Şimdi Ara

Bilgisayarım sebepsiz yere takılıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıktan da anlayabileceğiniz gibi bilgisayarım durduk yerde takılıp kalıyor ve reset/power dışında hiç bir tuş çalışmıyor :) Düne kadar arasıra dvd-rw ve cd-rw mi görmüyordu hatta ileri gidip ethernet kartımı da görmemezlik yapıyor bazen... Ben de bios pilini söküp biosu sıfırladım ki ne hikmetse işe yaradı. Fakat bundan sonra da kilitlenme sorunu başıma geldi... Daha önce böylesi başıma gelmemişti. Bilgisayar azcık zorlanınca durup kalıyor. Kulaklıktan gelen iğrenç ses de cabası... (durduğu anda o ses çıkmaya başlıyor.) bunun için bir sürü kişiye danıştım fakat onlarla çözüme ulaşamadım.Her kendine güvenen pc kullanıcısı bilgisayarımı servise götürmeden üstesinden gelmek istiyorum. Pentiumun ısınmış diyenler oldu.. Ekran kartında sorun olabilir diyenler oldu... Ramların yerınden oynamıştır diyenler oldu... Bense anakarttan şüpheleniyorum :( . Lütfen bana biçare...

• öncelikle servis garantisi olan bi pc kasasını açıp kurcalamak pek dogru olmaz donanımsal bi hata ise şayet bi hata kodu verir veriyormu.......
  • Hocam bilgisayarım servis garantisinde değil 5. senesi neredeyse... Hata koduyla demek isteğini anlamadım. Bilgisayarım kilitleniyor hiçbir şekilde kıpırdamıyor. Sanki ekrandan screenshot alınmış gibi duruyor öylece hiç bir şey yapılmıyor. ctrl+alt+del vb aklına ne gelırse çalışmıyor. Ben de mecbur reset atıyorum... Lütfen böyle bilgisayar kullanmanın zevki kalmadı. Lütfen arkadaşlar yardımm...
  • Bence ekran kartı fanı görevini göremez derecede yavaş döner hale gelmiş. İlk işin sağlam bir ekran kartı bulup denemen olsun derim.
  • Ama bu benim 2. ekran kartım :( Palit geforcefx 5700 128 mb 128 bit vs... Ekran kartının fanına bakıyorum çalışıyo gibi gözüküyo acaba kapatıp söküp sonra da temizlesem mi? (Şu an kasanın kapağı açık önümde yatar vaziyette)
  • dostum san sordum ilk verilen senin yazıdın önerilerden hangisini denedin....... ve bak bakalım cpu kullanımına bu arada anladım kadarıyla hata raporu yada mavi ekran vermiyor........
  • Biosu resetlemeden evvelki sorunların, daha çok çakışmaya benziyor! Durumun gerçekten ilginç. Sisteminde neler var bir yazabilir misin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarında ekran kartı, ram ve harddisk haricinde hiç bir şey bağlı değilken dene, bak sorun yine oluyor mu? Yani, disket ve dvd/cd sürücülerini vs.. dahil olmak üzere her şeyin kablolarını çıkarıp ve öyle denemeni tavsiye ederim. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhami -- 25 Aralık 2006; 1:55:55 >
  • Sistemimde bi tane btc bce .. cd-rw bi tane lg dvd-rw palit fx 5700 128 ekran kartı 40 gb hdd 512 sd-ram (2x256) 1.7 p4 cpu (bu arada ekran kartım agp 4xle baglı anlayacagınız anakart biraz eski) Avermedia tv kartı bir de onboard ses kartları kulaktan çok ses vermediği için ucuza aldığım bi ses kartım var... Demin açtım baktım tv kartına el değmiyordu çıkardım onu şu an takılı deil. Bir de gözlemime gore ekran kartının fanı pentıumun ustundekı fandan yavas dönüyo :(
  • Anakartım da hatırladıım kadarıyla sis chipsetli gigabyte idi
  • gigabyte larda ısınma sorunu olur genelde ve kondansatörleri patlar... kondansatörlerin şişip şişmediklerini bir bak derim.. üzrinde şöyle sarımsı bişiler çıktıysa tamirciye götürmen gerekevilir.
  • Kasa şu an önümde yatar vaziyette. Sanırım ısınma sorunu olacak bu çünkü kasayı yatırdım hava alıyo şu an çok rahat ve şu anda alt-tab konumunda nfs carbon var çalışır durumda ve henüz tıkanmadı hiç. Tv kartını çıkarırken gerçekten çok sıcaktı acaba ondan mı kaynaklanıyo hem niye ondan kaynaklansın 2 aydır orda bişiy olmamıştı dün ben biosu sıfırlayana kadar...
  • eğer kasayı yatırınca FAN daha yavaş dönmeyi başlıyorsa o zaman senin işlemci fanın yerinden oynamış yada fanı tutan tırnaklar çaltlayıp iş görmez hale gelmiştir..

heatsink'i elinle şöyle sağa sola oynat bakalım gevşek duruyor mu?
  • Fan gayet sağlam. Kısacası bilgisayar şu an çok sağlam görünüyo. Acaba ben bu kasayı eski haline getirdiğimde yine böyle yapmaya başlayacak mı? Başlarsa ben naapacağım? Sanırım bi yanlış anlama olmuş ben yatırmadan önceki ve sonraki hallerini kıyaslamadım ekran kartının fanıyla pentıumun ustundeki fanı kıyasladım ...
  • ekran kartının fanını değiştirme zamanı gelmiş.. yada yapabiliyorsan makine yağı ile fanı çıkarıp yağlıyabilirsin... ama üstüne dökme ve kesinlikle gıda yağlarını kullanma şimdi fanı çıkardığın zaman altında etiket vardır tam ortasında onu yavaşça kaldır bir delik görürsün. oraya işte makine yağı sıkacaksın. fren yağı en iyisi. şırıngayla çok rahat yaparsın.

ama yenisini alırsan daha iyi olur.

geçen gün müşterinin oğlu bana özenmiş gitmiş annesinden seytin yağı almış kart takılı vaziyetteyken üstüne dökmüş yağı.... 2 gün sonra babası bana getirdi makina açılmıyo donuyo kilitleniyor diye. Bir baktım o ne?!? anakartın her tarafı leke, yağ yapışmış.. ekran kartından hiç bahsetmicem...

neyse söktüm herşey sıcak suyla yıkadım ne yapayım?!?

iyice kuruttum. agp pci slotlarını özellikle peçeteyle kuruttum. TV kartın altına koyuyorum peçeteyi PCİ slotuna takıyorum. öylece kuruttum.

sonuç: hiç birşey olmamış gibi çalıştı bilgisayar

aman gıda yağını kullanmayın yapışıyor onlar belli bir zamandan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirgiz -- 25 Aralık 2006; 2:32:53 >

• Şimdi ben bunu yağlayacagım diye ekran kartımdan olmasam :S ... Bu arada bakıyorum da ekran kartının fanı diğer fanlar kadar kendinden emin dönmüyo hafif yalpalama gibi bişiy var sanki şimdi kasayı düz konuma getireceğim bakalım nooluyo. Bu sorunu çözmeden yatamam ki yarın ders sat 12:40'ta
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dhamon

Arkadaşlar başlıktan da anlayabileceğiniz gibi bilgisayarım durduk yerde takılıp kalıyor ve reset/power dışında hiç bir tuş çalışmıyor :) Düne kadar arasıra dvd-rw ve cd-rw mi görmüyordu hatta ileri gidip ethernet kartımı da görmemezlik yapıyor bazen... Ben de bios pilini söküp biosu sıfırladım ki ne hikmetse işe yaradı. Fakat bundan sonra da kilitlenme sorunu başıma geldi... Daha önce böylesi başıma gelmemişti. Bilgisayar azcık zorlanınca durup kalıyor. Kulaklıktan gelen iğrenç ses de cabası... (durduğu anda o ses çıkmaya başlıyor.) bunun için bir sürü kişiye danıştım fakat onlarla çözüme ulaşamadım.Her kendine güvenen pc kullanıcısı bilgisayarımı servise götürmeden üstesinden gelmek istiyorum. Pentiumun ısınmış diyenler oldu.. Ekran kartında sorun olabilir diyenler oldu... Ramların yerınden oynamıştır diyenler oldu... Bense anakarttan şüpheleniyorum :( . Lütfen bana biçare...

aynı sorun benimde başıma geldi.kitlenip hoparlörden anlamsız bir ses gelme sorunu.ama kesinlikle bios hata mesajı değildi anlamsız bir sesti sadece.sonucunda pc yandı.

tahminen özellikle anlamsız ses çıkarması bios pilini çıkardıktan sonra problemlerin oluşması ethernet kartını tanımaması gibi nedenlerden dolayı eğer bunlar onboardsa güney köprüsünde ısınma problemi olabilir diye düşünüyorum.bir de psu var ki umarım kaliteli bir şey kullanıyorsundur.

• Bu problem 4 sene önce , eski bilgisayarımda benimde başıma geldi.

%90 PSU'dan kaynaklanan bir problem bu. Büyük ihtimalle dandik bir OEM PSU kullanıyorsun ve yazdıklarına bakılacak olursa PSU'nun üzerne bir hayli fazla yük biniyor. Ben problemimi PSU'yu değiştirerek çözmüştüm.
    Bunun dışında ; Kasanın içindeki tüm parçaları ve fanları elektrik süpürgesiyle temizle (ağzını çıkartarak tabi ki ) dikkatli ol , tozla birlikte diyotları dirençleri falan da çekmesin süpürge. RAM'leri farklı slotlarda dene , PCI yuvasına taktığın parçaların yerlerini değiştir. CPU'nun soğutucusu , CPU ile tam anlamıyla temas etmediği için aşırı ısınıyor olabilir , bilgisayar çalışırken sürekli elinle kontrol et soğutucunun sıcaklığını. GPU'nun fazla ısınması normal , bugüne kadar az ısınanına pek rastlamadım. Eğer problem hâlâ devam ediyorsa bilgisayardaki tüm bileşenleri çıakrtarak minimum çalışacak şekilde aç bilgisayarı (DVD-RW , CD-ROM , ses kartı , TV-kartı , floppy v.s.) hatta iki RAM varsa onları da teker teker dene. Eğer tüm bileşenler çıktığı zaman hata vermiyorsa teker teker parçaları tak , hangisinde hata verirse problem ondadır ya da o parçayı taktıktan sonra güç kaynağı iflas etmiştir. Büyük ihtimalle PSU'da problem fakat emin olmak için bu yazdıklarımı denemende fayda var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.