Arkadaşlar ben ilerde bilim insanı olmak istiyorum şu an lisede okuyorum şu andan itibaren hangi yolları izlemem gerekiyor hangi bölümleri okumam vs. yardımcı olursanız çok sevinirim.
bilim insanı ne demek bilmiyorum :S eğer demek istediğin bilim adamı ise onun özel bir bölümü diye bişey yok belli alanda araştırmalar yapıp kendini ilerletmen lazım ki üniversitede A bölümünü okuyup da hiç alakasız olan B alanıyla ilgili çalışmalar yaparak kendini geliştirisin bence bunun için çalışmayı ve araştırmayı çok sevmen lazım yani yapacağın çalışmaların hiçbirinde armut piş ağzıma düş olmayacak :) şimdiden kolay gelsin başarılar :)
quote:
Orijinalden alıntı: bae123
Arkadaşlar ben ilerde bilim insanı olmak istiyorum şu an lisede okuyorum şu andan itibaren hangi yolları izlemem gerekiyor hangi bölümleri okumam vs. yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bilim adamı ne demek ? Bilim adamı diye bir meslek yok.
Fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya .. tonla bilim alanı var. Bir de bunların alt dalları tabi. Ne istediğini öğren önce
Türkiye'de bilim insanı olmak kadar GERİZEKALICA bir iş yok. Yine de yapılması gereken şey temel bilimler okuman. Fizik-Matematik-Kimya gibi. Özellikle Fizik-Matematik, Biyoloji-Fizik çift dallarını yaparak iyi şeyler yapabilirsin. Ama ülkemizin gerizekalı insanları bundan anlamaz, git mühendis ol para kazan, kral sensin. Daha lisans seviyesindeyken kaliteli dergilerde bilimsel makale yayımlayan, ilk 100e filan girip fizik okuyan arkadaşlarım için üzülüyorum ve umut ediyorum ki bilim insanı olmak isteyen tek bir birey bu kokuşmuş ülkede kalmasın. Bu ülkede bilim insanı olmaya çalışmak demek süper bir zekayı çöpe atmak demek. Olur da yurtdışına gidemezsin çeşitli sebeplerden ötürü, maddi manevi, kafayı yersin. Bu ülkeden de bu ülkenin halkından da hiçbir şey olmaz.
tesekkurler bilgiler için
Boğaziçi'ni seçerek başlayabilirsin. :)
Şaka bir yana "bilim adamı veya insanı" olmak diye bir şey kalmamıştır. Her ne kadar medya vs. çok kullansa da meslek tabiri olarak yanlıştır.
Senin kast ettiğin "akademisyen" olmak bence. Uluslararası alanda bir akademisyen olmak için Türkiye'de belli başlı üniversitelerde eğitim alman gerek. Bu üniversiteler de Boğaziçi, ODTÜ, Bilkent gibi üniversitelerdir. Küçümsemek istemem ama Anadolu'daki üniversitelerden uluslararası alanda bir akademisyen çıktığını pek nadir görüyoruz. Bu yüzden en başından gireceğin üniversiteyi iyi seçmen gerek.
Öncelikle fizik kimya biyoloji matematik gibi alanlardan birini secmen lazım daha sonra bunları basarıyla bitirip yurt dısında iyi bir universitede master ve doktora yapman lazım arastırman lazım herseyi sorgulaman lazım emek lazım :)) doktordan bile fazla calısman gerekli inşallah bende olucam :)) He yurtdısı dedikte her üniversiteden yurtdısına cıkamazsın cıkarsında erasmus la yarı dönem öyle olmaz kesin Boğaziçi Bilkent Koç gibi üniversitelerden mezun olman gerekli Odtu geride kalıyor biraz yurt dısında ama ilk dedigim 3 üniversite cok ön plandadır :)) kolay gelsin