Şimdi Ara

Bilgisayarımda bios kurcaladıktan sonra görüntü gitti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar size basımdan gecenleri anlatayı.

bilgisayarrıma win 11 kurmaya karar vedim ve biostan bi kac ayar gerekliyddi . bu ayarları yapmaya calısırken bilmediğim bi kaç sey yaptım galiba ve ondan sonra hiç görüntü alamadım.

güç tuşuna bsstığımda bilgisasyar bi kaç kez kendi kendine güç kesiyor ve sabit çalışmaya devam ediyor.

bios sıfırladım, pili çıkartıp 5 dakika bekledikten sonra taktım ve görüntü gelmedi . clr cmos yaptım iki teli birbirine şase yaptım ve yine olmadı . anakartımı söküp kuzenimin kasasına taktım ve görüntü aldım ama kendi kasama anakartı takınca görüntü alamıyorum.

denemediğim şey kalmadı . gerçekten yoruldum . napmam gerekiyor. Power supply arızasıdır dedim ve eski anakartımı bu power supply çalıştırdı. gerçekten büyük bi çıkmaz.

-i510400f

-h610 mh

-twinMOS 8gb ddr4 2666 mhZ (2X)

-frisby fc-9280G powersupply

• Açıkça powerda ucuza kaçınmanın bedeli diyebiliriz.

%80 powerın problemli %20 kasada kaçak var. Sistemi kasadan komple sök uzay kurulum yap bir kutunun üstünde çalıştır. Eğer yine görüntü gelmiyorsa kasada şase yada kısa devre ihtimalini elemiş olursun. Powerın eski anakartta görüntü verip yenisinde sıkıntı yaratması powerda bir sorun olabileceğine veya yetersiz kaldığına işarettir. 15-20 yıl öncesinin problemleri bunlar.

Mevcut anakart işlemci vs parçalarla kuzeninin kasa ve powerında görüntü alabiliyorsan. Kasayı nasıl elemine edeceğini yazdım. Power için ise emin olmak istiyorsan kuzeninin powerını sök kendi kasanda kurulum yap görüntü alırsan o powerdan kurtul.

Aşırıya kaçmadan bütçeniz dahilinde bakın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 26 Temmuz 2025; 19:21:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.