Arkadaşlar bilgisayarımda birtakım sorunlar oluştu ve ben de format attım. Sonra windows update güncelleştirmelerini yüklemek için baya bi yeniden başlatma yaptım. Daha sonra bilgisayar hayvan gibi donmaya başladı. Ayrıca bilgisayar yeniden başlatılamıyor, ya açılışta ya kapanışta takılıyor. Birçok kez güç düğmesinden kapatmak zorunda kaldım. Bilgisayar açıldığında bir süre siyah ekranda kalıyor, sonra düzeliyor. Bazen bilgisayar açılınca işletim sistemi yanıt vermiyor. Mesela bende connectify diye bir program var o takılıyor onu kapatıyorum ama tekrar açamıyorum. Cmd.exe açılıyor ama bir komut verdiğimde takılı kalıyor. Bilgisayarımda 6 gb ram, 2.5 ghz i5, nvidia geforce gt540m, 640 gb hdd var. Markası sony ve bilgisayarı alalı 1 buçuk yıl oldu ve hiç fanını temziletmedim, laptopun kasasının açılması da biraz zor. Ama ısınma gibi bi problemim yok. Kafayı yemek üzereyim bu takılmalardan bi el atarsanız çok sevinirim...
Format öncesi oluşan sorunlar neydi? memtest86 ile ram testi yaptın mı? antivirüs ve anti-malware testlerini yaptın mı, yaptıysan hangi programlarla yaptın? HdTune ile HDD bad sector testi yaptın mı? Sistem geri yükleme yapmayı denedin mi?
Bunlar hep önemli sorular...
windows'u güncelleme sende. resmi msdn windows 7 kalıbı indir, format at. resmi siteden sp1 kalıbını indirip kur. sp2 yayınlandığında onu da kurarsın sistemin güncel kalmış olur.
format öncesinde bilgisayara virüs girmişti galiba exe dosyaları bozuluyordu ve sistem geri yükleme yapılamıyordu
Sorun donanımsal mıdır yoksa format yani kurulum sırasında bir sorun oluşmuş olbilir mi?
???
Arkadaşlar sorunu buldum. Sorun connectify programın bir programla çakışmasından kaynaklanıyormuş. Connectify ı kaldırdım sorun çözüldü. Connectify ile aynı işi gören başka bir program kurdum gene aynı sorunlar baş gösterdi, o programı da kaldırdım. Şu an bilgisayarım sorunsuz çalışıyor ama benim connectify programına ihtiyacım var. Bu program hangi programla çakışıyor olabilir?