Şimdi Ara

Bilgisayarın inanılmaz geç açılması ve donması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Asus marka i5 işlemcili 4 gb ramli bir laptop var işyerinde kullandığım. Win7 yüklü. Lakin bilgisayar neredeyse 10 dakika da zor açılıyor. Hatta bazen açılma işlemini bile tamamlayamıyor. Direk gücü kesip bir kaç sefer bilgisayarı açmayı denemem gerekebiliyor. Bu esna da laptop üzerindeki harddisk ışığı sürekli olarak yanık kalıyor. Güvenli kipte açmak istediğim de ise herhangi bir sorun olmuyor.

Olurda 1 saatlik uğraş sonucunda bilgisayarı açmayı başarırsam, bilgisayarı kullanırken işlem yaparken v.b. durumlarda herhangi bir takılma donma yok.

Bu durum neden kaynaklanabilir? Benim ilk aklıma gelen harddiskin gidici olduğu. Bad sector ve benzeri durumlardan şüpheleniyorum. Siz nedersiniz? Bu arada format işe yaramıyor. Yani yazılımsal bir sorun değil.

• Yahu yok mu hiç fikri olan?????????
  • fanını kontrol ettınız mı hocam calısıyormu bılgısayarda ısnıma varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi craftsman70 -- 13 Aralık 2013; 18:30:47 >
  • Yok hocam fan da hiçbir sorun yok. Hatta açıp temizledik. Üstelik fazla bir kirlenme de yoktu. Biz de ilk ondan şüphelendik zaten.
  • Kac adet ram takili tek slot mu cift slot ram var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tigger_agc T kullanıcısına yanıt
    Madem harddiskten şüpheleniyorsun, ki bence de olabilir. Öncelikle HDTune ile Error Scan sekmesinden Bad Sector taraması yaptır.
    Taratmadan önce Start düğmesinin altındaki Quick Scan'in işaretli olmamasına dikkat et, hızlı taramada kesin sonuç vermiyor.
    Tabi yukarıda arkadaşın da bahsettiği gibi ramlere de bakmakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 13 Aralık 2013; 20:41:00 >
  • Hocam Ramlerinde sorun olabilir degistirip denedinizmi veya tek birini takip?
    Harddisk badsector taramasi yaptinizmi ?
    normal windows kendi araclardan hata taramasi deneyebilirsiniz eger takilirsa Badsector olablir.
    Aklima gelen bunlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd ile aşırı yavaş açılma
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigger_agc

Arkadaşlar Asus marka i5 işlemcili 4 gb ramli bir laptop var işyerinde kullandığım. Win7 yüklü. Lakin bilgisayar neredeyse 10 dakika da zor açılıyor. Hatta bazen açılma işlemini bile tamamlayamıyor. Direk gücü kesip bir kaç sefer bilgisayarı açmayı denemem gerekebiliyor. Bu esna da laptop üzerindeki harddisk ışığı sürekli olarak yanık kalıyor. Güvenli kipte açmak istediğim de ise herhangi bir sorun olmuyor.

Olurda 1 saatlik uğraş sonucunda bilgisayarı açmayı başarırsam, bilgisayarı kullanırken işlem yaparken v.b. durumlarda herhangi bir takılma donma yok.

Bu durum neden kaynaklanabilir? Benim ilk aklıma gelen harddiskin gidici olduğu. Bad sector ve benzeri durumlardan şüpheleniyorum. Siz nedersiniz? Bu arada format işe yaramıyor. Yani yazılımsal bir sorun değil.

%90 hdd sorunu %10 ram hdtune ile tarama yapın bad sector varsa servise :D

• Ramler alındığında üzerindeki ramler. Hiç ellemedik. Bu sorun yaklaşık 4-5 aydır var. Ama başlarda arada bir oluyordu. Son 2-3 haftadır beni öldürüyo resmen. İş yoğunluğundan vakit ayıramadım. Ama artık idare edilecek tarafı da kalmadı. Hd tune ile tarama yaptım ama 4 te 1 i bitmişken kapatmak zorunda kaldım işim olduğu için. Oraya kadar yaptığı taramada 2 adet bad sector buldu. Devamında neler bulur bilemiyorum. Yarın tamamen çalıştırcam. Ram ler ile ilgili ne gibi problem olabilir? Bunu da hd tune gibi birşeyle test etme imkanı var mı?
  • Arkadaşlar sorunun ramlerden (sizin tavsiyeniz üzerine) olabileceğini düşünerek başka ramlerle denedim. Sorun çözüldü gibi oldu o an için. Ama bu sabah gene uğraştırdı beni. Neredeyse 1.5 saattir bilgisayarı açmaya çalışıyorum kullanılacak halde. Bir de birşeyden şüpheleniyorum ama olabilir mi nedersiniz? Tesadüf mü etti bilemiyorum ama ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yeniden kurunca sorunsuz açılıyor gibi. Sizce bununla alakası olabilir mi durumun? Açılmayı etkiler mi bu durum? Ya da anakartta bir problem olabilir mi?

HD ilgili olan seçeneği de eledim. HD tune ile test yaptığımda sadece 3 blok da bad sector buldu. Herhalde bu 3 adet badsector bu kadar büyük probleme sebep olmaz diye düşünüyorum.
  • ekran kartı nda sorun olabilir fanda da sorun olabilir
  • Fanlarda sorun olmadığına eminim. Açılıp temizlendi hepsi. Ve stabil olarak çalışıyorlar. Ya işin ilginci bilgisayar açılmayı başarırsa hiç bir sorun olmuyor kullanırken. Ama açılması inanılmaz zor. Yani 15 yıldır bilgisayar kullanıyorum. Böyle bir sorunla ilk defa karşılaştım. Gerçekten ilginç
  • Maalesef bendede aynı şeyler oluyor birde işin virüs tarafından bakalım mesela Trojen Türkçesiyle Truva atı eğer bu virüs varsa biran önce silmeye çalışın derim
  • Vallaha virüs olmadığını düşünüyorum. Sebebi de bilgisayarda sürekli olarak avast antivirüs kurulu ve sürekli aktif koruma var. Yani virüs olma ihtimali az gibi. Bakalım bir şey denedim. Eğer başarılı olursa buraya yazacağım sonucunu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.