Herkese merhaba bu diyotları bilen var mı ? internette isimlerini arattım pek bilgi bulamadım ![]() ![]() |
bilinmeyen smd diyot

-
-
Diyotların üstünü net okunacak şekilde temizleyin. Yardımcı olurum.
-
1500 wattlık tvs diyot galiba
https://www.s-manuals.com/pdf/datasheet/1/_/1_5smcxxat3_on.pdf
www.s-manuals.com
Marking of electronic components, SMD Codes 6V, 6V8A. Datasheets 1.5SMC6.8AT3, BCW65CR.https://www.s-manuals.com/smd/6v -
sizi bekletdiysem kusura bakmayın bildirim gelmemiş
-
tamadır temizleyebildigim kadar temizlemeye çalışacağım diğeri önemli değil çatlak olanı önemli tabi aynısını bulabilir miyim oda bir muamma
-
anahtarlama diyotu galiba bu resimler hdd control kartın bir diyot resmi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi layk5t -- 18 Mart 2022; 1:34:45 > -
-
https://www.s-manuals.com/smd/6v
6v8a kodu ile bakınca tvs diyodu olarak görünüyor , devrede koruma amaçlı bulunuyorlar , avometre ile kontrol etme şansın varsa bi kontrol et tek taraflı iletimde olmalı çatlamış olan ise 2 durumda da değer vermemeli yada 2 durumda da değer verir
6v8a linkten temin edebilirsin , çatlak olanda muhtemelen benzer eleman fakat bulunduğu hattın voltaj değerine göre farklı voltajda çalışıyo olabilr
-
elimdeki avo metre baya sıkıntılı diyot kademesinde deneme yaptığım zaman çatlak olan ya 0 değerini verdi ayda 001 değerini verdi her 2 taraf içinde böyle dğer sağlam olduğunu düşündüğüm diyot da aynı sonucu verdi gerçe başda baya bir değer gösterdi sonra 0 değerini gösterdi olmazsa pilini değiştirip bir dene daha yaparım
muhtemelen diğer diyotu 1SMB13AT3 bu olsa gerek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi layk5t -- 18 Mart 2022; 3:43:47 > -
çatlak olanın o değeri vermesi arızalandığını gösteriyor , kısa devre olmuş onu söküpte hdd çalıştırabilirsin aslında o sadece olası voltaj dalgalanmalarında kartı korumak için
-
öylemi valla öyle çalışacaksa çok iyi olur zaten direk fişten elektirik almıyorum güç kaynağından alıyorum ki bu güç kaynağı baya gelişmiş kolay kolay bişey olacağını düşünmüyorum olurda muadil bir diyot bulursam takarım ama çalışacaksak sa sökmeyi bir deneyim
şöyle ek bir bilgi vereyim be hdd ben sata to sub çeviriciden 12v ile çalıştırıyorum 3.5 inç olduğu için 5v çalışmıyor
control kartın tam resimlerini bırakıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi layk5t -- 18 Mart 2022; 14:44:26 >
-
Merhaba
söylediğniz gibi oldu diyotu sökünce çalıştı hdd usb yolula pc bağlı onuda 12v ile besliyordum pc bağaladan önce 12v verdim elimle control ettim ısınan bir parça var mı diye yok hiç bir parça ısınmıyor
aslında sorunum düzeldi ama bunu böyle bırakmak tabi riskli olacaktır gerçe kısa devre korumalı ve sigortalı bir güç kaynağın dan çalıştırıyorum birşey olamyabilir ya yinede sizin fikrinizi almak isterim böyle kullananmam bir sorun teşgil eder mi
eğer ki ediyorsa buraya muadil bir parça olarak ne takabilirim ?
-
merhaba
eğer hdd önemli dosyaların varsa kesinlikle böyle kullanmanı tavsiye etmem , o diyot ters giden bir durum olmuş ki kısa devreye düşmüş , bu duruma tekrar düşmeside olası her ne kadar kısa devre korumalı psu kullanılsa bile bu tekrar oluşmaz diyemiz o açıdan her zaman ekstra tedbir alınmalı , o yüzden ben o diyodu söktüğünüz yere ekleyin derim , hurda hdd kartlarda benzer kısımlarda aynı parçalar kullanılır genelde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 18 Mart 2022; 18:40:40 > -
Selamlar
Aslında hiç bir sorun yoktu ben hdd giden voltajı kesmeden direk voltajı artırınca(bir dimmer devresi vardı onun testi için artırdım) olanlar oldu kısa devre alarımı devreye girmese muhtemel geri kalan parçalarıda yakacaktı
HDD windows dışında Unix tabanlı bir işletim sistemi var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi layk5t -- 18 Mart 2022; 19:57:44 > -
Datasheetinden muadili bulunabilir. Uygun olmayan gerilim her ne ise, onu kesecek bir zener diyot düşünülebilir. ancak zaten muadil vardır ve ugun değerler tespit edildiğinde uygun eleman her şekilde eklenebilir. Hangi gerilimde sınırlanması gerektiği önemli.
-
merhaba
elektironik bilgim fazla yok üstüne arızalanan diyotun ismini bile tam bulamadık ki 2 muhtemel diyoru internette araştırdığımda bilindik bir site bile çıkmadı
olurda elime bir hurda hdd geçerse ondan alacam yada diyotun tam ismini elde edip muadil arama girişimine girecem artık hangisi olursa
-
Uzan arkadaşlar çok daha iyi yardımcı olur.
Hangi gerilimin müdahale edilmesi gerekli gerilim olduğu belirlenmeli. O sınır özellikte zener diyot takılması düşünülebilir, eğer uygun malzeme direk bulunamazsa.
Ancak zaten kısa devre yaparak fazla gerilimi sıfırlayan bir sistemse, bahsedildiği gibi olmadığında da çalışır ve güç kaynağı güvenli ise idare eder. Regülatör dediğimiz gerilim düzenleyici parçalar var, onlar da kombine edilebilir ama gerekirse tabii. 7805 bir regülatördür mesela.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X