Şimdi Ara

BİLGİSAYARLA BAĞLI HDMI DAN SES ALAMIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İYİ GÜNLER AFFINIZA SIĞINARAK FORUMU İNCELEYEMEDEN BU KONUYU AÇIYORUM
    EVİMDE ASUS M50VC DİZ ÜSTÜ BİLGİSAYARIM İLE SONY KDL40S4000 TELEVİZYONUMU HDMI İLE BAĞLADIM FAKAT GÖRÜNTÜYÜ İSTEDİĞİM GİBİ ALIRKEN (1080P YE KADAR) SESİ BİR TÜRLÜ İLETEMEDİM.
    TELEVİZYONUN HDMI AYARLARINDA İSE BİLGİSAYARIMI TANIYAMIYOR.
    ACABA SORUN BİRBİRLERİNE TANITAMAMDAN MI KAYNAKLANIYOR YOKSA EKSTRA BİR BAĞLANTI MI YAPMAM GEREKİYOR. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

• Ses kartı ayarlarından HDMI'yı varsayılan ses çıkış olarak seçmeyi denediniz mi ? Bu seçimi yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmayı da denemenizi öneririm.
  • bilgisayardaki hoperlörleri deactive edip hdmi active ettiğim an ses geldi çok sağolasın...
  • Arkadaşlar benim problemlerim bitecek gibi değil şu anda da yeni aldığım sinema sistemi (philips hts3377)ni televizyona bağladım.Scart ile ses alıyorum hdmı ile de görüntü iletiyorum.
    Sorunum şu ki sinema sisteminde "scart in" bölümünden televizyon ve dijital receiver daki seslerimi alabiliyorum ancak hdmi ile bağlı bilgisayarımdan televizyona ses iletebilsem de sinema sisteminden ses alamıyorum.
    Yeniden açıklarsam bilgisayardan televizyona hdmı ile bağlıyım ses sistemine ise scart ile. Ben bilgisayarımdaki blueray filmlerimi ses sisteminden ekstra bir bağlantı yapmadan izleyemecekmiyim.
  • Buradaki konuya okumanızı öneririm.

Öncelikle, televizyon ve dijital receiver'daki sesleri "scart in" bağlantısı ile alabiliyorum derken, "dijital receiver - tv - ses sistemi" arasında yaptığınız bağlantıları (ve kabloları) yazar mısınız ?

Sizin yapmaya çalıştığınız ise, hem Tv'nizin yeteneği hem de ses sisteminizin yeteneği ile ilgili.
    1) Tv'niz HDMI ile aldığı sesi dışarıya hangi çıkışlarından aktarabiliyor, buna bakmak gerekir (örneğin optik çıkış).
    2) Ses sisteminizde hangi ses girişleri var.

Tüm bunlar ile uğraşırken, bilinmesi gereken en önemli ayrım ise, bir bağlantının IN (giriş) veya OUT (çıkış) olabileceğinin bilinmesi. AUDIO IN demek, gelen ses sinyalinin alınması içindir; AUDIO OUT ise, cihaz oluşan sesin dışarıya aktarılması içindir. Örneğin Tv'nizin HDMI bağlantıları IN (giriş), bilgisayarınızın HDMI bağlantısı ise OUT (çıkış) oluyor. Bu mantığı anladıktan sonra, geriye hangi cihazda hangi IN ve OUT'ların olduğunu bulup, bunları bir araya getirmek kalıyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• BİLGİSAYARIM İLE TELEVİZYONUMUN ARASINDA HDMI BAĞLANTISI BULUNMAKTA. BU SAYEDE BİLGİSAYARIMDAKİ HD FİLMLERİN GÖRÜNTÜSÜNÜ VE SESİNİ TELEVİZYONUMDAN ALABİLİYORUM.(COMPUTER VIDEO AND AUDIO OUT, TV IN)

TELEVİZYONUM İLE SES SİSTEMİM ARASINDA İSE HDMI İLE SCART BAĞLANTILARI BİRLİKTE BAĞLI. DVD FİLMLERİ HDMI SAYESİNDE TELEVİZYONDAN SEYREDEBİLİYORUM. SCART BAĞLAMAMIN SEBEBİ İSE SES SİSTEMİNİN SCART IN BAĞLANTISI BULUNMAKTA(TELEVİZYONDAKİ SESLERİ DE BU SAYEDE SES SİSTEMİNDEN ALABİLİYORUM KABLOLU YAYININ SESİNİ SES SİSTEMİNDEN ALIYORUM)SCART BURADA TV DE OUT OLARAK SES SİSTEMİNDE IN OLARAK ÇALIŞMAKTA.

BENİM SORUNUM İSE BİLGİSAYARIMDAKİ BLUERAY FİLMLERİMİ TELEVİZYONDAN SEYREDEBİLMEM FAKAT SES SİSTEMİNDEN İSE SESİNİ ALAMAMAM. MANTIĞIMA TERS KALIYOR SONUÇTA TV YE SES İLETEBİLİYORUM, TELEVİZYONUMUN KABLOLU YAYINLARINI DA SES SİSTEMİNDEN ALABİLİYORUM ANCAK BİR SEBEPTEN İSTEĞİMİ GERÇEKLEŞTİREMİYORUM.

BAĞLANTILARIM;

BİLGİSAYAR TV ARASINDA HDMI KABLO ( KULLANMA MANTIĞIM BİLGİSAYAR OUT, TV IN)
    TV İLE SES SİSTEMİNDE SCART (TV OUT, SES SİSTEMİ IN SADECE BU AMAÇ İÇİN KULLANIYORUM SES SİSTEMİNDE SCART IN MODU AÇIK)
    TV İLE SES SİSTEMİNDE HDMI (TV IN, SES SİSTEMİ İSE OUT) BU OLAYI BİLGİSAYARDAN FİLM SEYRETMEK İSTEDİĞMDE KULLANMIYORUM SEBEBİ O ANDA SES SİSTEMİNİN SCART IN KONUMUNDA OLMASI.
    ŞİMDİDEN İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

• Öncelikle mesajlarınızı lütfen küçük harf ile yazın, tüm harfler büyük olunca hem bağırma anlamına geliyor hem de okunması daha zor oluyor.

quote:

Orijinalden alıntı: aviator_ersin
    BENİM SORUNUM İSE BİLGİSAYARIMDAKİ BLUERAY FİLMLERİMİ TELEVİZYONDAN SEYREDEBİLMEM FAKAT SES SİSTEMİNDEN İSE SESİNİ ALAMAMAM. MANTIĞIMA TERS KALIYOR SONUÇTA TV YE SES İLETEBİLİYORUM, TELEVİZYONUMUN KABLOLU YAYINLARINI DA SES SİSTEMİNDEN ALABİLİYORUM ANCAK BİR SEBEPTEN İSTEĞİMİ GERÇEKLEŞTİREMİYORUM.

Bilgisayardan Tv'ye HDMI ile dijital olarak hem görüntü, hem de ses aktarıyorsunuz. Fakat Tv'nize gelen bu dijital sesi, ses sisteminize yine dijital olarak aktaramıyorsunuz. Örneğin Tv'nizin optik çıkışı olsaydı, Tv'nizin özelliğine bağlı olarak bunu yapabilirdiniz.

Bu durumda elinizdeki cihazlar ile yapabileceğiniz, benim görebildiğim kadarıyla, Tv'nin stereo ses çıkışından (artık Audio-Out hangi çıkıştan veriyorsa), onu ses sisteminizdeki uygun bir girişe bağlamak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkürler.
    Kolay gelsin
  • bılgısayarımda hdmı çıkış yok vga görüntü çıkışından bılgısayarı lcd tv'ye bağlıyorum. görüntü gelıyor ama ses bılgısayardan çıkıyor hala. nasıl yapacağımı anlayamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.