Şimdi Ara

Bilgisayarın Özelliklerine Nasıl bakılır [Ayrıntılı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
225.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımı yeni bir bilgisayar almak icin satacagım ama yeterli bilgileri nasıl bulacagımı bilmiyorum . Ram , ekran kartini filan bulabiliyorum ama anakart özellliklerini filan bulamiyorum . Satmak istiyorum ama özelliklerini bilemedigim icin zor oluyor . SOrum şu ;
    ürünün bütün özelliklerini nasıl bulabilirim
    https://www.donanimhaber.com/bilgisayar-pc-ozelliklerine-nasil-bakilir--156461
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarın Özelliklerine Nasıl Bakılır (Ayrıntılı)

Bilgisayarının özelliklerini, ister bir performans yükseltmesi planlıyor ister bir sorun gidermeye çalışıyor ol, bilmen önemlidir. İşte bilgisayarının özelliklerine nasıl bakabileceğin konusunda ayrıntılı bir kılavuz:

Windows Bilgisayarlar:

• Başlat Menüsü: Başlat menüsüne tıkla ve "Bu Bilgisayar" seçeneğine sağ tıkla. Ardından "Özellikler"i seç.
    • Sistem Bilgileri: Cortana arama çubuğuna "Sistem Bilgileri" yaz ve en iyi eşleşmeye tıkla.
    • Komut İstemi: Komut istemini yönetici olarak çalıştır ve "systeminfo" komutunu gir.

Mac Bilgisayarlar:

• Apple Menüsü: Apple menüsüne tıkla ve "Bu Mac Hakkında"yı seç.
    • Sistem Raporu: Apple menüsüne tıkla, "Bu Mac Hakkında"yı seç ve "Sistem Raporu" düğmesine tıkla.

Ortak Özellikler:

İşletim Sistemi: Bilgisayarının işletim sistemini ve sürümünü gösterir. İşlemci: Bilgisayarının beyni olan işlemcinin türünü ve hızını gösterir. RAM: Rastgele erişimli bellek (RAM), bilgisayarının kısa süreli bellek kapasitesini gösterir. Depolama: Bilgisayarının sabit sürücü veya SSD gibi depolama kapasitesini gösterir. Grafik Kartı: Bilgisayarındaki grafikleri işleyen kartın türünü ve modelini gösterir. Ağ Bağdaştırıcısı: Bilgisayarının internete ve diğer ağlara nasıl bağlandığını gösterir.

Diğer Bilgiler:

Bilgisayarının özelliklerini kontrol ederken aşağıdaki ek bilgileri de görebilirsin:

• Model numarası
    • Seri numarası
    • BIOS sürümü
    • Kurulu yazılım

Bilgisayarının özelliklerine baktıktan sonra bunları karşılaştırabilir, yükseltmeleri değerlendirebilir veya sorunları giderebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Everest adlı program diye biliyorum
  • Arkadaşlar yardımcı olacak kimse yok mu koskoca forumda
  • Başlat/Çalıştır/dxdiag yazıp entera bas çıkar detaylı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabus2012

Arkadaşlar yardımcı olacak kimse yok mu koskoca forumda

Everesti denemedinmi ?
  • Everestten kolaylikla hepsine bakabilirsin fakat trial surumde bazı ozellikleri gostermiyor. Bu yuzden full edinin. Onun dısında programsız baslat -- donatılar -- sistem aracları -- sistem bilgisi ( biraz karısıktır everest daha derli toplu)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aida64 Extreme Edition programını yükle programı açınca aşağıda resimdeki gibi Bilgisayar menüsünden Özet e bas bilgisayarının tüm özelliklerini görebilirsin.
    Bilgisayarın Özelliklerine Nasıl bakılır [Ayrıntılı]
  • System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
    System Model: 945GCM-S2L
    BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
    Processor: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2160 @ 1.80GHz (2 CPUs), ~1.8GHz
    Card name: Intel(R) 82945G Express Chipset Family (Microsoft Corporation - WDDM 1.0)
    Manufacturer: Intel Corporation
    Chip type: Intel(R) 82945G Express Chipset Family
    SİZCE NE KADAR EDER?
  • 1000TL veya 750TL
  • EfeUlaşDemircan E kullanıcısına yanıt
    Dalga geçiyorsunuz değil mi hocam

200 etmez bence. 1.8 ghz pentium mu kaldı.Monitör dahil komple satacaksanız başka olur tabi.

• zwanzig kullanıcısına yanıt
    +1

• fazla etmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lev Tolstoy

Başlat/Çalıştır/dxdiag yazıp entera bas çıkar detaylı.

geç bir teşekkür.
    harika.
  • Bilgisayar özelliklerine nasıl bakılacağını bilmiyorsanız, öğrenmek istediğiniz özelliklerin bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Windows bilgisayarınızın CPU‘suna, RAM, işletim sistemi, ekran kartı ve daha bir çok özelliğine bakabilirsiniz.https://www.teknocard.com/bilgisayarin-ozelliklerine-nasil-bakilir/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.