Şimdi Ara

Bilgisayarım Donup Kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgisayarım herhangi bir zaman herhangi bir yerde donup kalabiliyor. Mesela açılışta yada sistem boştayken kahvaltıya gitmişim bir geldim donup kalmış en çokta oyun oynarken.Sanırsam ara arada bilgisayar donmaktan kurtulurcasına nvidia ekran kartı çalışmayı durdu ama bu hatadan kurtarıldı gibi uyarılarda veriyor.
    Windows 10 Home 64bit kullanıyorum Temiz kurulum yapmıştım. Aynı sorun windows 7 Home Premiumda da yaşıyordum. Şuan bir umutla sorun çözülür diye recovery yaptım ve şuan win 7. Sıcaklık şupheleniyorsanız sıcaklık değerlerini sistem boştayken vericem ki donmalar sistem boştaykende olabiliyor.
    Bu arada yaklaşık 1 2 ay önce bu sorunlar iyice sıklaştı ve mavi ekran hatalarıda eklendi bunu üstüne bundan sonrada bilgisayar hiç açılmadı mecbur servise vermek zorunda kaldım ve 300 küsür lira ödedim.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgisayarım Donup Kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nbr.1 -- 27 Eylül 2015; 14:09:52 >

• Ekran kartı driver güncel midir?
  • Evet güncel. Nvidianın sürümü 355.98
    Bu arada ekran kartım GT555m dir.

EDİT:Az önce mavi ekran hatası aldım. Bluescreenview ile kontrol edeyim dedim ama gözükmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nbr.1 -- 27 Eylül 2015; 16:03:06 >
  • Güncel
  • Ram lerinde sorun olma ihtimali buyuk anakartin kuzey koprusunden de kaynaklaniyor olabilir. Pc dondugunda kasanin kapagini acip durmus fan varmi diede bi kontrol et psu ve kasa icindeki tozlardan varsa kurtul belki ise yarayabilir ama ekran karti veya anakarrinin uzerinde bi ariza varsa chip veya kapasitor yandiysa bi ise yaramaz degistirmeden.
  • redline_59 kullanıcısına yanıt
    Ramleri Memtest86+ kullanarak(1.5saat) test ettim. Ramlerde herhangi bir bad sector bulamadı. Dizüstü kullandığım için 1 adet fan var ondada bir sıkıntı yok.Bilgisayar tamirden geleli çok olmadığı için termal macun ve kasa içindeki toz olabileceğini pek sanmıyorum.
    Ekran kartı veya anakart üzerindeki arızayı nasıl test edebilirim bir program var mı ?

EDİT : Bide bu aralar en çok Nvidia Kernel sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtulmayı başardı çıkıyor. Bu çoğunlukla warframe girdiğimde oluyor. Oyunda görüntü gidiyor ama devam ediyor fareyi ilerletek oyunda bir şeyler yapabiliyorum kısaca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nbr.1 -- 29 Eylül 2015; 1:29:42 >
  • Ewde yapabilecegin donanimsal sorun yoksa ise yariyacak yontemleri uygula bi ramlerin yerini degistir biosu sifirla hdd ye de kolay ulasman mumkunse hdd yi de bi cikar yuvasindan laptop.icin uyguliyabilecegin cok bisey yok. Ancak laptopun icini tamamen acip gozle anakart uzerindeki sektorlerden arizayi anlaman zor oc nin ekran kartini ve slotunu da bi kontrol et gpu nunda cpu nunda thermal macunlarina bak servisten geldi diye unutulmiyacak bisey degil tabi sayet bunu komple kasayi dagitirsan yapabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Az önce hatayı nasıl tekrarlıyabileceğimin kesin yöntemini buldum. Nvidianın kendi programlarından olan 3D Vision Fotoğraf Görüntüleyici programını açtığımda bilgisayar afallıyor ve donup kalıyor.

Hdd içinde elimde fazladan bir tane var onu takıp deneyebilirim. Ramlerin yerini değiştirdim sorun tekrarladı.
  • Ozaman gpu ya ulasman gerekebilir gpu kaynakli bir sorunda ewde yapabileceklerin ise gpu thermal macunu yenilemen gpu biosunu guncellemen yada refreshlemen yazilimsal hata veya cakisma yoksa gpu nun ramleri de ayni hatayi yaptirir pc donar. Ben ekran katimi birkeresinde firinlayarak tamir edebilmisrim ama nasil yapilacagini ve diger cikabilecek arizalari gize alman grekebilir
    Bu önümüzdeki bir kaç gün yoğunum zamanım olmayabilir . Muhtemelen pazar günü boşum ve o gün söylediklerinizi denerim . Ekstra para vermiyeceğim bilgisayara o kesin yalnızca ileriye dönük hdd yerine ssd takabilirim . Sorun geçerse buraya yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nbr.1 -- 30 Eylül 2015; 12:27:07 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarınızın donma problemi ısı bazlı değil zira boşta hiç bir şey yapmıyorken donduğunu ifade etmişsiniz, ayrıca boşta ve ortalama 60 derece civarı bir ısıda çalışan bir pc asla ısı ile alakalı bir sorundan dolayı donmaz, bunun için bilgisayardan anlamaya gerek yok...

yaşadığınız problem 1-2 ay önce yaşadığınız problemin tekrar nüks etmesidir, bilgisayarı servise verdiğniz yere bilgisayarın tekrar aynı problemleri çıkardığını söyleyin, elektronik tamir yapan servisler hatanın tekrar etmesi durumda ilk 3 ay ücretsiz tamir 2. 3 ayda yarı fiyatına tamir yaparlar,

2 ay önce büyük ihtimal anakart/ekran kartı chipiniz yenilendi zira reflow ( fırınlama ) veya reballing ( lehim bacağı yenileme ) işleminin max ücreti 150-200 TL dir. yenilenen chip ile alakalı bir problem olabilir veya lehimlerinde bir hata olabilir aynen iletişime geçip geri gönderin...
    Bu gün bilgisayarı bayağı için açtım thermal macunlarını yeniledim. Biosuda güncelledim . Ekran kartını fırınlamak gibi bir riske giremem :) Mlsf sorun çözülemedi cevabın içinde teşekkürler .

Sorun hala devam ediyor, yeni çözüm önerilerini bekliyorum.
  • mgedik06 kullanıcısına yanıt
    Babamın bir arkadaşı tamir ettiği için garanti içinde olup olmadığını bilmiyorum. Yarın (Pazartesi) tamirciyi arayıp konuşacağım. Cevabınız için teşekkürler.
  • Nbr.1 N kullanıcısına yanıt
    thermal macun yenileme ve temizlik işlemleri sıcaklık yüksek ise yapılır, burada sizin probleminiz sıcaklık ile alakalı değil, fırınlama denilen işlem arızalı olan chipin lehimlerinin yerlerini tekrar bulması için yapılır, anakartı fırına atıp ısıtmak son derece yanlış bir işlemdir, zira arızalı olan her chipin arızasına ve chip türüne göre belli bir ısıtma derecesi ve süresi vardır, ayrıca fırınlamada direk bir şekilde arızalı olan chip uygulamaya baz alınır, bütün boardı fırına atıp ısıtmak çok bilinçsiz bir hareket olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 5 Ekim 2015; 0:18:15 >
  • K.byın . Servise götürecek zamanım olmadı . Ancak bir çok mavi ekran hatası birikmiş onları rar şeklinde mesaja koyucam.

http://www.mediafire.com/download/6eqf1h54xnal6r8/Mavi_Ekran_Hatalar%C4%B1.rar

@mgedik06

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nbr.1 -- 8 Ekim 2015; 1:00:29 >
    Hatalara baktım tamamı ekran kartı ile alakalı donanımsal bazlı hatalar... zaten ekran kartı çalışmayı durdurdu, sürücü çalışmayı durdurdu şeklinde alınan hatalar çoğunlukla ekran kartındaki donanımsal bazlı sorunlar ile ilgili uyarılardır... zotac marka kart kullananların korkulu rüyasıdır bu tip hatalar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgedik06 -- 8 Ekim 2015; 1:27:42 >
  • Sonunda bilgisayarcimdan haber aldim ve sorunun anakarttan kaynaklandigini belirtti . Hasar raporunu bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    evet sorunun donanım bazlı olduğu aşikardı, inşeAllah sorununuz en kısa zamanda çözülür.
  • Aradan uzun bir süre geçti farkındayım . Bilgisayarım tamirden geldi ve 2 haftadır kullanıyorum ve sanırım tekrar dan aynı sorunları vermeye başlıyacak . 1.5 hafta boyunca cs go oynadım dizi izledim herhangi bir problem yoktu, ancak dead island indirdim ve yarım saat sonra bilgisayar dondu . Ardından 1-2 gündürde cs go da nvidia grafik sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu gibi yazılar alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nbr.1 -- 22 Kasım 2015; 19:55:11 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.