Şimdi Ara

Bilgisayarım Power Tuşuna Basınca Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda bilgisayarımda bir sorun yaşadım. Power tuşuna bastığımda bilgisayar açılmıyor. İlk başta, sorunun power tuşundan kaynaklandığını düşündüm, bu yüzden güç kablosunu çıkarıp, anakarta güç pinini bağladım ama yine işe yaramadı. Sonrasında, PSU'nun doğrudan açma/kapama düğmesinden gücü kesip, bilgisayarı sıfırladım ancak sonuç yine aynıydı.

Birçok çözüm denedim; RAM'ı çıkarıp başka bir yere taktım, işlemciyi ve ekran kartını kontrol ettim, kabloları inceledim, kesik veya yanmış kablo olmadığını fark ettim. Ayrıca tüm kabloları çıkarıp PSU'nun çalışıp çalışmadığını test ettim, 24-pin kablosundaki yeşil ve siyah kabloları kısa devre yaparak PSU'nun çalışıp çalışmadığını kontrol ettim ve PSU'nun düzgün çalıştığını gördüm.

Sonrasında anakartın CMOS'unu sıfırlamayı denedim, BIOS ayarlarında bir sorun olabileceğini düşündüm ama yine aynı sonuçla karşılaştım. Anakartta herhangi bir sorun olmadığını fark ettim. Ardından, tüm kabloları tekrar bağladım, sadece gerekli olanları bırakıp bilgisayarı çalıştırmaya çalıştım. İlginç bir şekilde, eğer anakartta hiçbir şey bağlı değilse, power ve reset pinlerine jumper bağlayarak bilgisayar açılıyor. Fakat bazen bu yöntem de işe yaramıyor.

Bu yöntemi uyguladığımda bilgisayar normal şekilde çalışıyor, ancak bilgisayarı kapattığımda aynı işlemleri tekrar yapmam gerekiyor. Ayrıca bilgisayar çalıştığında, yeniden başlatmaya çalıştığımda PSU çalışıyor ama işlemci, ekran kartı gibi bileşenler çalışmıyor. Bu durumda, bilgisayarın geri kalan bileşenlerinin çalışması için kasadaki reset düğmesine basmam gerekiyor.

Bu sorun gerçekten sinir bozucu oldu ve ne olduğunu anlamakta zorlanıyorum. Bu tür bir sorunla daha önce karşılaşan biri var mı, ya da çözüm önerisi olan var mı?

• Anakartin arkasına karton gazete gibi bir şey koyup ya da uzay sistem yapıp tahta cam bir sehpa üzerinde deneyin. Eğer çalışıyorsa kısa devre vardır. Anakart kasaya degiyordur. (Not sonrasında kartın ve kağıt yangın riski oluşturabilir dikkat edin)
    İşlemci fanı az dönüp duruyor mu hiç mi hareket yok? Mesela ben SSD kaynaklı bir sorunda fan hareket edip durduğuna şahit oldum M2 SSD.
    USB soketleri vs vs kısa devre aramak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor
  • @fatihburak95 anakartı kasadan tamamen çıkardım ve karton üzerinde çalıştırmayı denedim. Ancak, aynı sorun devam ediyor.

Bilgisayarı Power ve Reset tuşlarına aynı anda basarak açtığımda, sistem normal çalışıyor. Ancak, kapatıp tekrar açmaya çalıştığımda şu durum gerçekleşiyor:

Fanlar ve RGB ışıkları çalışmaya başlıyor, sonra duruyor ve bu döngü tekrarlanıyor (açılıp kapanıyor).

Bu durumda bilgisayarı açabilmek için:

1. Tüm çevre birimlerini (mouse, klavye vb.) anakarttan çıkarmam gerekiyor.

2. Güç kablosunu çıkarıp fazla elektriği boşaltıyorum.

3. Tekrar Power ve Reset tuşlarına aynı anda basarak açmayı deniyorum.

Bazı durumlarda, bu işlemi 3-4 kez tekrarlamam gerekiyor ki bilgisayar düzgün açılsın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

saygılar............................

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.