Arkadaşlar bilgisayarım açılışta dvd rw da cd veya dvd varsa dvd rw i görmüyor hiçbirşey yoksa bazen görüyor bazen yine görmüyor esas sorun bu yüzden ps ye vindowsu yeniden yükleyemiyorum dvd rwi gördüğünde biosdan önceliğidvd rw yapıyorum ama vindowsun cd sini takıp yeniden başlattığımda dvd rw i görmediği için yükleme başlamıyor (bu arada anakartım asus p5pl2e, dvd rw asus)neden dvd rw i görmüyor olabilir,ne yapabilirim yardımlarınız için şimdiden tşk ler.
bios güncelleme ile halledilebilinir bir sorun. biraz arastirma yapin forumda ayni sorunu yasamiz arkadaslar vardi zamaninda. çözümlerini bulaiblirsiniz :)
eğer kasa içine bakma şansın varsa bak bakalım hdd ile dvd sürücü aynı kabloya mı bağlı
eğer bağlıysa ayrı kablolarla anakarta bağlarsan sorunu çözebileceğini SANIYORUM
Baktım ayrı kablolarla bağlı
bios update yapma sansiniz varmidir acaba ?
ayri bi tavsiye.. format atarken ve win. yüklerken geçici olarak ucuz ( yada yedekte varsa ) baska bir dvd rom yada cdrom kullanmanizi öneririm. daha sonra dvdrw nizi takarsiniz..
Tşk ler yarın akşam deneyeceğim.
quote:
Orjinalden alıntı: nazım19
Tşk ler yarın akşam deneyeceğim.
bios u güncellemeden önce kesintisiz güç kaynağı varmı yani ups, şans olarak güncelleme anında elektrikler kesilirse anakarta