Pc dün çalışıyordu fakat bazı sorunlardan dolayı kabloları çıkarıp tekrar taktım fakat pc açılmadı.. Power supply söküp dış prizden kontrol ettim ve çalışıyor... Pc ye taktığımda power tuşuna basıyorum tık sesi geliyor başka birşey olmuyor kabloların yanlış takılma gibi bir ihtimal yok çünkü fazla giriş yok hatta eksiği bile var acaba power sw power led hdd led, kabloları yanlış takmamdan kaynaklanır mı sanmıyorum çünkü anakartın üstündeki gibi takma şekli.
Kontrol kalemi anakarta deydirdiğimde elektrik olduğunu görüyorda kasanın boş yanına dokunuyorum kontrol kalemi ile yine elektrik var gözüküyor.. Bıos pılını 10 dk çıkarıp tekrar taktım fakat fayda yok
Acill yardım kafayı yicemmm
anakartınızın marka ve modelini belirtin ona göre led, hdd, power bağlantılarının nasıl yapılacağına kılavuzundan bakalım.. muhtemelen bağlantılar yanlış olsa gerek..
quote:
Orijinalden alıntı: awallabilla
anakartınızın marka ve modelini belirtin ona göre led, hdd, power bağlantılarının nasıl yapılacağına kılavuzundan bakalım.. muhtemelen bağlantılar yanlış olsa gerek..
Artes G31-D2
Hdd led ve power sw de + ve - yazmıyor ben bu iki kabloyu yazıları yukarı gelecek şekilde yaptım tersine çevirip öylede yaptım olmadı aşağıdaki resimde anakartın üzerinde bulunan bağlantı gibi yaptım inş. Klavuzu bulabilirsiniz ben bulamadım nette :(
Merhaba,
Anakartını sökebilirsen söküp dışarı çıkart, anakarta kablo, başka parça + metal teması filan hiç kalmadan dışarıda bikaç dakika tut ve üzerindeki statik elektriğin boşalmasını sağla.Daha sonra anakart dışarıdayken power supply bağla ve dışarıdayken çalıştırıp ekran görüntüsü almaya çalış.