Şimdi Ara

Bilgisayarın görüntüsü bozuluyor daha sonra kararıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şöyle bir sorunum var: Bilgisayarın görüntüsü çok değişik bir şekilde bozuluyor, bozuluyordan kastım ise bazen monitörde ekran ikiye bölünüyor sanki ikinci bir ekran varmış gibi sağa kayıyor ekran ve monitörün sol tarafından tekrar gelmiş oluyor anlıyacağınız ekran var ama monitörde sağ ve sol taraf yer değiştirmiş oluyor, böyle olduğunda yeniden başlattığım da düzeldiğini gördüm. Daha sonra oyuna girince bi 14 20 dk sonra ise görüntü tekrar bozuldu bu sefer oyunda grafiksel bir hata varmış gibiydi ve sonunda ekran karardı. Tekrar başlattığımda ise ekran sıyahtı hiç bir şey gözükmüyordu. Bende ekran kartı yanmıştır diye düşünmüştüm ( bir kere ekran kartı soketi yanmıştı 50 lira karşılığında düzeltmişlerdi) ama bu sabah tekrar bilgisayarı çalıştırdığımda sorunsuz bir şekilde açıldığını gördüm. Bu yazılımsal bir hata mı diye düşünmeye başladım. Yardım edebilicek vardır umarım çünkü ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum ve google da bu sorunu araştırdığımda hiç böyle bir şey le karşılaşamadım.







  • Kardesim yazılımsal bir soruna benzemiyor öncelikle ekran kartinin ana kartla ve monitorle olan baglantilarini gozden gecir gerekirse sök tak. ikinci olarak sonradan actiginda sorun olmadigini söylemişsin eger tekrarlamiyorsa sorun yok demektir. Ekran kartinin bosta iken ve yük altinda iken ısısını kontrol et kasa tozlu ise asiri isinabilir bunun icin msi afterburner programini kullanabilirsin. Bunlari bi dene sonuca göre bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Bilgisayarın görüntüsü bozuluyor daha sonra kararıyor.
     Bilgisayarın görüntüsü bozuluyor daha sonra kararıyor.

    Bu şekilde oluyordu işte daha sonra ise hep siyah ekran oluyordu sonra dediğim gibi sabah açtığımda düzelmişti şimdi ise şöyle yaptım:

    Bilgisayarı bir güzel temizledim baya tozlanmıştı, daha sonra ise bilgisayarı çalıştırdığımda cpu fan error veriyordu gerçekten de çalıştırmıyordu sonra 4 pinli soketi farklı yere taktığımda cpu fanı dönmeye başladı ama gene cpu fan error veriyordu bu sefer de bios dan cpu fanı ignore dedim bilgisayar açıldı ve tüm fanları çalışıyordu. Şimdi ise bilgisayar düzgün çalışıyor ama neden böyle oldu hiç bir fikrim yok. Birde cpu fan ı çalıştığı halde error veriyor demiştim ignore dediğim için bir problem olur mu ?




  • Kardeşim söylediğim gibi tozdan kaynaklanabiliyor bu tür problemler ekran kartıda aşırı ısındığı için bu şekilde görüntü alırsın. Cpu fanı için giriş ve soketleri güzelce temizle tak hala hata alıyomusun bir bak. Birde ignore dediğinde fan hala çalışıyormu? Çalışıyorsa hata almamak için öyle kullanabilirsin büyük ihtimal sensörlerden biri ısıdan arıza yapmıştır. Ama fan çalışmıyorsa o şekilde kullanma yine aşırı ısınma olur hatta işlemcini yakma ihtimali bile olabilir. Yani çalışmıyorsa yeni fan almanı tavsiye ederim. Ayrıca temizkende yine ısı kontrolü yapmanı öneririm zira şu an sahip olduğun fanlar sistemine yetersiz geliyorda olabilir. Şu sıcak yaz günlerinde biraz ısınma doğaldır ama bu şekilde hata verip yada tedbir amaçlı kendini kapatıyorsa ısınma problemdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shin_Akuma

    Kardeşim söylediğim gibi tozdan kaynaklanabiliyor bu tür problemler ekran kartıda aşırı ısındığı için bu şekilde görüntü alırsın. Cpu fanı için giriş ve soketleri güzelce temizle tak hala hata alıyomusun bir bak. Birde ignore dediğinde fan hala çalışıyormu? Çalışıyorsa hata almamak için öyle kullanabilirsin büyük ihtimal sensörlerden biri ısıdan arıza yapmıştır. Ama fan çalışmıyorsa o şekilde kullanma yine aşırı ısınma olur hatta işlemcini yakma ihtimali bile olabilir. Yani çalışmıyorsa yeni fan almanı tavsiye ederim. Ayrıca temizkende yine ısı kontrolü yapmanı öneririm zira şu an sahip olduğun fanlar sistemine yetersiz geliyorda olabilir. Şu sıcak yaz günlerinde biraz ısınma doğaldır ama bu şekilde hata verip yada tedbir amaçlı kendini kapatıyorsa ısınma problemdir.

    Cpu fan ı çalışıyor görüyorum o konuda problem yok ama çok büyük ihtimalle sıcaklıktan, bilgisayar aşırı tozluydu birde şimdilik bir problem yok gibi görünüyor .




  • Tamam o zaman sorun yok güle güle kullan :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.