Şimdi Ara

BİLGİSAYARIM GEÇ AÇILIYOR (SİYAH EKRANDA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR BENİM BİLGİSAYARIMDA ŞÖYLE Bİ SORUN VAR ;

BİLGİSAYARIM ÇOK GEÇ AÇILIYO SİYAH EKRANDA SOL ÜSTTE Bİ TRE İŞARETİ YANIP SÖNÜYO YAKLAŞIK 1 DAKKA BOYUNCA

BİOS AYARLARIYLA HİÇ OYNAMADIM BİOS UM EN SON GÜNCELLENMİŞ HALDE

FORMAT ATTIM YİNE SORUM DEVAM EDİYO

HERŞEY BELLEK TAKVİYESİ YAPTIKTAN SONRA OLDU

BEN DE 512 MB BELLEK VARDI

1 GB AYNI UYUMLU BELLEK ALDIM TAKTIM

ŞUAN 1.512 MB PERFORMANSIM VAR

1.BELLEĞE ELİMLE FAZLA DOKUNMADIM
    2.BELLEK TOZLU DEĞİL
    3.ANAKARTIMDA 2 SLOT VAR İKİSİNE DE FARKLI FARKLI TAKTIM OLMADI
    4.BELLEKLER ANAKARTIM VE BİRBİRİYLE UYUMLU EMİNİM

SORUN BUNLAR DEĞİL SORUNU BULABİLENE HELAL OLSUN BEN PEK ÜMİTLİ DEĞİLİM AMA

İLGİLENEN ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

sergeant_1453@hotmail.com

• 1-2 Kez olabilir , fazlasini ise ramin yanliş takilmiş veya tam oturmamiş olduğun söyler.
  • çok farklı bir yaklaşım olucak ama:

eğer anakartın bios ayarlarındaki boot menüsünde hdd, floppy, optik sürücü dışında başka bi seçenek varsa (usb ya da vb.) onları iptal et. hatta garanti olsun optik sürücü ve floppy yide iptal et öyle dene. anakart boot seçimi esnasında kararsızlık yaşıyo olabilir
  • hayır bellekler tam olarak oturdu basit bi hata değil

ama diğer arkadaşımın dediği olabilir çünkü açılışta

cd rom usb controllers done

falan yazıyo baya bekliyo biraz konuyu açabilir misiniz? ben cd rom hdd ayarlarındasn olduğunu düşünüyorum.
  • bios menüsünde değişik isimlerle bulabilirsin kardeş. menüleri didik didik et, arasında cdrom hdd floppy gibi seçeneklerin bir arada olduğu bir yere gelirsnn hdd dışındakilerin hepsini iptal et ya da iptal edemiyorsan eğer onları bir sıralaması vardır hdd yi birinci sıraya al...

ram lere gelince yeni taktığın ram i söküp eski 512likle denediğin oldu mu hiç? ya da sadece 1024lükle? bunu emin olmak için soruyorum...

bi de açılışı yavaşlatacak bir çok donanımsal sorun olabilir. bu benim bahsettiğim boot olayı sadece olma ihtimali en yüksek olan şey. mesela PCI slotuna seri porta paralel porta bişeyler takılıysa (oyun portuna takılmış joystick bile olabilr) herhangi bir çakışma oluşturabilir...sürekli takılı usb cihazı varsa (klavye fare dahil) onlardan bile olabilir. ki eğer klavye fare usb bağlantılı ise bios menüsünde onların da ayarı olabiliyor...

yani diyorum ki: eğer bios daki boot menüsü ayarlarını bahsettiğim düzene getirdikten sonra da devam ederse yaptığın tüm donanım değişikliklerini dikkate al ve deneme yanılma yöntemiyle bulmaya çalış...

• evet ram leri değişik değişik taktık olmadı sonra eski orjinal haline getirdim yine olmadı demekki sorun başka klavye mouse ve web cam usb ile sürekli takılı ama ayarları yapılı mı bilmiyorum zaten açılılşta

İNTİALİZİNG USB CONTROLLERS .. DONE.

yazısı 15-20 saniye bekliyo sorun belikide bu
  • sorun yüksek bi ihtimalle o

bios menüsünden kurcala fare ve klavyeyle ilgili bi menü görebilirsen usb yi seç

bir de bunları yapmadan webcam i çıkar öyle dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • denedin bile dostum mouse ve klavye zaten usb de ayaralı usb de açık

• ARKADAŞLAR ZANNEDERSEM SORUNUM BİOSTAN CD ROM VE HARDDİSK İMİ TANITMAYMIŞ

HANGİ PORTTAYSA ONU TANITIYOMUŞSUN ÖYLE BİŞEYMİŞ

ŞİMDİ BENİM NE YAPMAM GEREKİYO

PLEASE HELP

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.