Şimdi Ara

Bilgisayarımdaki rFactor Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar rFactor diye bir oyun yükledim. Oyuna ilk girmek istediğimde girip oynuyorum ama sonra çıktıktan sonra başka bir sefer girmek isteyince girmiyor.

Olaya oyun değil de, bir program olarak bakarsanız daha yardımcı olursunuz. Çünkü girmek için exe dosyasına tıkladığımda hiçbir şey olmuyor.

3 ay oldu ve ben bu uzun süredir araştırıyorum. Tamamen programın kendisiyle alakasız bir sorun. Oyun ayrıca orjinal olduğundan crack falan da yok. Yani sorun tamamen bilgisayarımla alakalı.

Antivirüs, XP firewall ya da bu programın çalışmasını engelleyecek hiçbir program kullanmıyorum.

Yani burda bu programa girmek istediğimde onu çalıştırmamı engelleyen nedir acaba? Format atıp denedim yine olmadı.

Bilgisayarımın özellikleri:

Windows XP Professional Service Pack 2 Build 2600 2002 Version
    X1950GT 256MB DDR3 PCI
    Gigabyte P35C DS3R
    P4 3.0 GHz
    2X512 DDR2 Ram

• Bir programın kapatıldıktan sonra tekrar çalışmaması, kendisini sistem belleğinden sil(e)mediğini ve/veya sistemin sayısal bağ kütüphanelerine (DLL: Digital Link Library) attığı kancayı (hook) bırakmadığı anlamlarına gelir...

Dolayısı ile, programın orjinalliği onu hatalardan muaf tutamıyacağından, başka programlarda aynı sorunu yaşamıyor iseniz, oyun için yayımlanmış resmi ve sizdeki sürümden daha güncel bir "yama" (patch) olasılığını araştırmanızı öneririm;

http://www.rfactor.net/?page=downloads
  • Bu oyun son versiyon. Başka bir program olarak sadece Hamachi'de bu sorunu yaşamıştım. Ayrıca bilgisayarı kapayıp açtıktan sonra bile çalışmıyor. Başka bir çözümü var mı acaba?
  • Bazen benzer şeyleri ben de yaşıyorum... Cache yığılması mıdır registry sorunu mudur bilemem ama hook atıp bırakmama da mantıklı tabi.. Ben bu tür durumlarda görev yöneticisine girip (ctrl+alt+del) programı işlemler kısmından sonlandırıyorum.. Ram'e yüklenen başka şeyler varsa onları da sonlandırıyorum. Tekrar deneyince girer genelde. Buna bir çözüm olduğunu sanmıyorum. Bu tekniği bir dene istersen
  • ctrl+alt+del yaptığımda zaten program hala çalışıyor olarak gözükmüyor. Yani tamamen kapanmış oluyor program. Ayrıca ram e yüklenen de bir program söz konusu değil.

XP SP2 kullanıyordum fakat dün yeni bir harddisk aldım, ram i 4x512 DDR2 667 MHz yaptım ve Vista Basic yükledim. Fakat inanılacak gibi değil, sorun hala devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akın Özdemir -- 22 Şubat 2008; 20:57:16 >
  • Arkadaşlar aklına bir çözüm gelen yok mu bu sorunla alakalı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.