Şimdi Ara

bilgisayarımın fanını temizleme rağmen geçmeyen cızırtı sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar forumda yeniyim link paylaşılırmı bilemem ama fanımın videosunu çektim .. 5-6 ay öncesine kadar da böyle yapıyordu sonra düzeldi hiç yapmadı yeni telefon almıştım okumadı format atmak zorunda kaldım okudu telefonu ancak formattan sonra böyle cızırtılar gelmeye başladı bilgisayarımın fanından... açtım temizledim kulak çöpü ve süpürgeyle tertemiz şu an da fan ama ses devam ediyor ve sürekli sürmüyor bu ses 1 saat oluyor bi geçiyor 2 saat sonra tekrar oluyor anlamadım neyden olduğunu fanın ömrümü bitti acaba 5-6 sene oldu bilgisayarı alalı lütfen yardımcı olurmusunuz teşekkür ederim buyrun buda fanın linki :

https://www.youtube.com/watch?v=uS1NiL0adH4&feature

• quote:

Orijinalden alıntı: tlg20

merhaba arkadaşlar forumda yeniyim link paylaşılırmı bilemem ama fanımın videosunu çektim .. 5-6 ay öncesine kadar da böyle yapıyordu sonra düzeldi hiç yapmadı yeni telefon almıştım okumadı format atmak zorunda kaldım okudu telefonu ancak formattan sonra böyle cızırtılar gelmeye başladı bilgisayarımın fanından... açtım temizledim kulak çöpü ve süpürgeyle tertemiz şu an da fan ama ses devam ediyor ve sürekli sürmüyor bu ses 1 saat oluyor bi geçiyor 2 saat sonra tekrar oluyor anlamadım neyden olduğunu fanın ömrümü bitti acaba 5-6 sene oldu bilgisayarı alalı lütfen yardımcı olurmusunuz teşekkür ederim buyrun buda fanın linki :

https://www.youtube.com/watch?v=uS1NiL0adH4&feature

Fanın Contact Cleaner adlı sprey ile temizlenmesi ve aynı spreyle yağlanması gerekli.

• ekayaci kullanıcısına yanıt
    peki bu işlem için bi video var mı nasıl yağlayıp temizlicem fanı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlg20

peki bu işlem için bi video var mı nasıl yağlayıp temizlicem fanı ?

Maalesef videosunu bulamadım ama ben kendim anlatayım :

laptobun içini açtığında fandan gelen boruyu ve vidaları bariz şekilde görürsün sen sadece fan vidalarını sök ve fanı anakarttan dikkatlice ayır daha sonra fanın dışında plastik kapak vardır 3 kenarında bulunan plastik kililitleri KIRMADAN ayır ve fanı motorunu yerinden sök ufak vidalar tutuyor olabilir her makinede değişiyor dikkatlice ayır zaten fan eline gelicek o sprey ile tam fanın döndüğü motora etrafa sıçratmadan hafifçe pıst pıst yap sonrasında toz yaptıysa fan onuda ıslak mendil tarzı bişeyle sil kuruyunca geri tak topla fan daha kolay dönecektir (OLASI HATADA SORUMLULUK SANA AİT HOCAM UNUTMA)

Son durumu yaz , İyi forumlar

• hocam eyvallah ben bir video bulmuştum fanın 3 vidasını söktüm ama fanın o pervanesini yerinden sökemedim kırcam az kaldı şimdi geri taktım bişey yapamadan videosunu yüklüyorum link göndercem ince tornavida da soktum asıldım kendi elimle de asıldım 10 dk uğraştım yok çıkmıyor fanın temizlenecek yeri oturduğu yerden
  • video da adam kfanın üstteki kapağı yarı açık şekilde olduğu halde üstündne elinle asılıveriyor hemen çıkıyor benim kapak tam açık nelerde etsem çıkmıyor sesten dolayı kafayı yicem az kaldı bir an önce halletmem lazım link yüklensin göndercem
  • ve birde son olarak adam video da önce o pervane kısmını tiner ile sildi sonrasında o oturacak yere 2-3 damla makine yağı ve pervanenin ortasınıda makine yağıyla sildi benimki çıkmıyor o pervaneleri iyi kötü kulak çöpü tarzı bişe ile silerim de ortasını nasıl silcem üstünden makine yağı damlatcaktım dedim bi işe yaramaz bu dönen yere gitmedikçe (haklımıyım)

https://www.youtube.com/watch?v=aA5QJnvLvvQ&feature buyur usta buda link bak nelerde yapsam sökülmüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu fanı çok ses çıkarıyor...
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yokmu yardım edebilicek :/
  • sesin fandan geldiğinden eminsen fanı değiştir. temizlikle bir yere kadar
  • fandan eminim ama yağlayınca düzelcek sanırsam onuda dediğim gibi sökülmüyor napmam lazım
  • tlg20 T kullanıcısına yanıt
    Sökmene gerek yok fanın altında küçük bir contası vardır. Contayı sök oraya 1-2 damla yağ damlat fanı sağa sola çevir contayı kapatım tekrar dene..
  • yarın tekrardan fanı açıp denicem olmazsa yeni fan alırım artık ama sökülmüyor o gıcığıma gitti videoda adam 2 asılışta söktü ben 15 dk uğraştım tornavida soktum gene sökülmedi
  • ve bide fanın arka tarafını diyorsunuz dimi pervanenin arkasını orda etiket vardı onu sökmüştüm ama altını hatırlayamadım tam ortada yuvarlak demir gibi bişe vardı heralde ama o nasıl sökülcek ki
  • Hocam bu ses benim bilgisayarda da oluyor , benim bilgisayar da 6-7 senelik var rahat.2 ayda bir 1-2 günlüğüne ortaya çıkıyor sonra kendiliğinden gidiyor
  • aslında bendede bayadır olmuyor du formattan sonra başladı yarın fanı tekrar sökcem son kez olmazsa takcam geri ses 2 hafta kesilmezse çöp yenisini alcam :D
  • Ben 2 ayda bir elektrik süpürgesinin ince ucuyla tozları çekiyorum , saç kurutma makinesiyle de hava veriyorum sökmekle falan uğraşmıyorum gerek yok o kadarına
  • :D 2 gündür söke söke zaten beyin 404 not found. D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.