Şimdi Ara

Bilgisayarımı nasıl bozabilirim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
8.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ram ayaklarında birini ince tornavida ile kazı.bakır mı ne..onu sök yani..çiz mıç ağzına..
    Yani pc açıldığında ses gelsin dıt dıt dıt diye..

sonra babana dönüp ,al işte yandı komple de..

servise götürülür ram değiştirelecek vs.. çok para..
    birde eski ram sanırım bilmiyorum ama ddr3 lerden pahalı oluyor sanırım onlar..bir ara öyleydi yani..

bunuda arkana alıp kuracağın cümler şu;

-ya baba..ram 100lira elemana vericez 50-60 lira..ya bir daha olursa haybeye mi verelim..ben senden 2-3 bin tl lik birşey istemiyorum ki..
    alalım 700-800 e bir makine , 5 sene daha götürsün..nolcak yani..böleriz 700ü 12 ye..
    her ay 25tl sini ben sana veririm...de
    ama verme..

bunu düşün bence : /

düzeltme : makinadan ses gelirse babalar korkar..küçükken az mı anakart ziyan ettim..ah o güzelim 166mmx ah..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velfecir -- 11 Temmuz 2010; 15:18:19 >

• biostan voltajı çok yükseğe çek 1,6 falan yap yansın :)
  • Ayrıca E7500 2veya3gb ram hd3870 ekran kartı ile de 1280x1024 ayarlarda medium yada high ayarlara
    çıkabilirsiniz.Gta 4 için önemli olan işlemci ve ekran kartının ramidir.3GB bile fazla gta4 e.önemli olan ekran
    kartının 1gb olmasıdır.Nerden biliyorsun derseniz ASUS N61-VG253DV model laptopumda 1366x960 çözünürlükte very high ayarlarda kasmadan oynayabiliyorum gta4 ü.Laptopta 4GB ram olmasına rağmen 3ü geçmiyor ama ekran kartı memory kullanımı 1500mb seviyesinde.Adam akıllı oynamaktan kastınız
    lagsız bir gta 4 ise gta4 ün ultra berbat optimizasyonu yüzünden gtx480 sli kursanız bile laglarla karşılaşa-
    biliyorsunuz.
  • aslında sistemi bozmadan BIOS ayarları ile oynayarak açılmamasını sağlayabilirsin.
    İkinci el uygun fiyata ''sağlam'' bilgisayarlar bulabilirsin.
  • Harddiske çekiçle vur yanlız önemli verileri yedekle
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkanbaba

Harddiske çekiçle vur yanlız önemli verileri yedekle

Bu konu artık teknik yardımın dışına çıkmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spankman -- 11 Temmuz 2010; 15:18:58 >

• Bilgisayarımı nasıl bozabilirim?

enteresan bir başlık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: velfecir

Bence Ram'e zarar ver.
    Ram ayaklarında birini ince tornavida ile kazı.bakır mı ne..onu sök yani..çiz mıç ağzına..
    Yani pc açıldığında ses gelsin dıt dıt dıt diye..

sonra babana dönüp ,al işte yandı komple de..

servise götürülür ram değiştirelecek vs.. çok para..
    birde eski ram sanırım bilmiyorum ama ddr3 lerden pahalı oluyor sanırım onlar..bir ara öyleydi yani..

bunuda arkana alıp kuracağın cümler şu;

-ya baba..ram 100lira elemana vericez 50-60 lira..ya bir daha olursa haybeye mi verelim..ben senden 2-3 bin tl lik birşey istemiyorum ki..
    alalım 700-800 e bir makine , 5 sene daha götürsün..nolcak yani..böleriz 700ü 12 ye..
    her ay 25tl sini ben sana veririm...de
    ama verme..

bunu düşün bence : /

düzeltme : makinadan ses gelirse babalar korkar..küçükken az mı anakart ziyan ettim..ah o güzelim 166mmx ah..

en güzeli buydu :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vbirangan -- 11 Temmuz 2010; 23:26:08 >

• bak şimdi eğer işlemcin 478 işlemci modeli ise

çalışır işlemcini yerinden sök forumdaki ikinci el bölümünden yada burdaki arkadaşlardan 478 pin bozuk

bir işlemci bul,al iste bişiler yap ve onu tak makinaya baban gelip çalıştırdığında makina çalışmayacak eee

bilgisayarcıya götürecek baban diceklerki bunun en pahalı ve önemli parçasi işlemcisi yanmış

gerçi bu model bi işlemciyi 30-40 liraya ikinci elden bulup takmak mümkün...

ee bilgisayarcı bu iş için 100 kaattan fazla isteyince babanı sıkıştırmak sana kalıyor

şimdi bozuk işlemci bul dememin sebebi şu

yeni bilgisayarına kavuştuktan sonra çalışır durumdaki işlmecinle birlikte tüm eski donanımlarını bu forumun ikinci el

bölümünde sat 120 ila 150 lira arasında bi harçlık çıkarırsın kendine yada yeni aldığınız

pc nin 1 taksitini öderken babana gerçekleri söyleyebilirsin :D

elindeki parçaları bozmayı aklından bile geçirme :D güvenlik kamerası kayıt pc si rahatlıkla olabilir ...

• ha unutmadan yanmış bir besleme ünitesi yani psu takmayıda unutma bu parçalardan

sana gönderebilirim bozuk işlemcim yok sanırım ama psu gönderirim...

böylece önemli 2 parça fazla güç çekilmesi yada voltaj dalgalanması

bahanesi ile yanmış sonucu ortaya çıkacak senin numara işe yarar bence ...
  • İşlemcinin fanını çıkart ve öyle takıl 10-15 dk pc kapanır ve açılmaz cunku islemci ve anakart bozulur yanlıslıkla yıllar once yapmıstım o olmazsa arkada 230watt yazan kırmızı biyer var orayı kaydır biraz 110 oluyor sanırım öyle yap ve aç bilgisayarı kesın bozulacaktır
  • kasayı yan yatır düştü de
  • Bunca hayinlik gta4 oynayabilmek içinse intehar et kimsenin senin gibi evlada ihtiyacı yok.

Senin pc ile hemen hemen aynı özelliklere sahip pcim var.1.7 işlemci - 1,5 gb ram - nvidia 6100 ekran kartı - 80 gb hdd vs çokda rahat çalışıyo internet kullanımında sorun yok cs 1.5 undergrand2 falanda oynuyorum.Sende bunları yapabilirsin değer mi bir gta4 için durduk yere 1000 tl masraf yaptırmya kendi paran olsa neyse anlıyorum seni heveslisin ama bugün bunu yapan yarın işi dahada büyütür.Bende pcde oyun oynayamıyorum diye hemde çok istediğim için iphone aldırdım şimdi gta , prince of persia falan çok kaliteli oyunlarla eğlenceli vakit geçirebiliyorum sanada tavsiye ederim hayinliğe gerek yok.
  • oha bilmiyormusun kasayı yan yarıcaksın

Şakası bir yana yeni bir not defteri ac yaza bildigin kadar start yaz onu kayıt girdisine cevir bilgisayarın res atmakdan cokecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: DayWalker7

kasayı yan yatır düştü de

En etkilisi
  • quote:

Orjinalden alıntı: [ Starbury ]

yüksek çözünürlüklü bir kaç oyunu aynı anda aç(cod 4,bad company gibi).bilgisayarın fazla dayanmaz anakartından ramına kadar herşey yanar.Bizzat başıma geldiği için biliyorum.Tabi ben isteyerek yapmamıştım Yada pcyi sürekli fişten çekip kapat.Yani windowsdan kapatma.Buda bir çözüm olabilir

+1
    Bu yöntem harddiskin çizilmesini sağlayacaktır, küçüktür. Güney köprüsünü lehimle eritme falan gibi yöntemler biraz ağır bence. Dediğim gibi bu şekilde harddiski çizerek çok temiz bi zarar verebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: tuna3543

spankmann ve y.berker; teşekkür ederim benmde aklıma geldi fakat bence benm yaptığım belli olur onu ben belli olmasın istiorum

abraxsass; teşekkür ederim, bakacağım. Bilgisayarımın özellikleri kabaca şöyle; AMD Sempron 2600+ 1.83 GHz işlemci, 768 mb RAM, GeForce FX 5500 256mb ekran kartı, 80 GB HDD. Eğer dediğin gibi makul bir fiyata bu bilgisayarı gta4 oynayabilcek hale getirebilirsen çok müteşekkir olurum

bu bilgisayarı bozmaya çalısıon :S. tmm çok iyi diil ama iş görür genede. bnm pc 1.73 işlemci 128mb ekran kartı 512mb ram. bn napıyım!

• hey gidi heyyy bee benim bilgisayar 5 6 senelik oldu daha tıkır tıkır
    ya bu arada gta 4 ü amd 3200+ 2 gb ram x1650 512 mb ekran kartı ile açılırmıı açılırsa hemen indirmeye başlayayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1834

hey gidi heyyy bee benim bilgisayar 5 6 senelik oldu daha tıkır tıkır
    ya bu arada gta 4 ü amd 3200+ 2 gb ram x1650 512 mb ekran kartı ile açılırmıı açılırsa hemen indirmeye başlayayım

GTA 4 için en az X1900 isteniyor diye hatırlıyorum. Şansına küs.
  • prize giden fişi çek. fiş uçlarından birinin üstünü şeffaf selobantla sarmala ve prize geri tak. sonra babana git, bilgisayar açılmıyo, ömrünü tamamlamış herhalde de.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.