Şimdi Ara

Bilgisayarsız programlama öğrenme vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar olmadan telefon kullanarak programlama yada bu tarz şeyler öğrenmek mümkün mü? Çok acıklayıcı olmadı biliyorum. İleride bilgisayar mühendisligi okumak istiyorum ama pc'im yok. Telefona indirdiğimiz programlarla vs. programlama öğrenebilir miyiz yada o tarz şeyler. O tarz şeyler derken bilgisayar mühendisine fayda sağlayacak şeyler. Pek bilgim olmadığı için biraz saçmaladım umarım anlamışsınızdır.

• Bilgisayar okula baslamadiysan gerek olmayabilir. Telefondan makale okur programlama dilleri hakkinda genel bilgileri ogrenir terimlere yabanci olmadan 1.sinifa baslarsin. Sonrasinda mutlaka gerekecek ancak. Hevesini kirma kodlari incele mantigini kavra. Bende programcilik okurken bilgisayarim olmadan tamamladim. Insallah kisa sürede bilgisayar sahibi olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=BG1alXjhR9k

Buradan dinlersen kafanda daha net bir durum oluşabilir diye düşünüyorum.Başlığa takılmadan izlemeni tavsiye ederim.
  • Ilk programlamaci bir kadin, henuz bilgisayar da yok piyasada.
    en.wikipedia.org
    Ada Lovelace - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ada_Lovelace

Programlama aslinda algoritma gelistirmek aslinda matematiksel bir dusunce bicimi.
    Ama bu soruyu soran insanin kastettigi muhtemelen modern bir programlama dili ile bir seyler yapabilecek seviyede ogrenmek oldugu icin cevap hayir, bol bol egzersiz, kolaydan -zora dogru ve bir bilgisayar sart : )
    Kitap olmak zorunda degil, online kaynaklardan, videolardan vs ogrenilebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Lambda Calculus'e bak derim. Dünyanın en ufak programlama dili ve bilgisayar olmadan kullanılıyor 1930 larda geliştirilmiş zaten.

Ha Türkçe olarak boşuna arama Türkçe Wikipedia'da bile Lambda Calculus veya benzeri makale yok, Lambda Calculus'u geliştiren 2 kişiden biri olan Stephen Kleene'nin makalesi yok, ancak aynı Türkçe Wikipedia'da yüzlerce Afrikalı futbolcu makalesi var.
    Lambda Calculus u anlatan 8 sayfalık ingilizce pdf:http://www.inf.fu-berlin.de/lehre/WS03/alpi/lambda.pdf
  • @Maroon On
    Pek uygulama ile öğrenme fırsatımız olmayacak sanırım? Galiba işin teorik kısmına ulaşma imkanımız oluyor telefondan.

@snnclsr
    Bu kanalı arada takip ediyorum zaten sağolun hocam.

@Mephalay
    Algoritma ve işin matematiksel kısmına mı kayayım ben bu sene?

@revivo72
    Sağolun hocam aklımda bulunsun bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: niceadammidir

Bilgisayar olmadan telefon kullanarak programlama yada bu tarz şeyler öğrenmek mümkün mü? Çok acıklayıcı olmadı biliyorum. İleride bilgisayar mühendisligi okumak istiyorum ama pc'im yok. Telefona indirdiğimiz programlarla vs. programlama öğrenebilir miyiz yada o tarz şeyler. O tarz şeyler derken bilgisayar mühendisine fayda sağlayacak şeyler. Pek bilgim olmadığı için biraz saçmaladım umarım anlamışsınızdır.

ben okurken pc sahibi olmak çok büyük bir lükstü ve üniv. okurken dahi bilgisayarım yoktu, yani olur. ama bu zamanda hem bilgisayara meraklı olduğunu iddia edip hem de parasını bilgisayar yerine akıllı telefona harcayandan bi cacık olmaz derim ben. biraz merak olacak yahu. ama kolpadan değil, gerçekten merak olacak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi sorununuzu gördüm

İngilizcede
    www.bootstrapworld.org

Türkçede
    onyukleme.mgencer.com

Tamamen web üzerinde iki dilde program yazmayı öğrenebilirsiniz

Sormak istediğin sorun varsa, haberim olsun.

CS
  • Dostum senin bilgisayardan önce mühendisliği tutturman gerekli önce ona odaklan sen ona çalışırken de eş dost bir şekilde okul öncesi kendini hazırlamanı tavsiye ederim C++ tan başlaman senin için daha iyi olur.
  • Mühendislik okudumu zaten öğreneceksin. Bosuna öğrenme yani herkes sıfırdan başlıyor mühendis te

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.