok yanlış düşünüyorsun geçen sene mezun olduk.27 kişilik sınıfımızdan 8 kişi 4 yıllık bölümlere gitti önümde oturan arkadaşım türkiye 48.si oldu.bu yılda ben dahil bi 10 kişi daha 4 yıllıklara gidecek sanırım sınıfımızdan.öyle abuk subuk bölümlere de değil yani bilgisayar mühendisliği elek-elektronik mühendisliği yazılım mühendisliği gibi bölümler.polis ve astsubay olanları saymıyorum bile.sınıfta ki 2 kız da öğretmenliğe gitti.yani myo gibi bi durum yok.bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım.

dipçik not: sen kendini geliştirememişsen elbette ki 800 tl'ye talim edersin.bu yıl akınsoft'tan çağırıldım.mülakattan sonra 1800 tl başlangıç teklifi geldi ancak üniversite okumak istediğim için gitmedim.

• quote:

@operator11

yanlış düşünüyorsun . Bir insan anadolu yada Fen lisesine gitti diye Üniversite kazanmıyor . Azimle çalıştıkları için kazanıyolar . Üniversite hayal ederek değil çalışarak kazanılıyor . Tabi ki meslek lisesinin şansının az olması göz önünde bulundurulması gereken bir Durum . Fakat sen çalışmak istersen lise 1de çalışmaya başlayıp Fen liseleri ile yarışacak düzeye gelirsi

Hocam 4 yıl lise hayatım boyunca İzmir içinden neredeyse tüm liselere gitmişliğim vardır. Söylemek istemiyorum ama okul birincisiydim 4 yıl üst üste , tüm eğitim sistemini biliyorum hatta yaşadım. Mesleğe adım atmış bir arkadaşın direkt büyük hayaller kurması tabi ki hüsran olacaktır. Şimdi bilmiyorum okudunuz mu okuyor musunuz bölüm nedir falan ama sizde göreceksiniz veya görmüşsünüzdür.

Hedef koymak çok güzel birşeydir . Ama bazen kendini kandırmamak gerekir. Piyasayı inceleyin biraz. Staj yaptığım ve çalıştığım yerlerde bir sürü mühendislik okuyan , myo okuyan ve lisede okuyan arkadaşlarla tanıştım. İş mühendisliktir şudur budur okumakta değil. İş bilgiylede olmuyor aslında..

Çok çok çok güzel bir üniversiteye yerleşirseniz buna birşey diyemem. Ama gerisi hikayedir .. Bence böyle , karşı çıkanda olabilir , herkes kendine göre haklıdır.

Bir mühendisi asgari ücretle çalıştırırsanız bu ülke nereye gider bilmiyorum.. En iyisi okusanız bile tanıdığınız olmadığı sürece iyi bir yere giremeyeceğinizi , tanıdığınız olmadığı takdirde mesleğinizle alakası olmayan başka bölümlerde çalışacağınızı unutmayınız.

Azda olsa tecrübeli biri olarak konuşuyorum.

Şunu söyleyeyim birde , benden önceki okul birincilerimiz (3) öğretmenliğe , ben myo ya , benden sonraki ise özel üniversitede mühendisliğe girdi. Daha önceki mezunlarda atanamadı ve asgari ücretle çalışıyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: ramiskalkan

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayatta başarılar.

dostum bende atl bilişim mezunuyum.kesinlikle çok yanlış düşünüyorsun geçen sene mezun olduk.27 kişilik sınıfımızdan 8 kişi 4 yıllık bölümlere gitti önümde oturan arkadaşım türkiye 48.si oldu.bu yılda ben dahil bi 10 kişi daha 4 yıllıklara gidecek sanırım sınıfımızdan.öyle abuk subuk bölümlere de değil yani bilgisayar mühendisliği elek-elektronik mühendisliği yazılım mühendisliği gibi bölümler.polis ve astsubay olanları saymıyorum bile.sınıfta ki 2 kız da öğretmenliğe gitti.yani myo gibi bi durum yok.bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım.

dipçik not: sen kendini geliştirememişsen elbette ki 800 tl'ye talim edersin.bu yıl akınsoft'tan çağırıldım.mülakattan sonra 1800 tl başlangıç teklifi geldi ancak üniversite okumak istediğim için gitmedim.

Arkadaşım düşüncem değil bu , gerçeğin ta kendisi. Bizim sınıf 19 kişiydi ve 9 kişi 4 yıllık bölüme gitti. Bilg. müh. giden bir arkadaş xx firmasında hat satıyor şuanda "hattınızı taşıyalım mı ?" diyor. Üniversiteye yerleşmedin sanırım , yerleştikten ve bitirdikten sonra anlayacaksınız zaten.

Ayrıca kendini geliştirmek kelimesini keşke yazmasaydın , Yukarıda Cisco - HP - Enterasys - Juniper bilgim var dedim, hiçbir okulda bunları öğrenemezsiniz. 3 yıldır kafamı patlatarak öğrendiğim şeylerdir. Bunları bilen biri şu anda min 2000 ile çalışması gerek. Ama herşey göründüğü gibi değil arkadaşım.

Liseyi bitirmişsin ve akınsofttan 1800 teklif gelmiş. Hayırlısı olsun , yazılım oku bitir 3000 olsun o maaş değil mi?

Başarılar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ramiskalkan

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayatta başarılar.

Arkadaşım düşüncem değil bu , gerçeğin ta kendisi. Bizim sınıf 19 kişiydi ve 9 kişi 4 yıllık bölüme gitti. Bilg. müh. giden bir arkadaş xx firmasında hat satıyor şuanda "hattınızı taşıyalım mı ?" diyor. Üniversiteye yerleşmedin sanırım , yerleştikten ve bitirdikten sonra anlayacaksınız zaten.

Ayrıca kendini geliştirmek kelimesini keşke yazmasaydın , Yukarıda Cisco - HP - Enterasys - Juniper bilgim var dedim, hiçbir okulda bunları öğrenemezsiniz. 3 yıldır kafamı patlatarak öğrendiğim şeylerdir. Bunları bilen biri şu anda min 2000 ile çalışması gerek. Ama herşey göründüğü gibi değil arkadaşım.

Liseyi bitirmişsin ve akınsofttan 1800 teklif gelmiş. Hayırlısı olsun , yazılım oku bitir 3000 olsun o maaş değil mi?

Başarılar.

teşekkürler dostum bende zaten onun için üniversite okumak istiyorum.aklını kullanan bi insan kesinlikle 800 tlye talim etmez.ben bunu söylemek istedim.bilgisayar mühendisliği bitiren arkadaşın demek ki eline geçen fırsatları kullanamamış.elbette hayat toz pembe değil ancak işini bilen bi adam asla aç kalmaz.hat taşıyacağına bi bilgisayarcı açsa daha çok kazanır emin ol.sadece kendine güvenmek ve cesur olmak gerekli.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.