Şimdi Ara

Bilgisayarın ciddi problemleri var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle donanımları yazıyorum.
    Dual Core Intel Pentium E5300
    Asus P5KPL-AM IN/ROEM/SI
    2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
    NVIDIA GeForce 9400 GT (1024 MB)
    500 GB WD Caviar Blue Harddisk

Öncelikle şöyle bir problem var mesela Crysis 2 oynarken hiçbir kasma ve problem olmuyor.İlerliyorum bir miktar sonra bir anda bembeyaz oluyor ve bilgisayar kitleniyor.
    Belki diyebilirsiniz Crysis 2 oynayamazsın o pc de ama bu diğer oyunlarda da oluyor.
    Mesela BLACK OPS oynarken bir anda donuyor 2-3 saniye sonra devam ediyor . Ekranın rengi değişiyor (Monitör ile alakası yok) Bembeyaz oluyor kitleniyor ve reset atmak zorunda kalıyorum.
    Crysis Warhead denedim.Ondada benzer şeyler oluyor.PC bir anda oyundan atıyor.Ses geliyor ama görüntü kitleniyor.
    Anlayacağınız bir türlü oyun oynayamadım.

CPU Kullanımı

Cpu Hızında bir gariplik var sanki

Isılar (Malum adana sıcağıyla birlikte, YÜK ALTINDA DEĞİL , BOŞTADIR)

Yük altında 110 civarını buluyor ısılar.
    Ne yapabilirim arkadaşlar yardım edin lütfen
    Şimdiden teşekkürler ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-735401D02 -- 17 Temmuz 2012; 13:02:45 >

• bence pc de büyük ihtimalle virüs var.iyi bi tarama yapın düzelmezse format.

sonra işlemci hzıı yük altında değil sanırım.bide oyun açıp değerlere bakın yük altında 2.60 a kadar çıkar.

ısınma olarak abi mahvetmişin pc yi ısınma kesinlikle ve kesinlikle işlemcinin %100 olmasından kaynaklanıyo.büyük ihtimalle virüs vardır.ama kasan program varmı işlemler kısmındaki tüm programların foto sunu çekin bakalım.
  • İşlemcinin voltajı çok fazla. BIOS güncelleyin, güncelse bile tekrar BIOS atın. Düzelmesse anakartta sorun var bence..

Orijinalden alıntı: ykpnrgz

bence pc de büyük ihtimalle virüs var.iyi bi tarama yapın düzelmezse format.

sonra işlemci hzıı yük altında değil sanırım.bide oyun açıp değerlere bakın yük altında 2.60 a kadar çıkar.

ısınma olarak abi mahvetmişin pc yi ısınma kesinlikle ve kesinlikle işlemcinin %100 olmasından kaynaklanıyo.büyük ihtimalle virüs vardır.ama kasan program varmı işlemler kısmındaki tüm programların foto sunu çekin bakalım.

quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

İşlemcinin voltajı çok fazla. BIOS güncelleyin, güncelse bile tekrar BIOS atın. Düzelmesse anakartta sorun var bence..

quote:

Orijinalden alıntı: ykpnrgz

yukarıdaki mesajımda öyle yazdım ama işlemci %100 yük altındayken mi çekildi o cpu-z resmi.

Format yeni attım pc ye xp den 7 ye yükselttim.
    Xp'de de aynı şekilde problem çıkıyordu 7 de de öyle.Yani virüs ile alakalı olduğunu sanmıyorum ama tarama yapıcam.
    Oyunu açıp CPU hızını takip ettim.Sürekli değişiyor.Nasıl mı? Şöyle .
    Oyun açıkken bakıyorum 2600 MHZ oluyor.Sonra anında düşüyor 1600 oluyor sonra 1200 oluyor tekrar 1600 MHZ oluyor.Sürekli bu 3 rakam olarak değişip duruyor
    İşlemler burda.
    ü
    Not:Az önceki attığım cpu kullanımı %100 olan resimde Crysis açık değildi!Diğer programlar aynı.
    Sanırım bu pc'nin kafası 1 milyon

Geçen gün BIOSU Fabrika ayarlarına döndermiştim.Açtığımda 2600 Görünüyordu şimdi açtım baktım yine 1600 de çalışıyordu.

Evet Yük altındayken çekildi diyeceğim ama orda sadece 2 program açıktı.Yani ne oyun açıktı ne de başka birşey.

• valla ilginç virüste yoksa neden böyle anlamadım.
  • Sıcaklık çok fazla. BIOS'u tekrar sıfırlayın. Yeni BIOS sürümü atmayı deneyebilirsiniz. Dikkat etmek lazım.

Ahmet Teke ||| Flickr
    @@@ || Olympus OM-D E-M5 || Olympus 45/1.8 || Lumix 14/2.5 || @@@
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlginç bir anakart sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Garip Bir Anakart? Problemi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sisteminizde virüs var Combofix programıyla temizleyin ve ESET Smart Security 5 kurarak virüs taraması yaptırın.

Başlangıç programlarında driver ve kullandığınız programlar haricinde olanların hepsini kapatın..

Sıcaklıklar fazla 110 C baya iyi dayanmış. Oyunda beyaz ekranın sebebi sıcaklıktan kaynaklıdır. Fan bakımı yaptırın tozları temizleyin ve Thermal macun sürün. Sıcaklık değerleri normale dönecektir.

Son olarak bios default ayarlara getirin çünkü çekirdek hızları anormal gözüküyor..

Edit : Bu şekilde sistemi kullanmayınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 17 Temmuz 2012; 15:21:45 >

Orijinalden alıntı: PcKolikq

Sisteminizde virüs var Combofix programıyla temizleyin ve ESET Smart Security 5 kurarak virüs taraması yaptırın.

Başlangıç programlarında driver ve kullandığınız programlar haricinde olanların hepsini kapatın..

Sıcaklıklar fazla 110 C baya iyi dayanmış. Oyunda beyaz ekranın sebebi sıcaklıktan kaynaklıdır. Fan bakımı yaptırın tozları temizleyin ve Thermal macun sürün. Sıcaklık değerleri normale dönecektir.

Son olarak bios default ayarlara getirin çünkü çekirdek hızları anormal gözüküyor..

Edit : Bu şekilde sistemi kullanmayınız..

Combofix ile taradım 2 dosya sildi sanırım.
    Birazdan Eset ile tarayacağım.
    msconfig ile tüm başlangıc programlarını kapadım.
    Fan temizliğini boş bir zamanda yapıcam.
    BIOS ayarlarını default yaptığımda yine aynı şey oluyor.Sürekli 1200-1600-2600 arasında dönüp duruyor.Onu hala anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-735401D02 -- 17 Temmuz 2012; 16:35:10 >

• işlemci hızının değişmesi normal bios tan speedstep açıktır.Ama sıcaklık değerlerin çok yüksek fanını falan temizle hatta yakınlarda marangoz falan varsa yada hava kompresoru olan biryer götür iyice hava tuttur işlemci fanı ekran kartı vd.herşeye kasanın yan kapağınıda açık tut,birde bios tan fan hızlarını yükselt

Orijinalden alıntı: p4ozgur

işlemci hızının değişmesi normal bios tan speedstep açıktır.Ama sıcaklık değerlerin çok yüksek fanını falan temizle hatta yakınlarda marangoz falan varsa yada hava kompresoru olan biryer götür iyice hava tuttur işlemci fanı ekran kartı vd.herşeye kasanın yan kapağınıda açık tut,birde bios tan fan hızlarını yükselt

+1111

işlemci hızının değişmesi normal bios tan speedstep açıktır.Ama sıcaklık değerlerin çok yüksek fanını falan temizle hatta yakınlarda marangoz falan varsa yada hava kompresoru olan biryer götür iyice hava tuttur işlemci fanı ekran kartı vd.herşeye kasanın yan kapağınıda açık tut,birde bios tan fan hızlarını yükselt

SpeedStep'i Disabled yapıyorum yine 1200 de başlıyor.Fanları temizleyeceğim en yakın zamanda.
    Fanların hızını yükseltmek için girdiğimde Silent Performance falan gördüm Performance yaptım.
    100 derece falan sanırım şimdilik böyle kalacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şükrü Uğurlutoprak

quote:

SpeedStep'i Disabled yapıyorum yine 1200 de başlıyor.Fanları temizleyeceğim en yakın zamanda.
    Fanların hızını yükseltmek için girdiğimde Silent Performance falan gördüm Performance yaptım.

Bu arada 90 C ve uzeri her zaman tehlikelidir ki siz 100-110 C gibi sicakliklardan bahsediyorsaniz her an her sey olabilir.

• Boşta 97C mi
    GIGABYTE-P67-D3-B3 // 3VGA GTX 560 Superclocked // Geil Value Plus 2x4 GB 1600 mhz // Dark Knight ATX Kasa // High Power 600 Watt // Intel i5 2500 3.30 Ghz // 64 GB Kingston SSD // Samsung HD753LJ 750 GB 7200 rpm
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

quote:

Orijinalden alıntı: Şükrü Uğurlutoprak

quote:

Bu arada 90 C ve uzeri her zaman tehlikelidir ki siz 100-110 C gibi sicakliklardan bahsediyorsaniz her an her sey olabilir.

+1

• Isı algılayıcılarındada problem olabilir.
  • Mangalami gidiyoz bu ne sicaklik yaa :):):) bak pc yi temizledikten sonra bilgisayarin icindeki kablolari guzelce birbirine bagla sagda solda cok kablo olunca hava akimini engeller belkide o yuzden cok isiniyodur afiyet olsun :D

(CPU)AMD Ryzen 7 3800X 3,9GHz 36MB _ (MSB)MSI B450-A PRO MAX _ (GPU)MSI GeForce GTX1080Ti ARMOR 11GB _ (RAM)Crucial 28GB Ballistix DDR4 3600MHz _ (PSU)Thermaltake 700 Watt psu _ (SSD) SAMSUNG EVO PLUS SSD 256GB _ (CASE) COUGAR PANZER-G GAMING SİYAH KASA _ (MAUSE)THERMALTAKE TT ESPORTS BLACK GAMING
  • fagdas
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.