Şimdi Ara

Bilgisayarıma uygun Ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
69
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

işletim sistemi olarak win8.1 kullanıyorum ve win10 a geçiş yapacağım bu nedenden ötürü rami yükseltmek istedim. Biraz bakındım ram olarak çok fazla çeşit olduğunu gördüm.

Bu konularda pek bilgi sahibi değilim. Kafam karıştı bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

Şimdi benim ana kartımda 4 slot var 1 tanesinde 8GB ddr4 1200MHz (((cpu-z programında 1200mhz gösteriyor fakat görev yöneticisinde 2133 MHz gösteriyor hangisi doğru değer anlamadım)))

ram takılı diğer slotlar boş ben bunu 16 ya yükseltmek istiyorum. Duruma göre fikrimi de değiştirebilirim 2. el almayı da düşünüyorum daha ucuza gelirse

2 tane 8gblık ram de alabilirim. 2.el ram almakta ne gibi sıkıntılar çıkar nelere bakmam lazım onları da bilemiyorum ama neyse.

Şimdi sormak istediğim sorulara gelecek olursak:

1. Benim ana kartımda takılı olan ram 1200 MHz . Bu durumda eğer ana kartım destekliyorsa.. diğer bir slota daha yüksek MHz değeri olan bir ram takarsam sorun olur mu?
    2. Benim ana kartım kaç MHz ram destekliyor bunun bir sınırı var mı ? kafama göre yüksek MHz ram alırsam sıkıntı çıkar mı?
    3. Önerebileceğiniz bir ram markası var mı?
    4. 2.el alırken nelere dikkat etmeliyim ?

Bunlar dışında sizin bildiğiniz benim sormayı unuttuğum şeyler hakkında da önerilerinizi bekliyorum.

Aşağıdan da kontrol edin takılı olan ram' im ana kartım işlemcim vs. ona göre yol göstereceğinizi umuyorum. Şimdiden teşekkürler.

EDİT: Ram in MHz değerinin hangisi olduğunu anlayamadım görev yöneticisinde 2133 yazıyor diğer programlarda farklı yazıyor aşağıya koydum bilmediğim için iyice kafa karıştı..

Bilgisayarımda takılı olan ram:

Bilgisayarıma uygun Ram
    Bilgisayarıma uygun Ram
    Bilgisayarıma uygun Ram
    Bilgisayarıma uygun Ram

Ana kartım: işlemcim:

Bilgisayarıma uygun Ram
    Bilgisayarıma uygun Ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TDismail -- 12 Mart 2021; 20:52:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop için uyumlu ram ?
    2 yıl önce açıldı
    Ram ve Ssd Upgrade Önerisi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.