Şimdi Ara

Bilgisayarımın çok ciddi bir sorunu var yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba sayın Donanımhaber üyeleri;

Ben Dell firmasından bir laptop aldım ilk zamanlarda çok memnundum laptobumdan.Geleyim sorunuma.Bilgisayarım donup kalıyor.Hiçbirşey yapamıyorum kapatıp açmaktan başka.Bunu 10dk veya 3 saat arası sürekli yapıyor.Bigisayarım 6 kere servise gitti.Değişen parçalar 4 kere anakart 4 kere ekran kartı 4 kere ram 4 kere hdd ama yinede buna bir çözüm bulamadılar ve garanti sürem bitti.Değişimde yapılmadı.Bilgisayarımda ısınma veya kasma sorunu yok.200 TL lik fan var altında.Ancak oyun oynarken Nvidia ayarlarından oyunun exesini seçmem gerekiyor yani normal girersem entegre ile giriyor exeyi seçersem Yüksek performanslı Nvidia istemcisi ile giriyor.Çift ekran kartı var yani.Entekre yani onboard ekran kartı ile Nvidia ekran kartı arasında bir veri çakışmasımı oluyor benim düşüncem bu..Donup kaldığı zaman dırrrrrrrr diye ses geliyor ses acıksa

Sistem
    Sistem Modeli: Dell System XPS L502X
    İşlemci:Intel(R) Core(TM) i7-2670QM CPU @ 2.20GHZ 2.20 GHz
    Ram:6gb
    Sistem türü:64bit işletim sistemi,x64 tabanlı işlemci
    Ekran kartı:Nvidia GeForce 540M
    DirectX11
    Ses:HDAUDİO-Realtek High Definition
    İşletim sistemi:Win8 64bit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krmcn1993 -- 19 Ocak 2015; 17:37:22 >

• Sorunun dikkatimi çekti şunları merak ettim hangi işletim sistemi hangi oyun ve oyunu açtığında işlemci sıcaklığı vs.

Oyun farketmiyor her oyunda bunu yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krmcn1993 -- 19 Ocak 2015; 15:43:09 >
  • Isınma problemi yok işlemcide zaten o saniyede kontrol etme şansımda yok direk donup kalıyor mause de hareket etmiyor.Isınmadan kaynaklı olduğunu sanmıyorum 6 kere servis gördü laptobum laboratuvarada girdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krmcn1993 -- 19 Ocak 2015; 15:58:21 >

Hacettepe Üniversitesi

Walter Bagehot'un dediği gibi “Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır!”
    ....:::: LG | Samsung | Nikon ::::....
  • 2013 de aldım 2014 den beri bu sorunu cekiyorum 1 senede yapamadılar garantide bitti değişim onayıda yapılmadı bu süre zarfında.Sorunuma çare aramaya başladım kendim.Onlar yapamadı ben nasıl yapıcam onuda bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krmcn1993 -- 19 Ocak 2015; 16:03:23 >

Bağlı olduğunuz kaymakamlıktan tüketici hakları hakem heyetine başvurun.
  • Arkadaşlar sorunumu kendim çözmüş bulunmaktayım yetkililer bile beceremedi ciddiyim.Eğer böyle bir sorununuz varsa yani çift ekran kartı olanlara söylüyorum.Ben 2 sene çektim başkası çekmesin.Yani anlıyacağınız sistemi becerememişler yani chrome dayken yok entegreyi kullansın yok oyun oynarken Nvidia ekran kartını kullansınmış.Bu seçenek veri çakışması yapıyor arkadaşlar.Seçiminiz aynı resimde olduğu gibi olsun bütün herşeyi Nvidia ekran kartınızla açın.
     Bilgisayarımın çok ciddi bir sorunu var yardım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krmcn1993 -- 22 Ocak 2015; 22:05:12 >

• Konu açmadan önce Teknik Yardım Bölüm Kurallarını okuyunuz.

Konu başlığınız şu şekliyle, Bölüm Kurallarının 3. maddesine aykırıdır.

Bölüm kurallarını okuduktan sonra, kurallara uygun olarak, yeniden, bir konu açabilirsiniz.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.