Şimdi Ara

Bilgisayarımı nasıl bozabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
8.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlığı okuduğunuzda belki garip gelcek burası bozulan şeyleri düzeltme bölümü bir nevi ama ben bilgisayarımı bozmak istiyorum Bunun içinde kendimce makul bir sebebim var. BU bilgisayar yaklaşık 5 yıllık, artık hurda oldu ve ben artık yenisini almak istiyorum fakat babam şimdilik işini görüyo diyip karşı çıkıyor. Kendiside bu bilgisayarı kullanıyor arada bir ve eğer ki onun dediğinin tam tersi olarak iş göremez hale getirebilirsem yeni bir bilgisayarı tekrar düşünebilir ki şu an bence hiç iş görmüyo, bu yazıyı bile kasılarak yazıyorum ha belki yeni bilgisayar almaz ama hiç olmazsa gider bi format attırır, içini temizletir 1 ay daha idare eder

Evet sizden ricam bilgisayarımın bozulması, ama arkamda benm yaptığıma dair iz kalsın istemiorum, nolur nolmaz. Yani virüs tarzı şeyler önermeyin, bunun dışında her şeye açığım.

Ayırdığınız vakit için şimdiden teşekkürler...

• Gir Windows klasörüne herşeyi sil.Çalıştıra regedit yaz yine kafana göre sil ordakileri.
  • Formatla düzeliyorsa foruma ilan ver yakın çevrenden bi arkadaş illaki gönüllü olarak format konusunda yardım eder :) Ayrıca bilgisayarının özelliklerini yaz belki forumun ikinci el kısmından ufak bir iki takviye ile sistem performansın artar.Yada Forum ikinci el kısmında işini fazlası ile görecek 200-300 TL arası komple p4 kasalar var onları incele.Bozucu eğil yapıcı ol :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abraxass34 -- 11 Temmuz 2010; 12:28:51 >
  • C:'yi biçimlendir
  • spankmann ve y.berker; teşekkür ederim benmde aklıma geldi fakat bence benm yaptığım belli olur onu ben belli olmasın istiorum

abraxsass; teşekkür ederim, bakacağım. Bilgisayarımın özellikleri kabaca şöyle; AMD Sempron 2600+ 1.83 GHz işlemci, 768 mb RAM, GeForce FX 5500 256mb ekran kartı, 80 GB HDD. Eğer dediğin gibi makul bir fiyata bu bilgisayarı gta4 oynayabilcek hale getirebilirsen çok müteşekkir olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thugur -- 11 Temmuz 2010; 12:35:05 >
  • 9 yıldır aynı makinayı kullanıyorum arkadaş sen 5 yılda hurda oldu diyosun.

kısa bir öneri. ekran kartında ufak değişiklikler yap. monitörün dişlerinden birini kır. usb girişlerinden birini kopart. lehimlerden birini erit
  • Senin bilgisayarınla gta 4 oynamak imkansız.Bir kere fx5500 çok eski bir kart.Gta 4 oynayabilmek
    için raminide 2 katına çıkarman lazım.İşlemcini oc etsen anca minimumda oynarsın tabi
    başka bir ekran kartı ile.

Bozma kısmına dönecek olursak
    Regediti bozarsan anlayacaklarını sanmıyorum.Driverleri kaldır başka şeyler kur.Bilgisayar
    çalışırken reset at.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Televizyonu Nasıl Bozabilirim ?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sadece Gta + içinse sistem önerisinden çok anlamam ama foruma bak kardeş sistem tavsiyeleri bölümüne yaz gta 4 için ikinci el sistem diye yardımcı olur arkadaşlar aslında herşeyin çözümü forumda :)
  • ya olabilir tabi, benm kullanmamdan kaynaklı 5 yılda hurdaya çıkmışta olabilir hurdaya çıktı derken oyun oynamak açısından hurdaya çıktı. şöyleki şu an bilgisayarıma yükleyebildiğim tek oyun counter strike 1.6 yüklü ve cs de bile kasıyor
  • Donanımsal olarak zarar vermek varsa al ekran kartını tornavida ile arka pcb ni kazıt.Güney köprüsünün
    soğutucu yoksa orayı çiz falan.
  • bak sana bir fikir .
    Anakart devrelerinden birisini lehim aletiyle erit , ve babanın bilgisayarın başına oturmasını bekle... Umarım bilgisayarcıya götürmeden yenisini alır
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuna3543

ya olabilir tabi, benm kullanmamdan kaynaklı 5 yılda hurdaya çıkmışta olabilir hurdaya çıktı derken oyun oynamak açısından hurdaya çıktı. şöyleki şu an bilgisayarıma yükleyebildiğim tek oyun counter strike 1.6 yüklü ve cs de bile kasıyor

1 gb ram
    128 mb geforce fx5200
    2.4 p4 işlemci
    200 gb hdd

milattan önce kalma tüplü monitör.
    1+1 jaguar hoparlör

• yüksek çözünürlüklü bir kaç oyunu aynı anda aç(cod 4,bad company gibi).bilgisayarın fazla dayanmaz anakartından ramına kadar herşey yanar.Bizzat başıma geldiği için biliyorum.Tabi ben isteyerek yapmamıştımYada pcyi sürekli fişten çekip kapat.Yani windowsdan kapatma.Buda bir çözüm olabilir
  • yazık yav bilerek zarar verilir mi pc ye :S sebebi nolursa olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: juhtife

yazık yav bilerek zarar verilir mi pc ye :S sebebi nolursa olsun.

Yenisi alınacaksa olabilir.
  • sadece fişini çek yeter :D elektrik gelmesin :D baban oturunca acılmasın yeter :D:D
  • parçalarını sat gitsin ne uğraşıyosun ya ama illede bozacam diyorsan ekrankartının fanı varsa onu herhangi birşeyle sıkıştır kullan pc yi öyle birkeç çalışmadan sonra ekrankartı yanar.

2. çözüm bios güncelleme yap zaten bilmiyorsundur indir biosla ilgili aç tam yüklenirken pc nin fşini çek zaten direk bilgisayarcıya götürür baban bilgisayarcıda elim değmişken bide format atıyım der.
  • Hayırlı evlat, hayırlı baba ilişkisi bu olsa gerek...(espri)

Oturup babanla mantıklı olarak konuş, üzerinde yapacağın bir kaç değişiklikle (anakart, ram, ekran kartı) yeni bir sistem elde edebilirsin, neden komple değiştirmeyi düşünüyorsun ki?

Babanın bu iş için ne kadar para ayırabileceğini öğren ve ona göre davran, bilgisayar bozulunca belki de hiç almayacak.

Dimyat'a pirince giderken elindeki bulgurdan da olma derim...
  • En iyisi Windows dosyalarını silmek yada arkadaşın dediği gibi bios yüklerken fişi çek. Fakat bunlar sadece formatla düzeltilebilecek şeyler. Ekran kartının ve işlemcinin fanına birşey sıkıştırabilir, yada everest gibi programlarla fanı en düşük devirde çalıştırıp sisteme iyice yüklenecek oyunlar çalıştırabilirsin. Fakat bunlarda bir tek ekran kartını ya da işlemciyi değiştirerek kurtulunabilecek şeyler. Ama bunları aynı anda yapıp bir de güç kaynağının bir kablosunu eritirsen pc diye birşey kalmaz :D

Bir arkadaş GTA IV oynatmak için 2 kat miktarda ram gerektiğini söylemiş. 1,5 GB ramle o oyunun giriş ekranına 10 dka da girersin :) O Oyunu adam akllı oynatmak için 1,5-2 bin TL lik bir sistem gerekir. Örnek istersen; 3 Ghz'lik çift çekirdek ya da dengi daha fazla çekirdekli bir işlemci, 4 GB ram ve HD4870 yada GTX 275 bir ekran kartı gerekir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: protego

En iyisi Windows dosyalarını silmek yada arkadaşın dediği gibi bios yüklerken fişi çek. Fakat bunlar sadece formatla düzeltilebilecek şeyler. Ekran kartının ve işlemcinin fanına birşey sıkıştırabilir, yada everest gibi programlarla fanı en düşük devirde çalıştırıp sisteme iyice yüklenecek oyunlar çalıştırabilirsin. Fakat bunlarda bir tek ekran kartını ya da işlemciyi değiştirerek kurtulunabilecek şeyler. Ama bunları aynı anda yapıp bir de güç kaynağının bir kablosunu eritirsen pc diye birşey kalmaz :D

Bir arkadaş GTA IV oynatmak için 2 kat miktarda ram gerektiğini söylemiş. 1,5 GB ramle o oyunun giriş ekranına 10 dka da girersin :) O Oyunu adam akllı oynatmak için 1,5-2 bin TL lik bir sistem gerekir. Örnek istersen; 3 Ghz'lik çift çekirdek ya da dengi daha fazla çekirdekli bir işlemci, 4 GB ram ve HD4870 yada GTX 275 bir ekran kartı gerekir...

Farkındaysanız 1,5GB ram ile minimumda oynarsınız dedim.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.