Bilgisayarım 1 aydan beri kendi kendine kapanıyor rutin fan temizliğini yaptım termal macununu sürdüm,ekran kartım oyundayken max 60 derece oluyo işlemcim ise 45/70 arası gidip geliyor,yani sıcaklıktan sıkıntı yaşamıyorum.Bilgisayarcıma danıştığımda hardiskinde badsector olabilir dedi sürekli onarımını yapıyorum,oda sağlıklı çalışıyor,sorun neyden kaynaklandığını bulamadım, kafayı yicem artık,örnek veriyorum CS GO ya girdiğimde Loading ekranı dolarken çat diye kapatıyo,Başka oyunlara girerken'de loading ekranından oyuna geçiş sırasında kapatıyor,Oyuna girse bile 5dk sonra mutlaka kapanıyor,normal dizi seyrettiğimde yada eski oyunları oynadığımda sıkıntı olmuyor ama son çıkan oyunlara girdiğimde örn:Dayz,Rust,CS GO gibi oyunlarda kapatıyor, AIDA64 Extreme progragramıyla Sitress testi yaptım tek tek işlemciye ram'e ve ekran kartına 30dk tam zorladım hiç kapanmıyor bilgisayar işlemcimde ekran kartımda max 70 dereceye çıkıyor ama oyuna girince kapatıyor sorun neyden kaynaklı lütfen yardım edin
İmkanın varsa başka psuyla dene.
imzamda ki sistemde sadece işlemciyi değiştirdim ve psu yetmemeye başladı. aynen senin ki gibi oyuna girince 5 dakikayı bulmadan kapanıyor.. işlemci ve ekran kartını ayrı ayrı strese sokunca belli olmuyor ama ikisini birden test edince malum yine kapandı. psu kendini korumaya alıyor role anahtarı yanmaması için kapatıyor tüm olay bu. arka düğmeden aç kapa yapmazsa da açılmıyor.
750w psu sitemine çok bile ama mutlaka psu da bi sorun vardır ve tam gücünü vermiyordur.
imkanın varsa başka bir psu bul 300w olsa bile yeter. bu psu açıkta çalıştır (Yeşil kablo ile herhangi bir siyah kabloyu kısa devre yapmalısınız) bu psu nun molexlerini sadece ekran kartını güç girişine bağla hiç korkma sonra kasanı çalıştır sistemin açılacaktır. şimdi sistemi zorla muhtemelen kapanmayacaktır.
bu sonuca ulaşırsan psu değiştirmek tek çaren.
hocam ben 3dmark ve AIDA64 ile stress testi yaptım tek tek sonra bütün parçalarla fakat kapanmadı yine,bu PSU dan önce 500W lıt vardı,ama durup dururken patladı CS oynarken, ekran kartını vatandan aldım oradaki çocuk 500w nin üstünde birşey almam gerektiğini söyledi çünki R7 ler 500w + üstü daha iyi çalışıyormuş bende gittim 750w'lik aldım geçen sene almıştım bu zamana kadar canavar gibi oynuyordum.hatta 2 gun uyumayıp full kastırıyodum makınayı hiç birşey olmuyordu.taşındıktan sonra ilgilenemedım bilgisayarla ve İşlemci fanı tozla dolmuş sonra kapatmaya basladı yavas yavas,temizledim macununu sürdüm ısı değerleri max 70 in üstünde zorlamama ragmen fakat yine kapatmaya devam etti.Sağlam bir bilgisayarcıya götürücem PSU dan kaynaklıysa Garantisi dolmadı değişim yaparlar umarım... tek tesellim bu