Şimdi Ara

Bilimsellik ve Dogmatizm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilimsel bilgi yanlışlanabilir bilgiyse gerçek doğrudan bahsedebilir miyiz yoksa doğruya en yakın bilgiden mi bahsederiz? Bence yöntem itibariyle gerçek değil gerçeğe en yakın bilgi olarak kabul edilmelidir. Çünkü bir bilgiyi doğru kabul etmek sanırım dogmatizme kaçıyor. Bilgi üretemeyen sadece bilginin parçası olan bir varlık için her karar aslında dogmatiktir. Çünkü bilgiye atfedilen bilginin ürünüdür. Dolayısıyla seçim aslında dogmatizm ve diğeri arasında yapılmaz. Seçimler tüm dogmatik bilgiler üzerinden yapılır

Şöyle düşünün ben bir resim yaptim o resim üzerinde yorum yapilabilir gerçeğe yakin olabilir fakat bu yorum asla benim düşüncem olamaz. Dolayisiyla gerçek diye kabul ettiğim herşey dogmatiktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pinopierluigi -- 6 Aralık 2016; 1:33:40 >

• İlim bir nokta idi, cahiller onu çoğalttı
  • ateizm ruh tanımam teizm yaradanı bulamam olsun. ikisi de aynı şeyi anlatır.

şimdi bu kadar basit bir durumu kasıtlı çarpıtan zihniyet neyi gizler. ateizm aynı zamanda teizm ise mesela santraç oynuyoruz diyelim (ki bir ateistle asla oynamam) adam benim beyaz taşımla oynayıp siyah taş da benim deyup hangi ilahi (teist) yaklaşımı tartışacak.

dogmatik düşünce teist ise argumansal denkliği zaten ateistte denk düşer. tesit ateistin iman etmiş hali ya da etmeye meyilli halidir. ateist iman etse ne olur teist olur.

buradan şunu anlıyoruz ateistin imanı denk değildir islama.

her şeyi çarpıttıkları için her tanımı da doğru olduğundan kabullenmesi zordur belki ama a teist yaratıcıyı inkar eden değil bulan kişiyi tanımlar. neye göre teiste göre. teist yaradanı arayan haldir.

şimdi ateist diyor ki teist (yani ateistin iman sahibi olmuş hali) bu bulsa bulsa yaradan diye beni bulur.

ateistin ilahı zaten anne babası.

şimdi ateistin diyn ahlak argumanındaki yeri benim ahlakımı düzeltmek olsa anlarım. kendi anne baba kavramını anlatan kimse zaten onların kopyası ise ateist iman etse teist olsa kendine iman eder. ateist iman et der ancak yaradanı ara demez beni bul bana iman et der.
    yaradanı inkar edenin yaradanı kendisidir.
    yaradanları da varmış.
    bu nasıl atesit.
    bu yaradanı bulmuş olanı. şimdi bunu tekrar teist yap başka yaradan ara falan felan.... kısır döngü dogmatizm.

ateiste anlatılacak bir islami arguman yoktur.

dogma kısır döngü falan feşman bunların hepsi ateistin ürünüdür. ateist diyn argumanının kendi teistliği ile okur diyne kendi değerini empozeye çalışır ve kendisi sıyrılacam derken bir de bakmışsınız ki anne gibi yüce bir kavram kalmış. işte bu ateizmin insani yönünün anlatımı olarak medeni unsurudur da bu anne ateistin zatının ta kendisine evrilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 6 Aralık 2016; 15:56:24 >

• Eğer ateist aynı zamanda darwinci ise evrimsel süreçte dnassl hakikat olarak hanuman denen ilahı onerebilir.

Zeus tanri binlerce ilah değil.

Bu açıdan ateistten oğrenilecek diyn hindu diynleri gibi duruyor. O kadar oku yaz çiz matematik fizik akıl mantık buraya çıksın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.