Şimdi Ara

Bilgisayarımdaki bu ısı zarar verir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, son aylarda oyun sırasında ekran kartı ısısı 75-77 derecelere kadar yükseliyor, bu bilgisayarıma zarar verir mi ? Bilgisayarım masa üstü ve donanımımı aşağıya yazıyorum.
    Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Anakart :ASUS Z170-Pro Gaming Intel 1151 Soket DDR4 3400MHz(O.C.) USB.3.1
    Ekran kartı :Asus NVIDIA GeForce GTX 960 GDDR5 4GB 128 bit
    İşlemci :Intel(R) Core(TM) i5-6600K CPU @ 3.50GHz
    RAM :Kingston HyperX 16 GB DDR4
    HD :Samsung SSD 850 EVO 250GB (250 GB, SATA-III)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refikilhan -- 6 Eylül 2017; 10:52:42 >

• Normal değerler.. zarar vermez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sistemi yeni mi kurdunuz ?

70 kadar normal kabul edilebilir. Tabiki yoğun grafik kullanılıyor ısı çok çok iyidir. Soğutma ve macunu da düzgünde yapılmış olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: antitez21

Normal değerler.. zarar vermez

Çok teşekkürler dostum içim rahatladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carso

sistemi yeni mi kurdunuz ?

70 kadar normal kabul edilebilir. Tabiki yoğun grafik kullanılıyor ısı çok çok iyidir. Soğutma ve macunu da düzgünde yapılmış olmalı

Çok teşekkür dostum, Sistemi kuralı bir yılı geçti, sizce kaçtan sonra tehlikeli olur ?
  • refikilhan kullanıcısına yanıt
    85 sonrası tehlikeli sistem için yanma olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carso

85 sonrası tehlikeli sistem için yanma olabilir.

Anladım dostum, çok teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O kart için ısı çok yüksek. Bir toz temizliği yapmanda fayda var. 70 üstü kırmızı bölgedir. Chip lehimlerinde bozulmalar oluşur ekranında çizgi ve renklenmeler görmeye başlarsın bu ısıda kullanmaya devam edersen.. Ayrıca bu ısının dışarı atılması için kasa içi hava sirkülasyonu önemli bir egzos bir emiş 2 adet 12 cmlik fan işini görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoltreX

O kart için ısı çok yüksek. Bir toz temizliği yapmanda fayda var. 70 üstü kırmızı bölgedir. Chip lehimlerinde bozulmalar oluşur ekranında çizgi ve renklenmeler görmeye başlarsın bu ısıda kullanmaya devam edersen.. Ayrıca bu ısının dışarı atılması için kasa içi hava sirkülasyonu önemli bir egzos bir emiş 2 adet 12 cmlik fan işini görür.

Asus NVIDIA GeForce GTX 960 GDDR5 4GB 128 bit ekran kartında oyunlarda 70 üstüne çıkmaması mı lazım diyorsunuz.
  • refikilhan kullanıcısına yanıt
    Evet. Soğutması çok iyidir o kartın muhtemelen tozlanmadan dolayı veya temiz hava akışı sağlanamaması nedeniyle ısı oluşuyor. Devamlı yükte 75 ve üzerine çıkması normal değil. Ekran kartları ısıya dayanıksızdır. Aynı ısı işlemcide olsa hiç korkma ama ekran kartını götürüyor sıcaklık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-71C700AC1 -- 6 Eylül 2017; 22:31:15 >
  • Anladım dostum, bilgisayarcıya gideyim bana bir çare bulsun.

Tekrar teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.