Şimdi Ara

Bilimsel hazırlık ve okuldan atılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bu dönem YTÜ işletme yüksek lisans programına kayıt yaptırdım. İlk yarı yılda 6 dersim var ve sınav programı her gün ayrı dersin sınavı olacak şekilde belirlenmiş. Çalıştığım için her gün yarım gün izin almam mümkün değil bu yüzden okulu bırakma kararı aldım. Ancak bir yandan da askerlik tecilim Aralık ayında bittiği için okuldan atılırsam başka bir okula kayıt yaptırma şansım olmayacak ve muhtemelen askere gideceğim. Yönetmeliğe göre:

    "Bilimsel hazırlık programında geçirilecek süre en çok iki yarıyıldır. Yaz öğretimi bu süreye dahil edilmez. Bu süre dönem izinleri dışında uzatılamaz ve süre sonunda başarılı olamayan öğrencinin ilişiği kesilir. Bu programda geçirilen süre yüksek lisans veya doktora programı sürelerine dahil edilmez."

    1 sene okuma hakkım olduğunu anlıyorum burdan ancak 2. dönem dersi 1. dönem dersinin devamı olan derslerde, dersi alabilmek için ilk dönem dersini geçme şartı var. Benim de ikinci dönem 1 dersim var ve bu da ilk dönemdeki bir dersin devam dersi. Yani 2. dönem hiç ders alamıyorum. Bu durumda zaten bilimsel hazırlıkta başarısız olacağım kesin olduğundan dolayı beni yarı dönemde okuldan atma ihtimalleri var mıdır? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 5 Kasım 2016; 2:9:10 >







  • Hocam ben de şu anda bilimsel hazırlık almaktayım. Maalesef şartları ağır. 2.50 ortalamayı yakalamak ve ayrıca hiçbir dersten kalmamak şartı aranıyor. Uzatma olayı yok.
    Pamuk ipliğine bağlı okuyoruz. Her an kovulacakmışız gibi.
  • Ben de aynı sorunun cevabını aramaktayım. YTÜ sağolsun kol gibi bir bilimsel hazırlık koymuş. Lisanstan daha ağır neredeyse şartlar.
  • Arkadaşlar bu söylediklerinizi nereden öğrendiniz valla korkuttunuz beni ben daha önce incelediğimde şöyle birşey bulmuştum siz de bir bakarsanız . YTÜ lisansüstü eğitim-öğretim yönetmeliği senato esasları 2.bölüm madde9 (9) şunu diyor

    Bir öğretim yılı içinde gerekli AGNO’yu sağlayamayan bilimsel hazırlık öğrencisi yeterli
    AGNO’yu sağlayıncaya kadar aldığı bilimsel hazırlık derslerini tekrarlar. Bu süre öğrencinin azami
    lisansüstü öğrenim süresinden sayılır.
    http://www.sbe.yildiz.edu.tr/images/files/Senato%20Esaslar%C4%B1-2015.pdf bu da link

    acil dönün bu mesajıma lütfen bunu öğrenmem lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosescycy -- 4 Aralık 2016; 9:4:14 >




  • Hocam bu 2014e ait. Bu sene değişti bu artık 1 sene sonunda 2.50 ortalama ile tüm dersleri geçemediyseniz atılıyorsunuz. Ama yarı dönemde de devamsızlık vs ilet atılma var mı ben bunu merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YTÜ Yayınlanan yeni yönetmeliğe ve senato esaslarına baktınız mı ? Geçici bir madde var şöyle yazıyor bu yönetmeliğin yayınlandığı tarihten önce (21.12.2016) herhangi bir lisansüstü programa kayıt yaptıran öğrencilere bir defaya mahsus tanımlı azami süre kadar ek süre verilir yazıyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mosescycy kullanıcısına yanıt
    tanımlı azami süre nedir hocam?
  • Tanımlı azami süre bilimsel hazırlık için 1 yıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mosescycy

    Tanımlı azami süre bilimsel hazırlık için 1 yıl

    Anladım, bölümü arayıp konuşacağım hocam. Eğer bilimsel hazırlığı da kapsıyorsa benim için çok çok iyi olur. Teşekkür ederim bilgi için.
  • Konuştunuz mu Hocam bölümle ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mosescycy kullanıcısına yanıt
    hocam mail de yazdım, telefonla da en az 30 kez aramışımdır. Ulaşamıyorum. İşten izin alıp gitmem de mümkün değil bu aralar. Her gün arıyorum ama düşmüyor telefon. Ne yapıcam bilmiyorum açıkçası
  • Valla ne olacağı belli değil ben kaç gündür uğraşıyorum bir dersim kaldı enstitüye gidiyorum farklı şey söylüyor kaldığınız ders yerine ders verilecek diyorlar bölüme gidiyorum bölüm başkanı bana ders vermeyin dediler diyor . Bi yaz okulundan alabilirsiniz diyorlar başka bi gün gidiyorum bizde yaz okulu yok diyor başka üniversiteden alırım diyorum bilmiyorum diyor her gittiğimde farklı şeyler söylüyorlar anlamadım ne olacağını arkadaş bi yönetmelik değişti işler karıştı

    Enstitüyü arayacaksan 0212 383 31 16 dahili 1 öğrenci işler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosescycy -- 13 Şubat 2017; 19:24:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mosescycy kullanıcısına yanıt
    En son yüksek lisansların yaz okulundan ders alamayacağı yazıyordu yönetmelikte ama değiştiyse olabilir. Yani hocam ben eğer okuldan atılırsam direkt olarak askere gitmem gerekir, kayıtlar eylülde, asker kaçağı konumuna düşüyorum. Yani devlet okullarına güvenmiyorum çünkü gerçekten bilmiyorlar. Bana 1 sene daha hakkın var der, özellerin kayıtları biter sonra alamadığım ortaya çıkar ve ortada kalırım. En kötüsü de yapacak hiç bir şeyim olmaz bunu telafi etmek için. 1 haftadır düşünüyorum acaba hiç yıldızla konuşmadan nişantaşı üniversitesine kayıt mı yaptırsam diye... Son kayıtta 23 şubat. Numara için teşekkürler, bu sosyal bilimler enstitüsü mü hocam? Ben 0212 383 31 15 bunu arıyorum ve direkt meşgul çalıyor hep. Maillere de cevap yok yani gerçekten çok sorumsuzlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 13 Şubat 2017; 23:16:5 >
  • Süre falan vermiyorlarmış orası kesinleşti. Onun dışında kaldığımız dersleri yerine ders mi verecekler yaz okulunda ders almamıza izin verecekler mi ? Orası şüpheli her gün enstitüye gidiyorum sizi mağdur etmeyecez diyorlar bölüme gidiyorum başka şeyler söylüyor bölüm başkanı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende yeni yüksek lisansa kaydoldum banada bilimsel hazırlık kitlediler 4 ders verdiler. baharda 4 önümüzdeki güzde 4 ders. şimdi ben derslere sınavlara giricem kalıcam acaba hemen hazirandamı atılırım yoksa güzden de dersleri alırım gelecek sene ocaktamı atılırım ?
  • O konuda net bir şey Yok sen işi şansa bırakma en iyisi . Yarın sbe yönetim kurulu bilimsel hazırlık öğrencilerinin durumunu görüşecek karar orada çıkacak bu dönem atılacak mı öğrenciler vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mosescycy kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de aradım aynı şeyi söylediler, karara bağlı falan diye. Dedim ne zaman belli olur. Bilmiyordu. Yarınmış.. bekleyelim madem
  • Ama bir de şöyle bir şey var biz eğer bu dönem atılırsak resmen mağduruz. Nisanda YÖK yönetmeliği değiştirmiş kimse bize bahsetmiyor yönetmelik değişikliğinden ben sbe.yildiz a giriyorum hala eski yönetmelik 2.vizelerde öğrendim ben yönetmelik değiştiğini sonra kasımda mı aralıkta mı ne yenisini yayınlıyorlar çok saçma enstitünün bana attığı mail duruyor 29 Eylül'de ben sormuşum bilimsel hazırlıktan atılma var mı diye yine bana eski yönetmeliği göndermişler eğer bir olumsuz karar çıkarsa ben hakkımı sonuna kadar ararım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mosescycy kullanıcısına yanıt
    Ben yine ders kaydımı yaptım, ilkinden kaldığım dersin ikincisini verdi sistemde ama bakalım. Karar sonucu için öğrenci işlerini arıyorum her saat başı, senin daha önce haberin olursa buradan iletebilir misin hocam rica etsem?
  • Ben bugün yine gitmeyi düşünüyorum enstitüye öğrenirsem yazarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.