Şimdi Ara

Bilgisayarın kapanmama sorunu / Windows'u kapat seçeneği veya güç tuşuna basılı tutunca kapanmama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Anakart: Biostar N68S3+
    İşlemci: AMD Sempron 140 işlemci
    Ram: DDR3 2 GB

    bahsettiğim özelliklerde kurulu sistemde, windows açıkken bilgisayarı kapat dediğimde bilgisayar kapatılıyor yazısından sonra monitör kapanıyor klavye ve mouse ışıkları sönüyor ancak işlemci ve ve psu çalışmaya devam ediyor. Ancak psu fişini çekince ya da psu güç düğmesini kapatınca kapanıyor.

    Sistemi kasa dışına alarak farklı bir psu ile deneme yaptım. Farklı ram taktım, anakart üzerindeki bütün kabloları, hdd, dvd vb.. hepsini çıkartıp denedim sonuç yine aynı. Sadece anakart ve işlemciyi değiştirmedim benzer bir sistem elimde yoktu.

    Sıfırdan windows kurdum hiçbir şey yüklemeden ilk kurulumdan sonra kapat dediğimde sorun yine aynı. HDD yi tamamen söküp sistemi çalıştırıp kasa üzerindeki powe butonuyla veya buton bozuk olabilir düşüncesiyle kasa üzerindeki power pinlerini birleştirip kapatmaya çalıştım yine monitör gidiyor, klavye ve mouse gidiyor ama işlemci fanı ve psu çalışmaya devam ediyor.

    Anakart üzerinde güncel bios yüklüydü yeniden aynı biosu sitesinden indirip güncelledim sorun hala aynı. Pili söktüm denedim, cmos pini ile sıfırlama yaptım sorun hala aynı. işlemciyi söktüm termal macununu yeniledim, işlemci pinlerinin arasında termal macun kalmıştır diye araları titizlikle temizledim taktım yine aynı.

    biosda bütün ayarları teker teker değiştirip denedim değişen bir şey yok.

    sisteme normal windows kurulduğunda çalışmayan hiçcir aksamı yok, ses kartı, usb girişleri, vga çıkışı, pci express çıkışı, sata çıkışları vb.. herşey olması gerektiği gibi çalışıyor.

    sorunun neden kaynaklanabilir? elimde başka işlemci ve anakart yok onları deneyemiyorum. onların dışındaki bütün parçaları denedim sonuç olumsuzdu. Nette bu sorunu farklı anakartlarda hatta laptoplarda yaşayanlar var ama geçerli bir çözümden kimse bahsetmemiş. Bahsedilenlerin hepsini denedim. Bilen birileri yardımcı olabilir mi?







  • Benzer bir sorunum vardı, tamir için götürdüğümde biosun çöktüğünü yeniden yazılması gerektiğini söylediler.
    Bilgisayarımı şimdi sorunsuz kullanıyorum.Sizin sorununuzun sebebi olabilir mi bilmiyorum..
  • Güncel bios surumunu indirip yeniden yazdim ancak sorun hala devam ediyor. Bugune kadar karsilastigim en ilginc ve cozumune ulasamadigim sorunlardan birisi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.