Şimdi Ara

BİLGİSAYARIMA SAATTE BİR VİRÜS BULAŞIYOR!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anti-Virüs parogramı olarak AVG Anti-Virüs 7.0 Free kullanıyorum.Bütün güncellemeler tamam.Ama C:Windows:protector.exe dosyası saatte bi olarak AVG tarafından bulunuyor.(Bu virüs programı bilgisayarı taratmadan da virüsleri buluyor.)Delete file diyorum olmuyor.

• Bence bilgisayarına giren virüsler antivirüs programının açıklarını bulmuş ve antivirüs programının silme işlemine blok koymuş.Başka bir virüs programı denemende fayda var o zaman kaspersky veya pc cillin 2004 dene bunlar çözüm yolu olabilir. Ama sonradan yüklenen antivirüs programı ne kadar yararlı olur emin değilim bunlarıda dene en son çözüm format atmak olur. Format attıktan sonra tavsiye ettiğim virüs programlarını yüklemen daha yararlı olur. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssayin72 -- 25 Mayıs 2005, 17:55:53 >
  • ssayin72 dediklerini yaptiktan sonra birde avast i kur ve buldugun virus u guvenli modda silmeyi dene
  • o zaman 2 saat te bir formay
  • quote:

Orjinalden alıntı: somekindofmonster

o zaman 2 saat te bir formay

Sevgili arkadaşım gülmek istiyorsan forumun konu dışı veya gereksiz mesajlar bölümünde gülünecek çok konu var. Oralarda bol bol gülersin eğer bu işin çözümü hakkında fikrin varsa paylaşırsan daha yararlı olursun. Sana iyi günler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: somekindofmonster

o zaman 2 saat te bir formay

CİDDİYETSİZ!
  • naapa bilirim o zaman,mantıklı cevap verdim format at o zaman belki geçer yani virüsler zaaten silinöiyor çoğu zaman baba gibi virüs programı bile olsa at formatı yükle kaysperskye ı sonra gel ciddiyetsiz de bana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu bir spy olabilir ayrıca yanlış hatırlamıyorsam anticrack exe si idi,crac falan mı kullandın??
    bence hijackthis kur ve dene bakalım silebilir.
  • bence f-prot dos ile dos ortamında tüm hdd leri tarattır, tabi güncelledikten sonra. windows altında virüs aktif olacağından sen silsende kesinlikle başka bir yere bulaşacaktır. dosda hiç bir program çalışmadığı için bulduğu tüm şüpheli dosyaları sildir. sisteme zarar gelmemesine dikkat et tabi. sistem açıldıktan sonra sağlam bi virüs programı ile tarat tekrar. ben norton 2005 kullanıyorum daha bi sorun çıkmadı. heralde çözüm olacaktır.
  • backdoor oluşmuş olabilir.Yani silsen bile tekrar gelecektir firewall kurup güvenli kipte kaspersky ile silmeye çalış ama bence en kesin çözüm format.
  • AVG zaten virüsleri silmiyor sadece buluyor eğer gerçekten silen bir program istiyorsan McAfee VirusScan Enterprise v8.0i yi tavsiye derim mükemmeldir hiç sorunsuz kurtulursun tüm sorunlarından.Bu arada o virüs boot da olduğu için sürekli bilgisayarına bulaşıyor dediğim anti virüs programı sorununu kökten çözecek ve gelecek olan tehlikelere karşı ileridede pc ni koruyacaktır...
  • eh be kardeşim kimi demiş yazılımın acığını bulmuş kimi demiş silmez sadece bulur yok daha neler yaa

guzel kardeşim sistemini guneli kipte ac
    temp ve tem. interç files klasörü ve recent içini boşalt sil yani daha sonra vag 7 ac her detayda ful tarama yaptır artı bunardan pnec program ekle kaldırdan bak bakalım yabancı program varmı varsa unsitall ett daha sonra görev yöneticisinde sistemin kullandığı .exe harıcınde çalışsan .exe bırakma ve dediğim gibi tam detaylı bi taramayptır sorunun çözülür.. adı gecen programı senlerdır hem ucretlıyken de hemde free olduğu zamandan berı kullanıyorum kaspervsky desteklı bır yazılımdır guncellemelerını kaspervesky den alır gayette başarılı bır yazılımdır bırak vırusu trojen dialer exe hiçbişey bırakmaz

hade kolay gelsınn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayt75 -- 25 Mayıs 2005, 20:40:03 >
  • Hiç uğraşam kaspersky kur,güncelleştirmesini yap,en virüslü siteye girsen bile halleder.
  • bence problem spy dan kaynaklanıyor.Saatte bir netten virusu download ediyordur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ExTx

Hiç uğraşam kaspersky kur,güncelleştirmesini yap,en virüslü siteye girsen bile halleder.

Kaspersky'mış peh.Virüs programları hikaye.Hiç uğraşmayın deep kurun.İnternete girmeden önce açın deep'inizi.Eğer internette bir işiniz yoksa kapatın deep'i.İnternetten böylece hiçbir virüs bulaşamıyor.Ben öyle yapıyorum açıkcası.Tabi genede cd'den yüklediğiniz bazı programlar virüslü olabilir.Onun için 1 virüs programı kullanın.Ben avg kullnıyorum.Bilgisayara cd'den bir program falan yüklemeden önce cd'yi tarattırıyorum.Virüs yoksa yüklüyorum.Bunları yaptıktan sonra şimdiye kadar hiçbir virüs girmedi.Yoksa çok çektim virüsten aklım başıma geldi.Yani açıkcası virüs programları yetersiz kalıyor bazı virüslerde.En iisi pc'nizi sağlama alın.

• Arkadaşım,

Bazı yorumlar falan yapılmış. Şimdi ilk önce yapman gereken şey şu.
    Antivirüs programını test etmen. Yani virüslü bir dosya bulup bunu sadece hdd ye kopyala. Eğer güncel bir virüs olursa daha iyi. Yanlız eğer tecrübeli biri değil isen Worm tarzı bir şey kullanma. Daha sonra sadece bu dosyayı antivirtüs programın ile tarat ve silmesini iste. Eğer silme işlemini yapıyor ise, Antivirüs sağlamdır. Çözüm 1 den bakarak devam et.
    Eğer gerçekten silmemiş ise. Sorun var demektir. Çözüm 2 den devam et.
    Diğer bir nokta, antivirüs ün sadece bilgisayarda olan virüsü etkisiz hale getiremiyecek tarzda bir kod içerdiğini ve senin kopyaladığın virüsü sildiğini düşünüyor isen Çözüm 3 e bakın.
    Eğer Bunların hiç biri seni tatmin etmiyor ise Çözüm 4 e bak.

Çözüm 1 : Tekrar güncelleştirme olup olmadığına bakın. Sisteminizi güvenli modda açın. Bunun için restart yapın ve F8 e basarak başlangıç seçeneklerinde gerekli işlemleri yapın.
    Administrator yada administrator yetkilerine sahip bir kullanıcı ile oturum açın. Sistem Geri Yükleme açık ise, tüm sürücülerdeki sistem geri yüklemeyi kapatın. Bunun için Bilgisayarım\Sistem Geri yükleme sekmesini kullanabilirsiniz.
    Temp, Temproary Internet Files ve Prefect dosyalarının içeriğini temizleyin.

Full sistem tarama yapın, ve bulunan ( Olası bulunan ) zararlı uygulamaları silin. Sisteminizin temiz olduğunu doğrulamak için spyware taraması da yapabilirsiniz.

Çözüm 2: Scaning Enginesi zarar görmesini engelleyen bir kaç antivirüs bulunmakta. Bunlardan herhangi bir tanesini sisteminize yükleyin. Yükleme işleminden önce sistemde yüklü olan diğer anti virüsü sistemden kaldırmanız gerekibilir. Gerekmesede kaldırmanızı tavsiye ederim. ( Not : Bu cümle kişisel tavsiyedir ) Kurulum esnasında aktif ve başlangıçtaki uygulamalarda virüs olup olmadığını anlamak için mutlaka kurulum esnasında programın kısa bir virüs taraması yapmasına izin verin. ( Not : Bu işlemi Antivirüs yazılımlarının internet sitelerinden indirdiğiniz program ile yapın. Deftination file leri sürükli güncel tutulmakta. Aksi takdirde daha önceki sürümlere ait olanlar ile yaparsanız olası güncel virüsler tespit edilemeyebilir. )

Sorunsuz şekilde kurulum tamamlanır, tarama esnasında herhangi bir şey bulunur ve/veya bulunmaz ise Update işlemleri dahil Çözüm 1 deki uygulamaları tekrar yapın. Kurulumdan sonra antivürüs programının aktif olabilmesi için restart gereklidir. Restart tan sonra antivirüs programından herhangi bir hata alıp almadığınıza bakın. Eğer alıyor iseniz Çözüm 1 yerine Çözüm 3 teki işlemlere devam edin.

Çözüm 3 : Online virüs taraması yapın. Bunun için bir çok güvenlik yazılım şirketlerinin online ve ücretsiz hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
    Eğer bir den fazla Hdd niz var ve raid olarak kullanmıyor iseniz, 2. hdd yi sistemden çıkartın, 1 Hdd kullanıyor iseniz ve birden çok partition ( sürücü ) bulunuyor ve diğer sürücüde aktif olarak başlangıçta çalışabilecek herhangi bir program yok ise sadece %systemroot% ( işletim sisteminin kurulu olduğu ) sürücüyü online tarama işlemi yapın. Diğer durumlarda bu hizmet çok uzun zaman alacaktır ve gereksizdir.

Online tarama işlemini geniş bant internet bağlantınız var ise kullanmanızı tavsiye ederim. Zira çok uzun zaman alabilir. ( Not : Bu cümle kişisel tavsiyedir )

Eğer Çözüm 3 ü kullanmayacak iseniz ve 1 ve 2 çözümleri bir şekilde denedi iseniz çözüm 4 ten başka yapacak pekte bir seçenek kalmıyor.

Çözüm 4 : Format atın. Sadece sistemin bulunduğu değil sistemin kurulu olduğu tüm hdd ye.
    bu yüzden var ise diğer 2. veya daha fazla Sabit disk depolama birimlerini sistemden çıkartın. İşletim sistemini, driverlarınızı ve antivirüs yazılımı kurun. Siatemin updatelerini de yaptıktan sonra Sisteminizi yine Çözüm 1 deki gibi antivirüs kontrolünden geçirin. Daha sonra diğer programları ve benzerlerini kurmaya devam edin.

Not: Bu işlemleri genel virüs temizliği için kullanabilirsiniz.
    Not: Prensip gereği hiç bir yazılım yada online sistem tarama yapan adres önerilmemiştir. Güvenirliliği ve stabilitesi yüksek yazılımlar yazılan yazıdaki işlemleri yapmanız durumda daha iyi sonuç verecektir.

• conewar arkadaşımıza katılıyorum çünkü bizzat bende ki sorunu o halletmişti
    tekrar sağol ellerine sağlık
  • Arkdasim bence symantec.com da arat bir sürü temizlik araci var. indir tarat onlar hallediyor. Bir dene derim. Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.